پژوهشهای حوزوی باید ناظر به نیاز روز باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام جواد سلیمانی عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی درباره جهت گیری پژوهشهای حوزوی گفت: پژوهشهای حوزوی باید ناظر به نیاز روز باشد، ازاینرو باید گروههای کارشناسی قوی ایجاد شود که نیاز سنجی کنند تا پژوهشهای حوزه بر اساس نیاز انجام بگیرد.
وی افزود: در حوزه نیاز به شورایی هست که نیاز سنجی کند و موضوعاتی که نیاز روز است را پیدا کنند و از صاحبان نظر و کارشناسان فن و اساتیدی که متخصص در علوم هستند موضوعات مورد نیاز روز را بگیرند و به دانشپژوهان برای تحقیقات پژوهشی بدهند، مثل فلسفه مضاف« فلسفه تاریخ، فلسفه علم».
حجتالاسلام سلیمانی اظهار داشت: کسانی که با این مسائل آشنا و در زمینههای مختلف متخصص هستند میتوانند موضوعات مورد نیاز برای تحقیق را معرفی کنند.
وی خاطر نشان کرد: عدهای که اشراف به مسائل فرهنگی دارند مسائل پژوهشی را جهت بدهند تا پژوهشگر بر اساس این نیازها پژوهشهای خود را انجام بدهد تا به نیاز روز جامعه پاسخ داده شود.
عضو هیأت علمی موسسه امام خمینی درباره نقاط قوت و ضعف پژوهشهای حوزوی گفت: نقطه قوت در حوزه این است که پژوهشهای حوزوی از لحاظ محتوا خوب هستند اما ضعف در این پژوهشها ساختار است و باید به سمت برویم که ساختارهای پژوهش را تغییر بدهیم.
وی بیان داشت: کلاسهای پایان نویسی و روش تحقیق برای طلابی که دروس تخصصی نمیخوانند گذاشته نمیشود ، ازاینرو این طلاب برای نوشتن تحقیق و پایاننامه دچار مشکل میشوند، موضوعاتی را هم پیشنهاد میدهند اما در طرحنوشته مشکل دارند و به واسطه این مشکلات طرحهای آنان رد میشود.
این پژوهشگر حوزوی در پایان گفت: پیشنهاد بنده این است که کلاس روش تحقیق در درسهای سطح حوزه گنجانده شود تا وقتی که طلبهای میخواهد پایان نامه یا تحقیق پایانی بنویسد دچار مشکل نشود./905/ت302/ن