۲۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۱۴۹۸۰۷
در یک پایان‌نامه حوزوی؛

دیدگاه وهابیت درباره شفاعت نقد و بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ یکصد و چهل و پنجمین جلسه دفاعیه پایان‌نامه کارشناسی ارشد جامعه المصطفای مشهد به موضوع «بررسی و نقد دیدگاه وهابیت درباره شفاعت» اختصاص یافت.
پايان نامه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد٬ یکصد و چهل و پنجمین جلسه دفاعیه پایان‌نامه کارشناسی ارشد جامعه المصطفی العالمیه٬ مجتمع آموزش عالی مشهد٬ امروز 23 آذر با موضوع بررسی و نقد دیدگاه وهابیت درباره شفاعت در اداره تحصیلات تکمیلی این مرکز برگزار شد.

 

علی محسنی٬ پژوهشگر این اثر در توضیح نگارش خود گفت: با توجه به نگارش برخی کتاب‌ها درباره وهابیت و برخوردهایی که با سایر مسلمانان در رسانه‌ها دیده می‌شود٬ قصد در فهم اعتقادی آنان در مورد شفاعت بود.

 

وی ادامه داد: مشرک دانستن این جماعت از سوی سایر مسلمانان به خصوص شیعیان و این که چرا مشرک دانسته می‌شوند٬ مسأله شفاعت و توسل به ائمه اطهار(ع) که آنان این عمل را شرک می‌دانند و بررسی این مورد که آیا واقعا این عمل مشرکانه است یا نه٬ از موضوعات مورد بحث در این پایان‌نامه است.

 

حجت‌الاسلام سیدمرتضی حسینی شاهرودی٬ استاد راهنمای این اثر با تمجید از تلاش‌های صورت گرفته پیرامون این موضوع گفت: با وجود مطالب مفید و ارزشمند٬ ایراداتی در نگارش آن وجود دارد که بر دید مخاطب نسبت به موضوع تأثیر منفی دارد.

 

حجت‌الاسلام مظفری٬ استاد داور این پژوهش نیز به نقاط قوت این اثر اشاره کرد و گفت: استفاده از منابع اصیل و معتبر یکی از امتیازات یک پایان‌نامه خوب است که در این اثر به خوبی این مورد رعایت شده است.

 

وی ادامه داد: استفاده از آیات مرتبط با بحث٬ تجزیه و تحلیل خوب موضوع و خارج نشدن از بحث اصلی٬ همچنین استفاده از نظریات مکاتب کلامی در موضوع مورد بحث از دیگر امتیازات این نگارش است.

 

وی درباره مشکلات نگارش پایان‌نامه‌ها خاطرنشان کرد: در متونی که از آیات قرآن استفاده می‌شود باید به چگونگی نگارش آن دقت زیادی کرد، زیرا تأثیر بسیاری بر معانی آن دارد که در این پایان‌نامه نیز ایراداتی وارد است.

 

استاد داور این اثر به استفاده از برخی عناوین مبهم و نامأنوس٬ همچنین آشفتگی و بی‌نظمی در ارجاعات و ترتیب‌بندی آن اشاره و تصریح کرد: در پژوهش‌هایی همچون پایان‌نامه٬ باید محتوا به روشنی مطرح شود تا مخاطب بتواند هدف خود را از مطالعه چنین مطالبی مشخص کند٬ همچنین استفاده مناسب از کلید واژه‌ها برای درک بهتر مخاطب از موضوع بحث ضرورت دارد.

 

وی در پایان گفت: نتیجه‌گیری بحث در پایان هر نگارش بسیار حایز اهمیت است که این پژوهش فاقد یک نتیجه‌گیری کلی و نهایی از بحث است.

 

گفتنی است٬ این پایان‌نامه دارای دو بخش است که بخش اول دارای دو فصل کلیات و مفاهیم و دیدگاه مذاهب مختلف اسلامی درباره شفاعت است و بخش دوم با عنوان بررسی دیدگاه وهابیت در مورد شفاعت دارای دو فصل بررسی پیشینه و دیدگاه وهابیت در مورد شفاعت و نقد و تحلیل دیدگاه وهابیت است./932/پ201/س

 

ارسال نظرات