تحقق اقتصاد مقاومتی تضمین کننده استقلال اقتصادی/برخی هنوز ماهیت انقلاب را درک نکرده اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، ظهر امروز در جمع شماری از پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر عملی کردن اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: باید کاری کنیم همان گونه که در فرهنگ و سیاست مستقل هستیم در بخش اقتصادی نیز بی نیاز از دشمنان باشیم.
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع)، گفت: حضرت می فرماید اگر محتاج کسی باشید در واقع اسیرش هستید؛ به همین دلیل است که مقام معظم رهبری تا این اندازه روی اقتصاد مقاومتی پافشاری می کنند.
مسلمانان پیام انقلاب را دریافت کرده اند اما عده ای در داخل فرهنگ انقلاب را درک نکرده اند
این مرجع تقلید با بیان این سخن امام(ره) که فرمودند نگذارید این انقلاب به دست نامحرم ها بیفتد، گفت: متأسفانه کم نیستند کسانی که نسبت به انقلاب نا محرم اند و آن را به درستی درک نکرده اند این در حالی است که بسیاری از مسلمانان پیام انقلاب را گرفته و موج بیداری اسلامی را در جهان به راه انداختند.
وی حفظ عزت و قدرت را بر اساس آموزه های دینی برای مسلمانان ضروری خواند و ابراز داشت: « وَلِلَّـهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَلَـٰکِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَا یَعْلَمُونَ» عزت از آن خدا، پیامبر و مؤمنان است اما منافقان این را نمی دانند؛ مسلمانان نباید به هیچ وجه در مسیر تحقیر خود گام بردارند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم عزت را بر پایه چند اصل دانست و تأکید کرد: تبری از دشمنان یکی از اصول عزت مندی است؛ نباید در برابر آنها دچار خود باختگی شویم، بدانیم که دشمنان اغلب از در دروغ و نفاق وارد می شوند.
حضرت آیت الله نوری همدانی وحدت و اتحاد را یکی دیگر از اصول عزت مندی عنوان کرد و گفت: خداوند در قرآن می فرماید هرگز با هم اختلاف نکنید که این موجب ضعف می شود؛ پیامبر(ص) همواره مسلمانان را به اعضای یک بدن یا اجزای یک بنا تشبیه کرده و می فرمودند همانگونه که این اعضا با هماهنگی هم کار می کنند مسلمانان نیز نباید اختلاف داشته باشند.
موشک های ایرانی اسرائیلی را در جنگ 8 روزه به خاک مذلت نشاند
وی داشتن روحیه جهادی را در حفظ عزت بسیار مهم خواند و بیان داشت: باید به قدری قدرت مند باشیم که همواره دشمنان از ما ترس و وحشت داشته باشند؛ یکی از نشانه های قدرت ما شکار پهپاد آمریکایی است، اگر آمریکا از ایران نمی ترسید پیش از افغانستان و عراق به ما حمله می کرد.
مدرس برجسته درس خارج فقه و اصول، قدرت حماس در جنگ 8 روزه غزه به تأسی از ایران بوجود آمده است؛ موشک های ایران رژیم غاصب اسرائیل را به خاک مذلت نشاند.
این مرجع تقلید در تبیین آثار علم و ایمان بر عزت مسلمانان، اظهار کرد: خداوند می فرماید«یَرْفَعِ اللَّـهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ؛ خداوند کسانی را که ایمان دارند و علم می آموزند را از لحاظ رتبه برتری داده است» مسلمانان باید سعی کنند به لحاظ علم و فناوری در سطح عالی قرار گیرند؛ در گذشته پرچم علم به دست مسلمانان برافراشته بود و نشانه آن اصطلاحات عربی موجود در علوم مختلف است.
آمریکا به لحاظ پیشنه علمی بسیار عقب تر از کشور ما است
حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به پیشتازی مسلمانان در علم، گفت: آن زمانی که مسلمانان مراکز متعدد علمی در کشورهای مختلف داشتند آمریکا اصلا وجود نداشت، این یعنی آمریکا به لحاظ پیشینه علمی در تاریخ بسیار عقب تر از ما است؛ غربی ها بسیار تلاش کردند که رنگ و بوی اسلامی را از علوم مختلف پاک کنند اما نتوانسته اند کاملا رد پای اسلام را پاک کنند.
وی قم را خاستگاه علم دانست و ادامه داد: بهترین تحفه و ارمغان این شهر علم است؛ در کتابی تاریخی که در زمان شیخ صدوق حدود هزار سال پیش نوشته شده، این روایت آمده است که مردی از قم برمی خیزد که در کنار او مردانی مانند قطعات محکم آهن هستند، توکل ایشان به خدا است و به هیچ وجه از جنگ و جهاد خسته نمی شوند.
این مرجع تقلید رابطه ایمان با عزت و سرافرازی را مستقیم دانست و ابراز داشت: ایمان و اعتقاد به خدا انسان موجب شجاعت می شود هراس از مرگ را از بین می برد تا جایی که شهادت طلبی افتخار می شود؛ جنگ 33 روزه لبنان، جنگ 22 روزه و 8 روزه غزه نمونه ای از ایمان عزت آفرین است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که ایمان جهان بینی فرد را تغییر می دهد، گفت: ایمان موجب می شود شخص دریابد که این جهان هدف مند و قانون مند است؛ ایمان مراتب مختلفی دارد که از جمله آنها ایمان به خدا، ایمان به نبوت، ایمان به امامت و ایمان به ولایت است.
حضرت آیت الله نوری همدانی در تکمیل بحث خود به فرمایشی از امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در هر کدام از سه موضوع ادب، حکمت و مناجات با خدا سه جمله مهم بیان فرموده اند؛ در بخش ادب می فرمایند قیمت هرکس به اندازه عملش بوده و نمی توان انسان ها را با پول قیمت گذاری کرد بلکه ملاک علم و هنر هر فرد است.
وی افزود: حضرت در بخش مناجات با خدا می فرماید خدایا این عزت برای من بس است که تو پروردگار من هستی و این فخر برای من کافی است که بنده تو باشم، تو آنچنانی که من دوست دارم پس مرا آنچنان کن که دوست داری.
این مرجع تقلید در بیان فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) در زمینه حکمت، گفت: به هرکس محتاج باشی اسیر وی هستی و به هرکس خدمت کنی نسبت به او امیری؛ از هرکس مستغنی باشید شما هم مانند وی خواهید بود./928/پ202/ج