۰۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۷
کد خبر: ۱۴۴۱۰۶

نگاهی به زندگی‌نامه آیت‌ الله‌ علی‌ ثابتی‌

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله‌ ثابتی‌ در سال‌های‌ تحصیل‌ خود به‌ محضر عالمان‌ بسیاری‌ شرفیاب‌ شد، او که‌ جامع‌ المقدمات‌ و بخشی‌ از سیوطی‌ را نزد پدر فرا گرفته‌ بود، در قم‌ در درس‌ مطول‌ حضرت آیت‌‌الله‌ شیخ‌ جواد تبریزی‌ شرکت‌ کرد و معالم‌ را نزد او و نیز حضرت آیت‌‌الله‌‌ مکارم‌ شیرازی‌ و امام‌ موسی‌ صدر آموخت‌.
آيت الله ثابتي

به گزارش خبرگزاری رسا، آشنایی با بزرگان حوزه و الگوگیری از آنان در رشد علمی و معنوی طلاب بسیار تأثیرگذار است؛ در این راستا خبرگزاری رسا اقدام به انتشار زندگی برخی از علما و بزرگان حوزه کرده است؛ بر این اساس زندگی‌نامه آیت‌ الله‌ علی‌ ثابتی ، منتشر می‌شود.

 تولد و دوران‌ کودکی‌

آیت‌ الله‌ علی‌ ثابتی‌ در سال‌ 1308 هجری‌ شمسی‌ برابر با سال‌ 1348 هجری‌ قمری‌ در همدان‌ در میان‌ خانواده‌ای‌ متدین‌ و دوستدار خاندان‌ پاک‌ پیامبر(ص‌) به‌ دنیا آمد.

پدرش‌ حضرت‌ آیت‌ الله‌ میرزا محمد همدانی‌ از علمای‌ معروف‌ همدان‌ بود که‌ خدمات‌ بسیاری‌ را در همدان‌ انجام‌ داد.

وی‌ در زمان‌ مرحوم‌ آیت‌ الله‌ العظمی‌ حاج‌ شیخ‌ عبدالکریم‌ حائری‌ سالها در قم‌ به‌ تدریس‌ اشتغال‌ داشته‌ از شاگردان‌ طراز اول‌ آن‌ مرحوم‌ به‌ شمار می‌رفت؛ پس از درگذشت‌ حضرت آیت‌ الله‌ حاج‌ شیخ‌ عبدالکریم‌ حائری‌، ایشان‌ به‌ همدان‌ عزیمت‌ کرده‌ و در سال‌ 1324 هجری‌ شمسی‌ برابر با محرم‌ سال‌ 1365 هجری‌ قمری‌ دار فانی‌ را وداع‌ گفت‌.

دوران‌ تحصیل‌

استاد ثابتی‌ در سن‌ هفت‌ سالگی‌ تحصیلات‌ خود را آغاز کرد. او در آغاز به‌ دبستان‌ رفت‌ و در سال‌ 1320 موفق‌ به‌ اتمام‌ آن‌ شد.

پس‌ از آن‌ به‌ کسب‌ دروس‌ دینی‌ رو آورد و دروس‌ مقدمات‌ را در خدمت‌ پدر بزرگوارش‌ آغاز کرد؛ اما پس‌ از مدتی‌ پدرش‌ به‌ رحمت‌ پروردگار شتافت‌ و او ناگزیر به‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ رو آورد تا در آنجا در محضر عالمان‌ و استادان‌ فرهیخته‌ بهره بسیار ببرد.

او در سال‌ 1325 برابر با سال‌ 1366 هجری‌ قمری‌ به‌ قم‌ آمد و با اتمام‌ باقیمانده دروس‌ دوره مقدمات‌، به‌ تحصیل‌ دوره‌ سطح‌ رو آورد. پس‌ از آن‌ به‌ درس‌ خارج‌ آیات‌ عظام‌ و علمای‌ اعلام‌ دوره‌ خود راه‌ یافت‌ و سالها از محضر علم‌ و عمل‌ آنان‌ بهره‌مند شد.

وی در طی‌ این‌ سال‌ها از تحصیل‌ اخلاق‌ اسلامی‌ و شرکت‌ در درس های‌ اخلاق‌ نیز غافل‌ نماند و در کنار فراگیری‌ فقه‌ و اصول‌ به‌ تحصیل‌ علوم‌ فلسفی‌ نیز مبادرت‌ ورزید.

استادان‌ و دوستان‌  

او بخشی‌ از لمعه‌ را نزد شهید آیت‌ الله‌ صدوقی‌(ره‌) و بخش‌ دیگر آن‌ و نیز رسائل‌ و مکاسب‌ را نزد آیت‌ الله‌ مشکینی‌ و کفایه‌ را نزد آیت‌ الله‌ میرزا محمد مجاهدی‌(ره‌) فرا گرفت‌.

با پایان‌ یافتن‌ دروس‌ سطح‌ به‌ درس‌ خارج‌ آیات‌ عظام‌ بروجردی‌(ره‌)، امام‌ خمینی‌(ره‌)، گلپایگانی‌(ره‌) و اراکی‌ ـ رحمه‌ الله‌ علیهم‌ ـ راه‌ یافت‌ و سال های‌ متمادی‌ از محضر آنان‌ استفاده‌ کرد.

همچنین‌ در بخش‌ علوم‌ عقلی‌، در درس‌ شرح‌ منظومه‌ و شرح‌ اشارات‌ آیت‌ الله‌ منتظری‌ شرکت‌ جست‌.

آیت‌ الله‌ ثابتی‌ در سال های‌ تحصیل‌ خود با طلاب‌ و فضلای‌ بسیاری‌ رابطه‌ دوستی‌ داشت‌ و دروس‌ پیش‌ آموخته‌ را مباحثه‌ می‌کرد که‌ از جمله‌ آنان‌ می‌توان‌ به‌ آقایان‌ آیت‌ الله‌ نیری‌ و آیت‌ الله‌ عراقچی‌ اشاره‌ کرد.

فعالیت های‌ فرهنگی‌

آیت‌ الله‌ ثابتی‌ در سالهای‌ عمر خود تا به‌ امروز، در عرصه‌ علم‌ و فرهنگ‌ خدمات‌ بسیاری‌ از خود برجای‌ نهاده‌ است‌، از جمله‌ آنها سفرهای‌ تبلیغی‌ به‌ مناطق‌ گوناگون‌، عضویت‌ در شواری‌ استفتائات‌ دفتر حضرت آیت‌ الله‌ گلپایگانی‌(ره‌)، تدوین‌ کتاب‌ مجمع‌ المسائل‌ (حاوی‌ استفتائات‌ آن‌ مرجع‌ تقلید) و عضویت‌ در شورای‌ استفتائات‌ حضرت آیت‌ الله‌ صافی‌ گلپایگانی‌(ره‌) است‌.

همچنین‌ وی‌ سال ها به‌ تدریس‌ کتب‌ دوره‌ مقدمات‌ و سطح‌ اشتغال‌ داشته‌ و از این‌ رهگذر، طلاب‌ بسیاری‌ را در مکتب‌ تشیع‌ تربیت‌ کرده‌ است‌.

فعالیت های‌ سیاسی‌

آیت‌ الله‌ ثابتی‌، پیش‌ و پس‌ از انقلاب‌ در فعالیتهای‌ سیاسی‌ حضور داشته‌ است‌، او بارها به‌ افشای‌ ماهیت‌ رژیم‌ طاغوت‌ در شهرهای‌ گوناگون‌ پرداخت‌، همچنین‌ وی‌ از کسانی‌ بود که‌ به‌ دیدار تبعید شدگان‌ در مناطق‌ گوناگون‌ کشور می‌رفت‌؛ از جمله‌ آ نها، سفر به‌ ایرانشهر و دیدار با رهبر معظم‌ انقلاب‌ که‌ در آن‌ روزگار در تبعید به‌ سر می‌بردند، بود.

آیت‌ الله‌ ثابتی‌ هم‌ اکنون‌ در قم‌ حضور دارد و از اعضای‌ جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ است‌./995/ت303/ی

ارسال نظرات