۲۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۹
کد خبر: ۱۴۲۸۰۱
آیت الله علم الهدی؛

روند اسلام‌گرایی در عصر حاضر مطلوب است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله علم الهدی با تأکید بر ضرورت شناخت موقعیت کنونی جهان اسلام گفت: گاهی در داخل جامعه آنقدر شبهه و اشکال مطرح می شود که موقعیت کنونی جهان اسلام و تکلیف روحانیت در قبال آن فراموش می‌شود.
آيت الله علم الهدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سیداحمد علم الهدی، امام جمعه مشهد روز گذشته در مراسم افتتاحیه دوره های قرآنی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان که در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد با اشاره به آیه «ان هذالقرآن یهدی للتی هی اقوم» گفت: نکته مهم برای طلبه امروز، شناخت موقعیت فعلی دنیای اسلام و گرایش به اسلام در عرصه جهان با توجه به موضوعیت توسعه قرآن و معارف آن است.
وی با تأکید بر این که اسلام گرایی امروز در تاریخ اسلام در هیچ زمانی نبوده است، گفت: بحران های زیادی به ویژه در صدر اسلام به وجود آمد که اقتضا می کرد گرایش اسلام به طور قاطع صورت گیرد، اما با کیفیت امروز حتی در صدر اسلام هم نبوده است، زیرا در آن زمان بر حسب فتوحاتی که مسلمانان در قلمرو امپراتوری های جهان داشتند، مردم به صورت طبیعی به اسلام روی می آورند.
امام جمعه مشهد توضیح داد: این گرایش به عنوان یک دین و اندیشه رفتاری نبود بلکه به عنوان یک قدرت بود و در حقیقت قدرت گرایی مردم بود، جز در بعضی موارد مثل قبائلی در ایران، اما اگر رهبری از خط امامت خارج نمی شد و امیرالمؤمنین حکومت می کردند، این جنگ ها صورت نمی گرفت، زیرا بنای پیامبر، نشر معارف، آموزه ها و سنت های اسلام در میان قبائل بود.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این‌که گاهی مورخان در تحلیل تاریخ منحرف هستند و بقیه را منحرف می کنند، خاطرنشان کرد: مورخین، افرادی را که به آن شکل اسلام را توسعه دادند، خادم معرفی می کنند، اما آنان خائن‌اند، زیرا بنا نبود اسلام در سایه لشکر کشی توسعه یابد، بلکه باید در راستای توسعه معارف و گرایش مردم به اندیشه اسلامی می بود.
وی افزود: اسلام گرایی امروز یعنی گرایش به معرفت و عقیده اسلام که منظور پیامبر بوده و به برکت انقلاب ایران در دنیا توسعه یافته و در همین راستا شیعه گرایی نیز توسعه یافته است، همچنانکه پخش فیلم موهن موجب شد، برخی خبرگزاری ها اعلام کردند که 110 هزار جلد قرآن در فاصله دو هفته به فروش رسیده است.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: مردم دنیا در این اسلام گرایی اول به سراغ قرآن می آیند تا ببینند کتابی که مال دین اسلام است، چه می گوید و اگر طلاب نتوانند معارف و مبانی قرآن را گسترش دهند، مردم در این اسلام گرایی به بن بست می رسند؛ اگر قرآن معرفی و نهادینه شود، بر مسلمانان افزوده می شود اما اگر چیزی از معارف قرآن به آنان نرسید که در ارتباط با زندگیشان باشد، به چیز های دیگر گرایش می یابند.
آیت الله علم الهدی با تأکید بر ضرورت شناخت موقعیت جهان اسلام گفت: گاهی در داخل جامعه به گونه ای شبهه و اشکال می آید که موقعیت جهان اسلام و تکلیف روحانیت در قبال آن فراموش می شود؛ متأسفانه گاهی استادان آنقدر در درس اشکال مطرح می کنند که دیگر جایی برای فکر و شناخت موقعیت اسلام در دنیای کنونی برای طلبه نمی ماند.
وی، اقدام راه انداختن جامعه به سمت قرآن خوانی و قرآن دانی را اصیل ترین و جدی ترین کار در موقعیت امروز اسلام و پیامبر آن دانست و گفت: اگر کسی مسلمان شد و قرآن را قبول کرد، در مسیر صراط حق نهادینه است، ولی اگر مسلمان شد و اسلام خود را به قرآن تکیه نداد، در جاده نهادینه دین مقاوم نیست زیرا امروز افرادی هستند که از مدرنسیم سرخورده شده و در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، جهان خواران را قبول ندارند.
امام جمعه مشهد با بیان این که متأسفانه برنامه های ستاد تفسیر استان اجرا نشده است، ادامه داد: قصد این ستاد آوردن تفسیر در متن حوزه بود؛ اما برنامه های حوزه علمیه طوری اقتضا می کرد که هدف، انجام نشد؛ طلبه باید از روز اول تا مراتب بالای درس خارج با قرآن زندگی کند؛ رهبری گاهی انتقاد می کنند که در این مسیر هیچ وقت درس طلبه طوری نیست که قرآن را از قفسه برداشته و به آن مراجعه کند./932/پ202/س
ارسال نظرات