۰۹ مهر ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۷
کد خبر: ۱۴۰۷۰۸
استاد درس خارج حوزه علمیه قم؛

رسیدگی به مشکلات شاگردان از ویژگی‌های استاد شایسته است

خبرگزاری رسا ـ استاد باید به شاگردانش نزدیک باشد همان‌طور که در زمان قدیم شاگرد و استاد به منازل هم می‌رفتند و استاد از همه مشکلات شاگرد و طلبه خود با خبر بود و می‌توانست او را در مشکلاتش یاری کند.
آموزش

حجت الاسلام و المسلمین محمد باقری شاهرودی استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به این‌که در روایات ویژگی‌هایی برای معلم ذکر شده است و از طرفی هم انسان به واسطه تجربه ویژگی‌هایی را به دست می‌آورد گفت: هر شخصی می‌تواند پس از کمی تدبر یک استاد خبره و با تجربه‌ را پیدا کرده و از محضرش بهره‌مند شود.

وی چندین شرط را برای انتخاب استاد شایسته معتبر دانست و افزود: اولین شرط یک استاد این است که به درس و کتاب مربوطه تسلط داشته باشد و اگر فردی بدون تسلط قصد تدریس داشته باشد هرچند که برای خودش فایده داشته باشد  اما قطعا به دیگران ظلم کرده است.

استاد سطح عالی و درس خارج حوزه علمیه قم اظهار داشت: از جایی که هر شخصی در هر نقطه اجتماع باید وظایف خود را به خوبی انجام دهد استاد نیز باید به وظایف خود به خوبی عمل کند.

وی حاضر شدن به موقع در کلاس درس، شروع و تمام به موقع درس، ورود واضح و روشن به مباحث علمی و خروج آسان و قابل فهم از آن مباحث را از مهم‌ترین وظایف یک استاد دانست.

حجت الاسلام و المسلمین باقری شاهرودی تأکید کرد: یک استاد شایسته باید به صحبت‌های خود و توصیه‌هایی که می‌کند به خوبی عمل کند مانند این‌که اگر به شاگردان خود توصیه می‌کند روزی 10 ساعت درس بخوانید، خودش نیز حتما روزانه بیشتر از 10 ساعت درس بخواند.

وی اخلاق را چهارمین شرط صلاحیت استاد دانست و خاطر نشان کرد: اخلاق برای تمام مسلمانان و مؤمنین لازم است به ویژه استاد حوزه علمیه، اگر استادی متخلق به اخلاق نباشد و نتواند به درستی با شاگرد برخورد کند، هر چه که به سر آن طلبه بیاید، مانند این‌که این علم را به خوبی درک نکند و سبب دوری او از درس شود، آن استاد ضامن است و باید پاسخگو باشد.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: استاد باید به شاگردانش نزدیک باشد همان‌طور که در زمان قدیم شاگرد و استاد به منازل هم می‌رفتند و استاد از همه مشکلات شاگرد و طلبه خود با خبر بود و می‌توانست او را در مشکلاتش یاری کند.

وی با ابراز تأسف از وضع کنونی اظهار داشت: امروزه اساتید به کلاس می‌آیند و بعد تدریس بدون این‌که هیچ گونه شناختی از طلبه و شاگرد خود پیدا کنند کلاس را ترک می‌کنند و این فاصله‌ای که بین استاد و شاگرد افتاده است ضایعه بسیار ناگواری است.

حجت الاسلام و المسلمین باقری شاهرودی در پایان گفت: همانطور که شاگرد روز به روز رو به تکامل علمی و اخلاقی است استاد نیز باید رو به تکامل باشد، به این صورت که استاد هم مشغول تحصیل علم باشد و دنبال افزودن معنویات به خود باشد.

شایان ذکر است، حجت الاسلام و المسلمین باقری شاهرودی هر روز صبح از ساعت 7 تا 8 در مسجد مدرسه آیت الله گلپایگانی، بخش استصحاب رسائل را تدریس می‌کند.

همچنین وی هر روز صبح از ساعت 8 تا 9 در مدرس 21 مدرسه آیت الله گلپایگانی برای بار هشتم کفایه تدریس می‌کند.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، هر روز صبح از ساعت 9 تا 10 و 10 تا 11 به ترتیب درس خارج فقه و درس خارج اصول را در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی تدریس می‌کند.

گفتنی است،  این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، تا قبل از وفات حضرت آیت‌الله میرزا جواد تبریزی در شورای استفتای ایشان شرکت و با عده ای از علما مباحثه علمی داشته‌است./997/ت302/ن

ارسال نظرات