اگر در حوزه های علمیه تهذیب نفس نباشد پیشرفت و تعالی حوزه به خطر می افتد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مجتبی تهرانی، از اساتید خارج فقه و اصول تهران، ظهر امروز در آیین افتتاحیه حوزه علمیه تهران که در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد با اشاره به ارزش و جایگاه علم آموزی در اسلام بیان داشت: در احادیث معصومین به تحصیل علم بسیار سفارش شده است تا جائیکه در روایتی داریم ملائکه الهی بال های خود را در زیر پای محصلین علم می گشایند.
وی با بیان این که در حدیث داریم نظر به صورت عالم عبادت است، گفت: قطعا مقصود از علم در این روایات مطلق علم نیست و حتی این گونه احادیث و آثار بیان شده در آنها بر علومی که به نوعی برای ترویج دین بکار گرفته می شود هم دلالت ندارد.
آیت الله تهرانی تأکید کرد: آن چیزی که به تحصیل علم ارزش می دهد مسئله انگیزه تحصیل است و وقتی طلبه ای به تازگی وارد حوزه می شود، از او سؤال می پرسند که چرا می خواهی طلبه بشوی و انگیزه تو چیست.
این استاد اخلاق با تصریح بر این که والاترین انگیزه برای تحصیل علم، طلب علم برای خود علم است، اظهار داشت: برخی برای رسیدن به مقام مرجعیت و برخی دیگر هم برای تأمین امور معیشتی تحصیل علم می نمایند که قطعا آثار برشمرده شده در روایات مترتب بر این نوع افراد نیست.
آیت الله تهرانی با اشاره به این که علم تنها فایده ای ندارد و علم با معنویات است که فایده می بخشد، ابراز داشت: اگر در حوزه های علمیه تهذیب نفس و آموزش های معنوی نباشد پیشرفت و تعالی حوزه به خطر می افتد.
استاد خارج فقه و اصول با بیان این که تصحیح انگیزه های ورود به حوزه امری بسیار ضروری است، افزود: این خود باعث می شود حوزه های علمیه از رکودی که در آن قرار دارند بیرون بیایند.
وی همچنین با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر این که معارف الهی امانت در دست شماست و باید آن را حفظ کنید، تأکید کرد: وقتی انگیزه ورود به حوزه تصحیح بشود، طلبه کمر همت برای تحصیل علم می بندد.
این استاد اخلاق با تأکید بر این که روحانیت باید ساده زیست باشد گفت: ارزش انسان به وسایل و لوازم مادی نیست و روحانیان باید سعی کنند زی طلبگی را در همه شئون زندگی از گفتار، خوراک، پوشاک و رفتار رعایت کنند.
آ یت الله تهرانی همچنین بیان داشت: امام خمینی(ره) وقتی که درس ها تعطیل می شد و طلاب می خواستند به شهر خود بازگردند، به آنها توصیه می کرد روحانیان شهر خود را گرامی بدارید و معترض نشوید که اگر این طور شد، اول خودتان ضرر می کنید. /959/پ202/ص