۰۷ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۵
کد خبر: ۱۳۶۶۹۸
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (34)؛

والدین به امور تربیتی فرزندان توجه داشته باشند

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به اثرات مخرب گناه در زندگی افراد گفت: محور اصلی تشویق به گناه، دوستان ناباب استفاده از پوشش‌های نامناسب و ابزارات ناسالم است که در اثر توجه نکردن والدین اتفاق می‌افتد.
اخلاق

 

  حجت‌الاسلام سید علی حسینی آملی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات مخرب گناه در زندگی افراد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی عوامل ارتکاب به گناه و راه‌های پیشگیری آن پرداخت و گفت: برخی افراد از روی عمد و برخی دیگر از روی جهل و نادانی به اصل گناه مرتکب آن می‌شوند.

وی افزود: گام اول در پیشگیری از ارتکاب به گناه تقویت اعتقادات دینی و توجه به جهنم، معاد و ناظر بودن خدا، امام زمان(عج) و اولیاء بر اعمال ما است که نتیجه‌ آن خجالت از ارتکاب به گناه خواهد شد، به تعبیر امام خمینی(ره): «عالم محضر خداست در محضر خدا معصیت نکنید».

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم اعتقاد نادرست برخی مردم مبنی بر بخشش خدا، شفاعت پیامبر(ص) و ائمه(ع) در قیامت را عامل انجام گناه دانست و ابراز داشت: رحمت خدا و شفاعت اولیاء او زمانی متوجه فرد خواهد شد که گناه را از روی علم به آن و عمد انجام نداده باشد و اگر کسی نیز به سبب جهالت مرتکب گناهی شده، توبه کرده و پشیمانی واقعی در وجودش شکل گرفته باشد.

این استاد حوزوی از نبود توجه برخی والدین به امور تربیتی و پوششی فرزندان خود ابراز تأسف کرد و گفت:  محور اصلی تشویق به گناه خواسته‌های درونی، شرایط محیطی، رفت‌وآمد با دوستان ناباب و استفاده از ابزاراتی مانند مطبوعات، موبایل، اینترنت و سی‌دی‌های غیر مجاز در جهت ناسالم است.

وی ادامه داد: روح جوان مانند گیرنده دیجیتال جاذبه دریافت کارهای مثبت و منفی را دارد  که در اثر توجه نکردن والدین و حضور آن‌ها در محیط‌ها با پوشش‌های ناسالم فرصت مناسبی را به شیاطین انس و جن می‌دهد تا فرد را در چنگال گناه گرفتار کنند.

حجت‌الاسلام حسینی آملی در ادامه به اثرات مخرب گناه اشاره کرد و یادآور شد: گناه سبب افت شخصیتی فرد در دنیا، ملکوت و ایجاد بلاهای طبیعی مانند سیل، زلزله خواهد شد، در روایت آمده افزایش ربا و زنا سبب شدیدتر شدن سیل و زلزله خواهد شد.

وی افزود: خودسازی، توسل به ائمه(ع)، شرکت در مراسم‌های مذهبی مانند اعتکاف، خواندن دعای توسل و مناجات خمسه عشر امام سجاد(ع)  مانع ارتکاب به گناه خواهد شد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم توبه از گناه، انجام صله‌رحم، دادن صدقه و جبران گذشته را سبب پاک شدن اشتباهات عنوان کرد و گفت: برخی از گناهان تنها با توبه جبران می‌شود و برخی دیگر مانند غیبت، تهمت، حق‌‌الناس و واجبات فوت شده تنها با جلب رضایت و قضا کردن بخشیده می‌شود./993/ت302/ن

 

ارسال نظرات