۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰
کد خبر: ۱۳۴۵۳۳
نگاهی به دعای روز پانزدهم ماه رمضان؛

ارزش وجودی انسان‌های با کمال به شرح صدر است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علیه قم گفت: فروتنی یکی از صفات بارز مؤمنان تقواپیشه و شرح صدر ارزشمندترین صفت انسان‌های با کمال است.
دعاي پر فيض عرفه در مناطق عملياتي جنوب حجت الاسلام والمسلمين فقيه يزدي / 1

 

دعای روز پانزدهم ماه رمضان: «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین؛ خدایا روزى کن مرا در آن فرمانبردارى فروتنان و بگشا سینه‌ام در آن به بازگشت دلدادگان به امان دادنت اى امان ترسناکان.»

 

آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان گفت: روز پانزدهم ماه رمضان دارای آثار و برکات بی‌شماری است و به واسطه میلاد با سعادت امام حسن مجتبی‌(ع) از شرافت و عظمت بسیاری برخوردار است.

 

وی با بیان این‌که در دعای روز پانزدهم سه چیز از خداوند متعال می‌خواهیم که یکی روزی شدن اطاعت بندگان خاشع و خاضع در این روز است، گفت: خضوع و خشوع در برابر پروردگار عالمیان، طاعت و بندگی خالصانه در برابر ذات اقدس او است و آنها که خاضع و خاشع هستند، اطاعتشان ارزش بسیاری دارد.

 

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: خواسته دوم روزه‌دار در روز پانزدهم ماه رمضان شرح صدر است که عظمت بسیاری دارد؛ شرح صدر در فارسی به معنای سینه باز و کنایه از ظرفیت بسیار بالا و ارزشمندی است که در نفس و در روح انسان پیدا می‌شود.

 

وی با اشاره به آیات 25 تا 28 سوره طه که در آن حضرت موسی‌(ع) از خداوند می‌خواهد به او شرح صدر عطا کند، کارش را آسان سازد و از زبانش گره بگشاید تا مردم سخنش را بفهمند، گفت: از خدا می‌خواهیم به ما شرح صدر دهد به واسطه مخبطین که تمام وجودشان را خوف و خشوع خاص از خدا فرا گرفته است.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی اظهار داشت: خداوند را به انابه مخبتین قسم می‌دهیم یعنی به آن فریادها و ناله‌های خاصی که مخبتین همان پرهیزکارانی که شب و روز خود را به ذکر و یاد خداوند به پایان می‌برند، بسیار فروتن هستند و ترس از خدا و توجه بیشتر به مقام ربوبی پروردگار دارند، از خدا می‌خواهیم به ما شرح صدر عطا کند.

 

وی با اشاره به این‌که فروتنی یکی از صفات بارز مؤمنان تقواپیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزکاری می‌گذرانند، گفت: نکته اساسی که در دعای این روز به آن تاکید شده خضوع، خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است به طوری که در این روز از خداوند درخواست می‌کنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان، خاشعان و فروتنان وجود دارد نصیب ما گرداند.

 

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم در تکمیل توضیحات خود با بیان این‌که شرح صدر ارزشمندترین صفت انسان‌های با کمال است، افزود: پس از این‌که خداوند متعال را به مقام مخبتین قسم دادیم تا به ما شرح صدر عطا کند، او را به مقام خودش که امان دهنده خائفین است قسم می‌دهیم ما را در امان خودش قرار دهد. /920/ت302/ع

ارسال نظرات