تبیین چرایی و فلسفه حجاب وظیفه حوزههای علمیه است
حجتالاسلام علی نصیری، مدیر گروه قرآن و متون اسلامی دانشگاه معارف اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: حوزویان مرزبانان و پاسبانان عقیده و اخلاق در جامعه اسلامی هستند و مسؤولیتهای اساسی در مباحث مختلف اجتماعی و فرهنگی به عهده دارند که تبیین آموزهها و فرهنگ دینی برای مردم از جمله این فعالیتها است.
وی با بیان اینکه تبیین به معنای توجیه کردن مردم و جا انداختن آموزههای دینی در ذهن و جان مردم است، افزود: امروزه شبهات فراوانی پیرامون آموزههای دینی مطرح میشود که نیازمند پاسخگویی است و بر حوزویان لازم است که جوانب ناپیدا و مسائل جدید مربوط به هر موضوع و نیز اعماق و ژرفای هر مسأله را به درستی واکاوی کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به وظایف حوزه در مقوله عفاف و حجاب، تبیین و تعمیق چرایی و فلسفه حجاب را وظیفه حوزویان دانست و تصریح کرد: در مسأله عفاف و حجاب با شبهات مختلفی روبهرو شدهایم که برای پاسخ دادن به آن شبهات باید فلسفه حجاب به درستی تبیین و تعمیق و محدودیتهای آن براساس شرع برای مردم بازگو شود.
وی اظهار داشت: جامعه زنان ما در دنیای معاصر که روابط زن و مرد کاملا آزاد است، دخترها و پسرها بدون هیچ حساسیتی در محیطهای مختلف کنار هم بوده و در ظاهر مشکلی هم ندارند، در معرض انواع و اقسام شبهات فکری و ارزشی هستند و مرتب این شبهه مطرح میشود که چرا در محیط های دینی بر روی مسأله حجاب این همه تأکید شده است.
حجتالاسلام نصیری ادامه داد: این شبهه که حجاب نوعی محدودیت برای زنان بوده و گویا اسلام خواسته زنان را در تنگنا قرار دهد و یا شبهه حجاب برای عصر حجاز بوده نه در دوران ما، مطرح میشود و حوزه باید پاسخگوی این شبهات باشد و جامعه را مجاب کند که حجاب برای سلامت جامعه و آسودگی رفتاری و فکری جامعه طراحی شده است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی در جهان غرب ولنگاریها و آزادیهای روابط جنسی را مشاهده میکنیم، باید این نکته را در نظر بگیریم که خود آنها اعتراف میکنند در معرض دهها آسیب قرار گرفتهاند که یکی از آنها پاشیدگی خانوادهها، منحط شدن جایگاه عظیم زن و عدم انگیزش جنسی در آزادیهای آنان است که خود نوعی آسیب به شمار میرود.
عضو هیأت رئیسه انجمن قرآنپژوهان حوزه علمیه قم، حفظ سلامت رفتاری در جامعه و حفظ بنیان خانواده را از فواید رعایت عفاف و حجاب دانست و گفت: صادقانه و واقعبینانه برای مردم تبیین شود که رعایت حجاب سبب مستحکم شدن بنیان خانواده خواهد شد، خانوادهای که از دل آن، انسانهای فرهیخته تربیت میشوند.
وی مشکل اصلی در حوزه حجاب و عفاف را برخورد سیاه و سفید با این مقوله دانست و افزود: منطق دین برای برخی از مخاطبان، دینداری حداکثری و برای برخی دیگر دینداری حداقلی را توصیه میکند، کف دینداری را برای ترویج آموزههای دینی در جامعه مبنا قرار دهیم و از سختگیریهایی که هیچ مبنایی ندارد، پرهیز کنیم. /920/ت302/ع