حساسیت اجتماعی نسبت به جلوه حضور روحانیت تشدید شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدمهدی مسعودی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، ظهر امروز در مراسم اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی تبلیغی تبلیغ مطهر در سالن صدا و سیمای مشهد اظهار داشت: روحانیت شیعی و حوزه های علمیه در طول تاریخ بالاترین جایگاه را به لحاظ موقعیت و منزلت و کارکرد اجتماعی دارا بوده است.
وی افزود: جامعه دینی، نجات و سعادت خود را در گرو پیروی از دین می داند و روحانیت تنها نهادی است که رسما متکفل تبیین نحوه صحیح دین داری، نظارت بر آن و ارائه الگویی عملی و عینی برای تدین و حیات دینی مردمان به شمار می رود.
حجت الاسلام مسعودی ابراز داشت: روحانی معتمدترین فردی است که دین داران جامعه برای بازگویی رازهای درونی خویش شناخته اند و مردمان او را در کسوت پیامبر خویش می بینند، زندگی خود را بر مبنای تشخیص و حکم روحانی تنظیم کرده و آنان را نائبان ائمه اطهار(ع) می دانند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: بر این اساس، انتظار از روحانیت نیز به عنوان پرورش یافتگان مکتب امام صادق(ع) همواره رو به تزاید بوده و ابعاد مختلف زندگی آنان اعم از منبر، تبلیغ، رفتار، گفتار، مشی، مرام و شیوه زندگی همواره در معرض دقت و توجه مردم است.
وی تأکید کرد: از این رو همان گونه که فاصله گرفتن حوزه و روحانیت از هنجارهای شناخته شده طلبگی سبب نقص کارکردهای نهاد روحانیت و جرح کیان دین خواهد بود، حساسیت اجتماعی نسبت به جلوه های وجودی روحانیت نیز زمانی تشدید می شود که راهبری و مدیریت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز از آن دین داران و علما و خداباوران بوده و چارچوب همه امور بر پایه آموزه های دینی و اجتهاد و افتاء فقهای عادل تطبیق شود.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی حساسیت و دقت جامعه دینی دو چندان گشته و توقعات مردم بیش از وقتی می شود که علما تنها به تحصیل و عبادت اکتفا می کردند که این مهم ضرورت تبادل نظر پیرامون فرصت ها و آسیب ها برای رسیدن به تدریس موفق، تحقیق بایسته و تبلیغ کاربردی و اثرگذار را دوچندان می سازد.
حجت الاسلام مسعودی با بیان اینکه این مولفه ها محورهای گریز ناپذیر دست یابی به افق بلند تحول حوزه و تحقق رهنمودهای رهبرمعظم انقلاب است خاطرنشان کرد: ساز و کار بایسته عقیدتی، اخلاقی و روشی ما حفظ و ارتقای منزلت و کارکردهای تبلیغ و مبلغان خصوصا در تبلیغ چهره به چهره است.
وی ساز و کار ورود بایسته در حوزه تبلیغ مجازی وبهرهمندی سالم و مؤثر از فضای سایبر و آی تی، وبلاگ ها، انجمن ها و اتاق های گفتوگو، چگونگی مواجهه بایسته و هوشمندانه با تهدیدات دینی و مذهبی خصوصا از ناحیه گروه های افراط گرا، حضور موفق در تبلیغ برون مرزی با حفظ شاخصه های اخلاقی، رفتاری، زبانی، ارائه سبک و مدلی از زندگی اسلامی و مبتنی بر آموزه های وحی در برابر سبک های غربی را از برنامه های بلندمدت دفتر تبلیغات اسلامی عنوان و ابراز امیدواری کرد: دستیابی به چنین آرمانی از آن جهت که بخواهد الگوی انسان معاصر باشد کوشش ها ومجاهدت های بسیاری را برای جامعه تبلیغی کشور به همراه دارد./930/پ202/ب