۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۰
کد خبر: ۱۱۹۳۲۸
معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم اسلامی:

تبدیل عناوین فلسفی به مسائل کلان زندگی‌ بهترین راه کاربردی‌ فلسفه است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم ومعارف اسلام، اصلی ترین راه کاربردی سازی فلسفه را، تبدیل عناوین مباحث فلسفی به مسائل کلان زندگی دانست و گفت: هم مدرس و هم دانش پژوه اگر عناوین فلسفه را به مسائل زندگی مرتبط کنند سبب می شود در تصمیم گیری‌های زندگی با کیفیت بهتری اعمال کنند.
فلسفه
حجت الاسلام عبدالحمید واسطی، معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام و مدرس سطح عالی حوزه علمیه خراسان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد در خصوص ضرورت پرداختن به مباحث عقلی در حوزه اظهار داشت: روندهای رو به آینده جهانی کاملا نشان می‌دهد چنانچه در روش تفکر و استدلال، نسبت به افکار و دستگاه‌های فکری و ترجمه برای اشباع اذهان و نیازهای فکری ومعرفتی جهانی، نقد و بررسی انجام نشود، جهان اسلام تحت هجمه فکری و معرفتی غرب در حال حاضر و در آینده نزدیک از سوی شرق(بودا و افکار کنفسیوسی) قرار خواهد گرفت.

وی افزود: اکنون از سوی طلاب، اقبال زیادی به مباحث فلسفی، فکری و عقلانی وجود دارد که مواجهه آنان با افکار مختلف و مواجهه با درخواست های نقد و تحلیل و استدلال در عرصه تبلیغ می تواند از علل این امر باشد.

تعمیق معارف وحیانی با زبان استدلال، گسترش معارف اسلام را در جهان تضمین می‌کند

حجت الاسلام واسطی با تأکید براینکه فلسفه در واقع، هستی شناسی برهانی است و فلسفه اسلامی تلاش دارد مدل هستی شناسانه ارائه شده توسط قرآن و روایات را به زبان برهان ارائه دهد، افزود: تعمیق معارف وحیانی با زبان استدلال و تحلیل، هم سطح ادراک اجتماعی را ارتقا می‌دهد و هم گسترش معارف اسلام در جهان را تضمین می‌کند؛ از این رو دید کلان راهبردی امام خامنه‌ای نیز تأکید بر گسترش و توسعه فلسفه است که همان فلسفه فقاهتی شیعی و منطبق با معارف و قواعد فقهی بوده و محصول عملی و رفتاری آن از سوی شرع مورد تصدیق قرار می گیرد.

مباحث فلسفی در جهت حل مشکلات و ارتقای کیفیت زندگی بر اساس شاخص های اسلام استفاده شود

معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با اشاره به برگزاری دوره تربیت محقق در این مرکز‌ تصریح کرد: خروجی‌های این دوره جهت تدریس فلسفه به صورت کاربردی و بر اساس متون حوزوی به حوزه علمیه معرفی می شوند تا از مباحث فلسفی و معرفتی در جهت حل و فصل مشکلات زندگی و ارتقای کیفیت زندگی بر اساس شاخص‌های اسلام استفاده شود‌.

حجت الاسلام واسطی، اصلی‌ترین راه کاربردی سازی فلسفه را، تبدیل عناوین مباحث فلسفی به مسائل کلان زندگی دانست و ادامه داد: هم مدرس و هم دانش پژوه اگر عناوین فلسفه را به مسائل زندگی مرتبط کنند سبب می شود در تصمیم گیری های زندگی با کیفیت بهتری اعمال کنند.

وی با اشاره به سخن یکی از فلاسفه جهانی که می گوید«اصلی ترین دغدغه فلسفه در دنیای معاصر، تولید معنای زندگی وحل معضل افسردگی در جهان است»، ابراز داشت: خروجی کاری که در موسسه انجام می‌شود در وهله اول به صورت کتاب درسی حوزه درآمده و در همین جهت هم ارائه کتاب مصوب شورای برنامه‌ریزی حوزه است که به همراه توضیحات و تحلیل‌های موضوع شناسانه و میان رشته‌ای و بدون تغییر و جایگزینی کتاب درسی حوزه در خصوص کلام، تاریخ و فلسفه تدوین شده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی، دقت در پرداختن به مباحث میان رشته ای با رویکردهای مختلف همچون فلسفه و اخلاق، فلسفه و حقوق، فلسفه و سیاست ‌‌را خواستار شد و افزود: در تلاش هستیم با همکاری معاونت پژوهش حوزه کیفیت علمی دروس حوزه و مهارت اساتید را از طریق تربیت اساتید فلسفه و عرفان که متشرع و متعبد به وحی، آیات و روایات بوده و در جهت تعمیق آیات گام بردارند ارتقا دهیم.

وی با اشاره به برگزاری سلسله جلسات نقد و نظر پیرامون فلسفه و عرفان از سوی این موسسه، یادآور شد: تاکنون فضای میان موافقان ومخالفان، به شکل تقابلی بوده که امیدواریم با برگزاری این جلسات به سمت تفاهم هرچه بیشتر حرکت کند‌.

حجت الاسلام واسطی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه مشهد به دلیل حضور میرزا مهدی اصفهانی و حلقه درسی وی که با حضور بزرگانی از اساتید مشهد همراه بود و نسل دوم و سوم آنان، اساتید کنونی حوزه خراسان را تشکیل می دهند، نسبت به مخالفت با فلسفه و عرفان بیش از شهرها وحوزه ها در کشور مطرح است. /930/ت302/س

ارسال نظرات