۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۴
کد خبر: ۱۱۶۶۲۲
استاد خارج فقه حوزه:

امام هادی بر دوری و جدایی از صوفیان به شدت تأکید داشت

خبرگزاری رسا ـ استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که امام هادی‌(ع) بر دوری و جدایی از صوفیان به شدت تأکید داشت، افزود: صوفیان سرچشمه گمراهى و ضلالت هستند و اظهار پارسایى و تقدس مآبى آنان فریبی بیش نیست.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی گلپایگانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک ولادت با سعادت حضرت امام علی النقی‌(ع) به بیان جلوه‌هایی از شخصیت آن امام همام پرداخت و تصریح کرد: امام دهم شیعیان یکی از پیشوایان برجسته بشریت است که پس از پدر بزرگوارشان امام جواد‌(ع) به مقام امامت و ولایت منصوب شدند.

وی با بیان این‌که امام هادی‌(ع) توجه ویژه‌ای به عبادت، شب زنده‌دارى، تلاوت قرآن و مناجات با پروردگار داشت، افزود: حضرت تمامى عناصر شرف و کرامت را در خود جمع داشت و از همان خاندانى به شمار مى‌رفت که خدایشان را از هرگونه رجس و پلیدى پاک و منزّه ساخته بود.

این استاد خارج فقه حوزه با اشاره به تولد حضرت هادی‌(ع) در روستایی اطراف مدینه و به دور از چشم دشمنان اظهار داشت: پس از این‌که آن حضرت به مقام امامت رسید، مردمی که تنها پناهگاهشان ائمه اطهار‌(ع) بود به سمت ایشان گرایش یافتند، اما با سختی‌گیری‌های بسیار بنی‌العباس روبرو شدند.

وی افزود: بنی‌العباس به ناچار تصمیم گرفتند که حضرت هادی‌(ع) را از مدینه به سامرا منتقل کنند که این امر برای مردم سنگین تمام شد و چون می‌دانستند در انتقال امام برگشتی نیست به حمایت از آن حضرت پرداختند و دشمنان به مردم قول دادند که آسیبی به امام‌(ع) نمی‌رسانند و تنها آن حضرت را برای استفاده علمی به سامرا منتقل می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با بیان این‌که دشمنان به قول خود عمل نکردند و در آخر امر هم با مسموم کردن آن حضرت، مسلمانان را در سوگ نشاندند، ادامه داد: ایشان را پس از انتقال به سامرا در محلی نظامی سکونت دادند و تحت نظر گرفتند، همان‌طور که با فرزند دلبندشان، حضرت امام حسن‌(ع) چنین کاری کردند و از این‌رو این دو امام بزرگوار به امامان عسکریین معروف شدند.

وی حسادت بنی‌العباس و حتی قضات درباری به علمیت امام هادی‌(ع) را یکی از دلایل انتقال ایشان از مدینه به سامرا عنوان و اظهار کرد: علم ائمه اطهار‌(ع) همانند علم پیامبران‌(ع)، علمى الهامى و خداداد است و فرقى با هم ندارد؛ خداوند متعال به پیامبران و ائمه اطهار‌(ع)، علمى لدنّى عطا فرمود تا حجّت را بر مردم تمام کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه بخشش و عطاى امام هادی‌(ع) را یکى دیگر از ویژگی‌های بارز آن حضرت برشمرد و گفت: حضرت مانند پدران خود تنها براى جلب رضاى پروردگار، مسکین ، یتیم و اسیر را بر خانواده خود مقدم داشته و اطعام آنان را در درجه اول اهمیت قرار مى‌دادند تا جایى که غذایى براى خانواده باقى نمى‌ماند.

وی یادآور شد: آن حضرت از تمام لذات زودگذر و مادى این جهان روى گردانده و به ضروریات آن اکتفا کرده بود، کمترین توجهى به جلوه‌هاى فریبنده نشان نمى‌داد و زندگى خود را وقف عبادت خداى متعال کرده بود، کار را در زهد و ورع تا بدانجا رساند که خانه مسکونى حضرت در سامرّا و مدینه از اثاثیه معمولى نیز خالى بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با بیان این‌که امام هادی‌(ع) بر دورى و جدایى از صوفیان به شدت تأکید داشت و اصحاب خود و دیگر مسلمانان را از معاشرت و همنشینى با آنان بر حذر می‌داشت، تصریح کرد: صوفیان سرچشمه گمراهى و ضلالت هستند و اظهار پارسایى و تقدس مآبى آنان فریبی بیش نیست. /920/ت302/ع

ارسال نظرات