به جای پرداختن به مسأله ارواح در صدا و سیما باید به اخلاق توجه کرد
حجتالاسلام والمسلمین احمد بهشتی، رییس دانشگاه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا ارتباط با ارواح را فیالجمله صحیح دانست و گفت: پرداختن به مسأله ارواح و مسایل ماورایی را در صدا و سیما به صلاح نمیدانم.
رییس دانشگاه قم با بیان اینکه اعتقاد به روح مجرد و بقای آن از آموزههای دینی است و به آن معتقد هستیم، افزود: روح با مرگ بدن دچار مرگ نمیشود و در عالم برزخ باقی میماند تا قیامت که دوباره تعلق به بدن پیدا کرده و انسان با همین بدن محشور میشود.
وی با اشاره به اینکه روح در اختیار کسی قرار نمیگیرد و احضار ارواح در ساحت علم پذیرفته شده نیست، گفت: امکان اینکه انسان در عالم خواب با روح شخصی که از دنیا رفته ارتباط برقرار کند و چه بسا سؤال و جوابهایی بین این دو رد و بدل شود، وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین بهشتی ادامه داد: ممکن است برخی تجربه روحی و یا معنوی داشته باشند و در عالم بیداری هم بتوانند ارتباطی با ارواح برقرار کنند، اما اینکه اشخاص تا چه اندازه میتوانند بر این کار مسلط و موفق باشند، معلوم نیست.
وی تصریح کرد: ارتباط با ارواح در خواب و یا بیداری فیالجمله ممکن است، اما اگر بخواهند آن را به دکانی تبدیل کرده و کسی پیدا شود مردم را از این راه اغفال کند، باید جلوی آن گرفته شود تا باب عوامفریبی باز نشود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برخی مدعی سخن گفتن با ارواح هستند، اظهار داشت: ارتباط با ارواح برای بسیاری در عالم خواب و رویا اتفاق افتاده است و بعید هم نیست که برخی این ارتباط را در عالم بیداری برقرار کنند.
حجتالاسلام والمسلمین بهشتی در ادامه مانور بر روی فیلمها و سریالهای ماورایی را صحیح ندانست و گفت: ممکن است صحنههایی که از این سریالها پخش میشود مورد سوء استفاده قرار گیرد؛ بنابراین نباید مردم را به این نوع فیلمها سرگرم کرد.
وی با بیان اینکه مشغول کردن مردم به این مسایل به ویژه جوانها که حس کنجکاوی در آنها فعال است، صحیح نیست، یادآور شد: فیلمها و سریالهای تلویزیونی را ندیدهام و اطلاعی درباره آن ندارم، اما پرداختن به مسأله ارواح و مسایل ماورایی را در صدا و سیما به صلاح نمیدانم.
رییس دانشگاه قم با اشاره به اینکه اصل هیپنوتیزم یا خواب مصنوعی فیالجمله صحیح است اما همه جا نباید مطرح شود، تصریح کرد: جوانان مطالعات خود را افزایش دهند، اما به جای پیگیری مسایل ماورایی، بیشتر کتابهای اخلاقی را مطالعه کنند. /920/ ت302/ع