خدایا؛ مرا به حجاب و پاکدامنی زینت بخش!
حجت الاسلام حسین نودوست، محقق حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان گفت: در این روز از خداوند متعال درخواستهای ارزشمندی همچون پاکدامنی، قناعت، عدل و انصاف داریم «اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ، بِعِصْمَتِک یا عِصْمَةَ الخائِفین».
وی بیان داشت: دعاهای روزانه ماه رمضان آموزشی برای ما است تا پیوسته با دعا و نیایش از خداوند خواستههای معنوی داشته باشیم.
این محقق حوزه علمیه قم افزود: فراز اول این دعا که ویژه فرهنگ عفاف و حجاب است باید در جامعه جوان ما مورد آموزش و تبلیغ قرار گیرد.
این پژوهشگر حوزه دین با اشاره به واژه زینت در این دعا اظهار داشت: در این فراز از خداوند طلب میکنیم تا ما را با پوشش و پاکدامنی زینت دهد. گاهی در جامعه بر اثر تبلیغات دشمنان و یا غفلت عمومی، ارزش ها جا بجا می شود که نوع پوشش در جامعه یکی از این موازد است.
وی بیان داشت: در زبان دعا، پوشش، زینت عنوان شده است اما متاسفانه برخی این گونه وانمود می کنند که حجاب نشانه تحجر و عقب افتادگی زنان است در حالی که یکی از فلسفه های ضرورت حجاب برای مردان و زنان این است که عیوب خود را با آن بپوشانند و شخصیت اجتماعی خود را حفظ کنند و به همین دلیل داوری ما در مورد افراد تا مقدار زیادی به شیوه رفتار اجتماعی و نوع پوشش آنها برمیگردد.
حجت الاسلام نودوست ابراز داشت: پاکدامنی برای زنان در سایه حجاب محقق میشود و اگرچه هر بی حجابی، بی عفت نیست اما شرط کافی برای پاکدامنی را به همراه ندارد. پوشش نیکو و پاکدامنی آن گونه مهم و دارای ارزش است که جزء درخواست های ما از درگاه الهی قرار گرفته است.
وی با اشاره به فراز بعدی دعا درباره ارزش قناعت در زندگی فردی بیان داشت: قناعت از اموری است که در روایات به ارزش آن تاکید و فرد قانع، عزیز عنوان شده است چرا که شخص قناعتکار پیوسته دخل و خرجش با هم تراز دارد و از این رو به دیگران برای حوائج مادی روی نمی آورد، به همین دلیل عزت او حفظ می شود. امام علی(ع) در این باره فرموده است «قناعت مالی است که تمام نمی شود».
این محقق حوزه علمیه قم با اشاره به فراز دیگر دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان گفت: عدل از صفات ارزشمندی است که اگر فرد بر اساس آن رفتار کند مورد مواخذه قرار نمی گیرد اما احسان صفتی برتر و مقامی فراتر از عدل است.
وی بیان داشت: احسان به پدر و مادر، احسان به همسر و فرزندان، تهیدستان جامعه و همسایه از مواردی است که در آموزه های دینی نسبت به آن تاکید شده است. /909/ت302/ع