امام زمان در بین ما همچون یوسف در میان برادرانش ناشناخته است
حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سالروز وفات حسین بن روح نوبختی، سومین نایب خاص امام زمان(عج) در سال 326 هجری قمری از وی به عنوان فردی ممتاز یاد کرد که مردم او را به علم، عدالت و امانتداری میستودند.
وی در ادامه با بیان اینکه خدای متعال به حکم لطف هیچگاه زمین را از حجت خالی نگذاشته است، افزود: حضرت مهدی(عج)، آخرین حجت خداوند پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و یازده امام معصوم(ع) است که در سال 255 هجری قمری به دنیا آمدند و در سال 261 از نظرها پنهان شدند.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم دشمنی دنیاگراها، شهوترانها و عیاشها را که هیچ سنخیتی با راه منادیان توحید ندارد و پیوسته در کمین هستند تا حجت را از روی زمین بردارند و راه توحید را برای باز شدن راه شیطان ببندند از مهمترین عوامل غیبت صغری امام زمان(ع) برش مرد.
وی با بیان اینکه اختفای وجود مقدس حضرت مهدی(ع) از دیدگان، مانند حضرت یوسف(ع) است که در میان برادران خود بود، اما او را نمیشناختند و از دیدگانشان غایب بود، گفت: امام(ع) در بین ما حضور دارند، اما از درک ایشان ناتوانیم.
حجتالاسلام والمسلمین بطحایی در ادامه به بررسی نقش نواب خاص امام زمان(ع) پرداخت و گفت: غیبت صغرای حضرت حجت(عج) از سال 261 تا سال 329 هجری قمری به مدت 69 سال طول کشید و در این مدت، همه مردم به ایشان دسترسی نداشتند و این چهار عالم، رابط خاص آن حضرت با مردم بودند.
وی افزود: عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سمری، نواب خاص حضرت حجت(ع) بودند که در زمان غیبت صغری با تلاشهای صادقانه و خالصانه خود، تمامی شک و شبهه شیعیان را درباره ولادت و امامت امام مهدی (عج) برطرف کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پس از رحلت نواب خاص حضرت که دارای ویژگیهای برجستهای بودند و از نظر اندیشه، رفتار، کردار و گفتار سنخیت لازم را با معصوم داشتند، زمان غیبت کبری فرا رسید، موانع اجتماعی و فراهم نبودن شرایط زمانی مناسب را سبب پایان زمان غیبت صغری دانست.
وی تصریح کرد: سازمانهای جهنمی و شیطانی که امروز با نام موساد و سیا شناخته میشوند، چشم دیدن بندگان خالص و پاک خدا را ندارند و با احساس کوچکترین خطری برای منافعشان، دست به جنایت میزنند.
حجتالاسلام والمسلمین بطحایی با بیان اینکه حضرت امام عصر(عج) با شروع غیبت کبری در یک بیان کلی فرمودند «در وقایعی که رخ خواهد داد و در رویارویی با مسائل مستحدثه، به راویان احادیث ما رجوع کنید که آنان حجت من بر شما و من حجت خداوند بر آنان هستم»، گفت: حضرت حجت(ع) با این بیان فقها را به عنوان نوّاب عام خود بر مسلمانان قرار دادند.
وی با اشاره به وظایف فقها در زمان غیبت کبری مانند قضاوت، دریافت وجوه شرعی و دخل و تصرّف در اموال مجهول المالک، ابراز داشت: امروزه مسایل اجتماعی و سیاسی جامعه از طرف امام عصر(عج) به نایب عام ایشان که ولی فقیه است، واگذار شده و نایب عام بودن به معنای ارتباط مستقیم داشتن با امام عصر(عج) نیست. /920/پ202/ع