۱۲ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۱۰۷۹۵۲
رییس مرکز پژوهش‌های امور مساجد:

شعبان، ماه رحمت یک طرفه الهی است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیه با اشاره به این‌که خداوند در ماه رجب و شعبان، روزه را از انسان‌ها به عنوان یک تکلیف الهی طلب نکرده است، آن را نشان‌دهنده رحمت یک طرفه الهی دانست.
حجت الاسلام والمسلمين محسن غرويان


حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان، رییس مرکز پژوهش‌های امور مساجد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک شعبان، این ماه را حلقه واسطه فیض بین دو ماه رجب و رمضان دانست و گفت: رحمت و برکت الهی در ماه شعبان بر بندگان و اهل ایمان بیشتر است.

وی همچنین با تبریک ایام ولادت با سعادت امام حسین‌(ع)، امام سجاد‌(ع)، حضرت ابوالفضل العباس‌(ع) و میلاد مبارک مهدی موعود(عج)، گفت: ماه شعبان را که ماه میلاد انسان‌های کامل و برگزیده الهی است، مقدس و مغتنم دانیم.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که خداوند در برخی زمان‌ها، فضل و برکت بیشتری را نسبت به ماه‌های دیگر سال بر بندگان نازل می‌کند، افزود: ماه شعبان از سوی خداوند متعال تکریم و بر استغفار و تضرع بسیار در آن تأکید شده است.

وی خاطرنشان کرد: ماه شعبان بهترین فرصت برای بندگان گنهکار و معصیت‌کار است که با توبه و راز و نیاز و توجه به خداوند متعال، تطهیر نفس پیدا کرده، تزکیه باطن کنند و خود را برای ماه مبارک رمضان که اوج رحمت و برکت الهی است، آماده سازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان با اشاره به این‌که خداوند در ماه رجب، روزه را از انسان‌ها به عنوان یک تکلیف الهی طلب نکرده است، آن را نشان‌دهنده رحمت یک طرفه الهی دانست و گفت: فیض خداوند مدام است و شامل حال بندگان می‌شود.

وی با بیان این‌که ماه شعبان، ماه پیامبر اکرم‌(ص) نامیده شده است، از آن حضرت به عنوان واسطه خداوند و انسان‌ها نام برد و تصریح کرد: پیامبر اکرم‌(ص) در حالی که یکی از بندگان است، واسطه فیض هم هست؛ از این‌رو ماه شعبان ماه پیامبر نامیده شده که پیامبر اکرم‌(ص) مردم را به حضور در محضر خدا دعوت کرده است.

رییس مرکز پژوهش‌های امور مساجد در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط سه ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان با هم اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان، ماه تکلیف به روزه‌داری و آمادگی برای کسب رحمت الهی و دو ماه رجب و شعبان، زمینه‌ساز حضور در این ماه معظم است.

وی با اشاره به آداب و اعمال ماه شعبان المعظم، مؤمنان را به کتاب ارزشمند مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی ارجاع داد و بر خواندن مناجات شعبانیه، دعای صحیفه سجادیه و نمازهای مستحبی در این ماه شریف دعوت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان با بیان این‌که پیامبر اکرم‌(ص) در بخشی از دعای پرفیض شعبانیه فرموده‌اند «سرشت امیر مؤمنان‌(ع) از سرشت من است»، به شبهه‌ای که مقام‌ها و افعال حضرت علی‌(ع) را امر خاصی ندانسته؛ چرا که از ابتدا برتر از انسان‌ها بوده‌، پاسخ داده است.

عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: اگرچه پیامبر اکرم‌(ص) و حضرت علی‌(ع) نورانی و الهی هستند؛ اما در درجات کمال، راه برای تکامل دارند.

وی با اشاره به دعای پس از تشهد نماز «تقبل شفاعته و ارفع درجته»، گفت: در این دعا از خداوند می‌خواهیم که درجه پیامبر اکرم‌(ص) را بالا ببرد؛ معلوم می‌شود که امکان استکمال برای پیامبر اکرم‌(ص) و اولیای الهی هم وجود دارد. /920/ت302/ع

ارسال نظرات