نشست علمی نقد و بررسی شبهات فقهی و کلامی ارتداد در قم برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ نشست علمی نقد و بررسی شبهات فقهی و کلامی ارتداد به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی نقد و بررسی شبهات فقهی و کلامی ارتداد روز پنج شنبه هشتم اردیبهشت ماه به همت معاونت پژوهش و همکاری گروه معارف اسلامی مجتمع آموزش عالی فقه قم، در مسجد این مجتمع برگزار شد.
در این نشست علمی که با هدف بررسی شبهات فقهی و کلامی ارتداد برگزار شد، حجتالاسلام عزالدین رضانژاد، رییس پژوهشکده علوم اسلامی به عنوان سخنران اصلی این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداخت و میزگردی علمی نیز برگزار شد.
این استاد و محقق حوزه علمیه قم در این نشست علمی به بیان انواع ارتداد، نحوه اثبات ارتداد، شرایط مرتد، عقوبت و جزای فرد مرتد، تفکیک بین ارتداد فکری، سیاسی و اقتصادی با شک و تردید پرداخت و همچنین به شبهاتی درباره آزاد اندیشی و ارتداد، حقوق بشر و تناسب و سازگاری آن با ارتداد، توبه پذیر بودن ارتداد پاسخ داد.
حجت الاسلام سیدرسول جعفری از محققان و اساتید حوزه علمیه قم نیز در نشت علمی نقد و بررسی شبهات مربوط به ارتداد از رویکرد فقهی مساله ارتداد را نقد و بررسی کرد و گفت: همه فقهای اسلامی به جز ابن جنید اسکافی آن هم در استتابه مرتد ملی، همه فقها در مساله ارتداد اجماع دارند.
وی گفت: کسی که مدعی مسلمانی است و می گوید من احکام اسلام را قبول دارم اما ارتداد را قبول ندارم، یا باید مجتهد باشد و یا مقلد، در صورت نخست حکم او برای خودش حجت است، اما اگر مجتهد نیست باید توجه داشته باشد باید بداند که فقها در این زمینه چه می گویند.
این استاد حوزه علمیه قم التزام به اسلام را مساوی با التزام به احکام ارتداد دانست و گفت: برخی از افراد حتی در لباس روحانیت آزادی ارتداد را به آیه شریفه«لااکراه فی الدین» مستند کرده اند، در حالی که این آیه مربوط به مقام تکوین است نه تشریع.
حجت الاسلام غلامرضا ابراهیمی که دبیری علمی این نشست را به عهده داشت، در سخنانی گفت: دین مبین اسلام برای حفظ و صیانت خود احکامی را قرار داده است و اگر کسانی مرتد می شوند از روی هوی و هوس است نه از روی تحقیق.
وی افزود: شهید مطهری نیز در یکی از آثار ارزشمند خود علل گرایش به مکاتب مادی را بیان کرده است که محققان باید به این اثر استاد مطهری بیشتر توجه کنند.
حجت الاسلام ابراهیمی تاکید کرد: مبانی اسلامی به قدری مبرهن و متقن است که اگر به درستی تبیین شود همگان به حقانیت دین مبین اسلام پی خواهند برد. /924/پ202/ص
ارسال نظرات