۱۷ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۵
کد خبر: ۱۰۱۴۷۵
دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر:

جنبش تنباکو قیامی برای بازیابی هویت دینی بود

خبرگزاری رسا - دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: در قیام تنباکو سخن از اقتصاد بود اما در حقیقت حرکتی برای بازیابی هویت دینی بود.
قيام تاريخي


حجت الاسلام مجتبی کاظمی، دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: فاصله میان قیام تنباکو با انقلاب مشروطه همان فاصله میان قیام پانزده خرداد و انقلاب اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: قیام تنباکو ملاکی برای محک زدن انگیزه های دینی قیام مشروطه است و به نظر ما مشروطه یک قیام دینی بود که روشنفکران خود را سوار بر آن کردند.

دانش آموخته موسسه امام خمینی(ره) توضیح داد: در جریان قیام مردمی 15 خرداد که یک قیام مذهبی و ناشی از احساس مسؤولیت مردم نسبت به دین و مرجعیت بود، هیچ کدام از جریانهای روشنفکری و حتی نهضت آزادی با مردم همراه نبودند.

وی بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران که امتداد 15 خرداد است نشان دهنده ماهیت مذهبی این جریان است و می تواند ما را به جریان غالب بر انقلاب رهنمون شود.

حجت‌الاسلام کاظمی اظهار داشت: قیام مردمی تنباکو نیز از قیام های دینی است که هیچ روشفکری با آن همراه نشد و حتی روحانیون روشفکر مآب از آن دوری کردند که ادامه، این جریان و تحقق قیام مشروطه می تواند ما را به درک عمیق گفتمان حاکم بر مشروطه رهنمون کند.

دانش آموخته حوزه علمیه قم اظهار داشت: برخی امروز می خواهند قیام تنباکو را یک قیام اقتصادی نشان دهند در حالی که این قیام اقتصادی نبود بلکه روزنه ای برای در اختیار گرفتن اقتصاد برای اقتدار جامعه اسلامی بود.

حجت الاسلام کاظمی گفت: اندیشمندان اسلامی مشاهده کردند که هویت دینی دچار مشکل شده است و این نکته را دریافتند که به لحاظ اقتصادی چون ایرانیان خود را فرودست می دانند دچار ضعف هویتی شده اند.

وی ادامه داد: در قیام تنباکو سخن از اقتصاد بود اما در حقیقت حرکتی برای بازیابی هویت دینی بود.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: تاسیس شرکت اسلامی بعد از قیام تنباکو نشان داد که این قیام تنها یک حرکت منفی اقتصادی نبود. /909/ت302/ع

ارسال نظرات