۲۲ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۱:۲۹
کد خبر: ۱۰۰۴۷۲

نخستین کنگره شعر عربی نور الثقلین به کار خود پایان داد

خبرگزاری رسا ــ نخستین کنگره بین المللی شعر عربی قرآن و عترت نور الثقلین در اهواز ساعتی پیش و با تجلیل از برگزیدگان این کنگره به کار خود پایان داد.
اختتاميه کنگره شعر عربي نور الثقلين خوزستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، نخستین کنگره بین المللی شعر عربی قرآن و عترت نور الثقلین که از صبح امروز در سالن آمفی تئاتر دانشکده نفت کوت عبدالله اهواز و با حضور آیت الله موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) حجت الاسلام سالک، معاون دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت، جمعی از عرای خارجی و داخلی و دیگر مسؤولان فرهنگی و اجرایی خوزستان در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار شده بود، ساعتی پیش با تجلیل از برگزیدگان این کنگره به کار خود پایان داد.

براساس این گزارش، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایر، نماینده ولی فقیه در خوزستان، در آغاز این کنگره شاعران را مشعل هدایت جامعه اسلامی توصیف کرد و اظهار داشت: شاعران مشعل هدایت و اصحاب فضیلت و ادب هستند که علم و معنویت را در راه خدمت به اسلام و ارتقای فرهنگ و بصیرت جامعه اسلامی به کار بسته اند.

رییس شورای سیاستگذاری نخستین کنگره بین المللی شعر عربی قرآن و عترت نورالثقلین در ادامه افزود: مقدم مهیمانان این کنگره بین المللی که از نقاط دور و نزدیک جهان به ایران اسلامی قدم نهادند را گرامی می داریم، و باید از شاعرانی که از کشورهای عراق محبوب، یمن، مراکش، مغرب، ساحل عاج، سیرالئون، مالی، برزیل، روسیه، الجزایر، آفریقای جنوبی رنج سفر را به خود هموار کرده اند تشکر می کنیم.

استاد عالی حوزه علمیه خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان ساخت: این کنگره به همت و حمایت مجمع جهانی اهل بیت (ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است و در این مجال باید از زحمات حجت الاسلام و المسلمین اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر و قدرانی کرد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه ابراز امیدواری کرد که این کنگره سالانه برگزار شود و تصریح کرد: از مجمع جهانی اهل بیت خواستاریم که کنگره بین المللی شعر عربی قرآن و عترت نور الثقلین همه ساله برگزار شود چرا که خوزستان دروازه ورود تشیع به ایران است و ولایتمداری مردم خوزستان از زبان مقام معظم رهبری که فرموده اند«خون خوزستانی‌ها با ولایت عجین شده است و با پوست و استخوانشان آمیخته شده است» قابل تعبیر است و مردم خوزستان بارها ثابت کرده اند که خوزستانی ها بدون ولایت اهل بیت زندگی نکرده و امیدی به زندگی ندارند.

آیت الله موسوی جزایری شاعران امروزی را ادامه دهنده راه شاعران بزرگ اسلام توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: شعرای امروز با دفاع از حریم ولایت و اهل بیت عصمت و طهار‌(ع) راه بزرگان شعری گذشته را می‌پیمایند و از بزرگان شعری چون کمیت اسدی، که صاحب قصیده هاشمیات در حق و مدح بنی هاشم سروده است؛ الگو گرفته‌اند.

امام جمعه اهواز در پایان به تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه برادران ما در کشورهای اسلامی از خواب غلفت دراز مدت خود بیدار شده اند و با یاری خداوند متعال و توکل بر پروردگار جهانیان موفق به پیروزی بر دیکتاتورها و طاغوت های وابسته به آمریکا و استکبار جهانی شدند و دیگر کشورهای منطقه نیز با تکیه بر نصرت الهی وعده شده از سوی خداوند قطعا پیروز معرکه خواهند بود.

زبان شعر، فرهنگ مشترک همه کشورهای اسلامی است

در این گزارش آمده است حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در ادامه این کنگره با اشاره به این که این کنگره در راستای گرامیداشت جایگاه والای اهل بیت عصمت و طهارت برگزار شده است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کنگره ترویج فرهنگ اصیل اسلامی در جهان است.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان این که برگزاری این گونه کنگره ها تأثیر بسزایی در گسترش آرمان های اصیل اسلامی در جهان دارد، بیان داشت: در این کنگره شعرایی از کشورهای مصر، لیبی، لبنان، ساحل عاج، برزیل، مالی، عراق، سوریه، عربستان سعودی، یمن و دیگر کشورهای جهان حضور دارند و این حضور آنها سبب دریافت معارف الهی و به تبع آن ترویج در کشورهای خود می شود.

معاون امور بین‏الملل دفتر مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود، شاعری را هنری بزرگ و الهی دانست و اذعان داشت: تبع شاعری هنری بزرگ و موهبت الهی از جانب خداوند متعال است که پروردگار جهانیان این تبع را در وجود افراد نخبه ای از جامعه قرار داده است.

وی با بیان این که شاعری هنری گرانبها برای انسان ها است، تصریح کرد: شعر و شاعری در همه دوران و زمان ها بوده، کشورهای بسیاری نیز از این تبع به خصوص استفاده می کردند؛ چرا که زبان شاعری بسیار برنده و تأثیر گذار است.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، زبان شاعری را، فرهنگ مشترک همه کشورهای اسلامی دانست و اذعان داشت: شعر فرهنگی است که آمیخته با روح جاویدان بشری است؛ از این رو مورد استفاده کشورهای جهان قرار می گیرد.

وی شاعری را موقعیتی ویژه برای ارسال و تبادل ارزش ها، افکار و ایده های اصیل اسلامی و انسانی دانست و بیان داشت: در واقع شاعران با ابراز اشعار خود فرهنگ ملت و کشور خود را بیان می کنند؛ از این رو شاعری موقعیتی برای ارسال ارزش های اصیل اسلامی است.

براساس این گزارش؛ پس از خیرمقدم آیت الله موسوی جزایری و حجت الاسلام اختری به حاضران، چند شاعر برگزیده به شعر سرایی در مدح اهل بیت عصمت و طهارت پرداختند که با ابراز احساسات شدید حاضران مواجه شدند.

شاعران سنگربانان حریم ولایت هستند

در این گزارش آمده است؛ آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در بخش عصر این کنگره با اشاه به این که خوزستان ید طولایی در شعر و شاعری دارد، اظهار داشت: در خوزستان شاعران بزرگوار و متدینی همچون دعبل خزاعی می زیستند که این مسأله پیشینه درخشانی را در خوزستان به جا گذاشته است.

استاد عالی حوزه علمیه خوزستان، شاعران را سنگربانان حریم ولایت دانست و تصریح کرد: شاعران همواره با پیروی از ولایت فقیه در برابر دشمنان نظام اسلام ایستادگی کرده و روحیه جوانان را با سرودن اشعار ولایی بالا برده و توطئه های دشمنان را خنثی می کنند.

امام جمعه موقت اهواز، به اهداف برگزاری این کنگره اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ اصیل اسلامی، بسط و تعمیق باورهای ملی و مذهبی، گسترش آرمان های اصیل اسلامی و انتقال مفاهیم اسلامی از طریق زبان شعری به جوامع اسلامی، از اهداف برگزاری کنگره بین المللی شعر عربی قرآن و عترت نور الثقلین است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شاعران خوزستانی را جزء خواص جامعه دانست و اذعان داشت: شاعران با سرودن اشعار می توانند قلب مردم را تسخیر کرده و آنها را الگو بخشی کنند؛ از این رو شاعران بخشی از خواص جامعه هر کشور هستند شعرای اهل بیت عصمت و طهارت خواص جامعه اسلامی می باشند.

آیت الله حیدری، در پایان سخنان خود، با بیان این که خوزستان دروازه ورود تشیع به ایران است، بیان داشت: از آنجایی که خوزستان مرز ورودی تشیع به ایران است، مردم این استان، نقش تأثیرگذار بسزایی در ترویج معارف این مذهب در جهان دارند که افزون بر این، تبع شعری شاعران خوزستانی که طرفداران زیادی را در جهان دارد، کمک شایانی به گسترش معارف دین مبین اسلامی و به ویژه مذهب شیعه است می کند.

کنگره شعر عربی نورالثقلین اتاق فکری برای نخبگان جامعه است

همچنین حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در بخش دیگری از این کنگره با تبریک میلاد با برکت امام حسن عسکری(ع)، اظهار داشت: این روز، روز خوش یومن با برکتی است؛ چرا که امام حسن عسکری(ع) در این روز خجسته پا به دنیا گذاشته و دنیا را منور کرده بودند و مسؤولان اجرایی از این جهت این کنگره را در این روز خجسته و با شکوه برگزار کردند.

این فعال عرصه فرهنگی، اقدام ها و فعالیت‌های صورت گرفته در این کنگره را حاصل مجموعه فعالیت های چندین سازمان و ارگان دولتی و حکومتی دانست و اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با همکاری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) این کنگره فاخر را به صورت مطلوبی برگزار کردند.

وی افزود: خوزستان نیز نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای در بخش اعتبارات فرهنگی و برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های متنوع فرهنگی هنری داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: خوزستان به دلیل تنوع مفاخر فرهنگی و دینی و از آنجایی که در دو سده اخیر اسلام، مجددین و احیاکنندگان ویژه شریعت خوزستانی بوده‌اند، امتیاز ویژه‌ای در بحث فعالیت‌های فرهنگی دارد.

وی بیان کرد: با توجه به نقش خوزستان در انتشار آوازه تشیع به جهان اسلام و نیز نقش آن در دفاع مقدس، همچنین وجود بیش از دو میلیون نفر از اقوام عرب در جمعیت این استان، این کنگره بین‌المللی در خوزستان برگزار شد.

حجت الاسلام سپهر تنوع قومیتی را از جمله ویژگی‌های فرهنگی این استان برشمرد و اضافه کرد: این تنوع قومیتی، جریانات فرهنگی و آداب و رسوم متنوع را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: در این کنگره بین‌المللی 300 اثر از 140 شاعر داخلی و خارجی از کشورهای عراق، یمن، عربستان، لبنان، مصر، ساحل عاج، برزیل و سوریه ارائه می‏شود که تا لحظاتی دیگر از برگزیدگان این کنگره تجلیل خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، برگزاری این گونه کنگره ها را ایستگاه و اتاق فکر نخبگان جامعه یعنی همان شاعران دانست و خاطرنشان کرد: در این کنگره ها که تعداد زیادی از شاعران بین المللی در آن شرکت می کنند و آثار خود را ارایه می دهند بررسی هایی در خصوص عقاید اصیل اسلامی و دسیسه های دشمنان بررسی می شود که می تواند برای آینده کشورهای اسلامی پرفایده و مفید باشد.

این فعال عرصه فرهنگی، در پایان سخنان خود، با تقدیر و تشکر از همه رسانه ها و دست اندرکاران این برنامه، اظهار داشت: در این برنامه همه مسؤولان استانی و کشوری شرکت کردند که می تواند زمینه مناسبی برای برگزاری برنامه های آینده شود.

گقتنی است، در پایان این کنگره بین المللی از 15 شاعر برتر و برگزیدگان این کنگره تجلیل به عمل آمد و جوایز ارزنده ای تقدیم آنان شد.

یادآور می شود، بازدید از مناطق جنگی دفاع مقدس و یادمان شلمچه آخرین برنامه میهمانان خارجی این کنگره بین المللی خواهد بود./945/پ201/س
ارسال نظرات