آسیبهای عرصه عکاسی عاشورایی بررسی شد
خبرگزاری رسا ـ هنرمند عکاس کشورمان گفت: عکاسی عاشورایی به دلیل این که نشان دهنده عقاید مذهب شیعه درباره عاشورا و به نوعی متعلق به شیعیان است در جهان از جذابیت فراوانی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی سومین سوگواره لحظه های عاشورایی، مرتضی لطفی از هنرمندان عکاس کشورمان گفت: عکس های عاشورایی به لحاظ اسنادی ارزش و اعتبار بالایی دارند و در زمانهای آینده مخاطبان میتوانند با دیدن این عکسها به آداب و رسوم عاشورا در عصرها و زمانهای گذشته و در میان اقوام مختلف پیببرند.
وی ادامه داد: از طریق این عکسها می توان آداب و رسوم مردم در دورانهای مختلف را دریافت، مثلا عکسهای عاشورایی که از دوره قاجاریه برجای مانده، آداب و رسوم مردم سالهای پیش را درباره عاشورا به ما نشان میدهد، به همین دلیل همواره عکسها اسناد تصویری گرانبهایی برای آیندگان محسوب می شوند.
این مدرس عکاسی با اشاره به این که عکس های مربوط به مراسم های عاشورا و ماه محرم، زیر مجموعه عکاسی مستند اجتماعی قرار می گیرند، یادآور شد: در مراسم هایی که به مناسبت محرم و عزاداری امام حسین(ع) در ایران برگزار می شود،آداب و رسوم متنوعی جریان دارد که نمایش این آداب در عکس برای مخاطبانی که از حضور در چنین مراسم هایی محروم هستند، جذابیت بسیاری دارد.
وی با بیان این که پس از انقلاب، عکاسی عاشورایی رشد چشم گیری داشته و به نوعی وارد دوران تازه ای شده است، تصریح کرد: در این سالها به دلیل فرصت مناسبی که در اختیار هنرمندان ما قرار گرفته است و علاقه ای که مخاطبان به این آثار نشان داده اند، عکاسی عاشورایی از رشد مناسبی برخوردار بوده است.
وی با تاکید بر این که عکاسی عاشورایی به تنوع نگاه نیازمند است، خاطر نشان کرد: چون هر ساله موضوعات تقریبا ثابت و مشخصی در مراسم های عاشورا تکرار می شود ممکن است در گذر زمان عکاسان در این موضوع در دایره تکرار و کلیشه بیفتند، به همین دلیل لازم است عکاسان با نگاههای تازه و نو وارد این موضوع شوند و با مطالعه ای که د ارند ایده های تازه را مورد توجه قرار دهند.
این هنرمند عکاس، ساده انگاری و نگاههای کلیشه ای را مهم ترین آسیب عکس های عاشورایی دانست و بیان داشت: امکانات عکاسی در حال حاضر رشد چشم گیری یافته و دوربین های دیجیتال این امکان را برای همه علاقه مندان عکاسی فراهم کرده است که به سهولت بتوانند عکاسی کنند، اما این امکانات نباید جایگاه خلاقیت و مطالعه را برای هنرمند عکاس کم رنگ کند.
لطفی برگزاری جشنواره ها را در رشد عکاسی عاشورایی مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: برگزاری جشنواره هایی مثل سومین سوگواره لحظه های عاشورایی، فرصت مغتنمی را در اختیار عکاسان ما قرار می دهد تا آثار خود را در معرض داوری و ارزیابی قرار دهند و از این جهت به رشد و شکوفایی دست یابند.
وی، ورود طلبهها به دنیای عکاسی را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: عکاسی هنری بین رشته ای است و هر کسی در رشته و تخصص خود میتواند از زاویه نگاه و اندیشه خود وارد این موضوع شود، طلبههای حوزه علمیه نیز میتوانند با ورود در این میدان از زاویه نگاه مذهبی خود اقدام به عکاسی کنند که اتفاقا من فکر میکنم چنین عکسهایی که با نگاه یک کارشناس مذهبی گرفته می شوند و نگاه حوزویان ما را نسبت به موضوعات مختلف نشان می دهند بسیار جذاب و قابل تامل اند.
گفتنی است، سومین سوگواره لحظههای عاشورایی در رشتههای عکس، فیلم و فیلم نامه، اردیبهشت سال آینده در مشهد برگزار میشود و آخرین مهلت ارسال آثار نیز 28 اسفندماه جاری است./930/د102/س
ارسال نظرات