حضور حوزههای علمیه در عرصه ساخت فیلم دینی ضروری است
![فرج الله سلحشور كارگردان](/Original/1388/01/20/IMAGE633748452348753750.jpg)
![فيلم](/Original/1388/06/04/IMAGE633869019426250000.jpg)
فرج الله سلحشور، کارگردان فیلم یوسف پیامبر، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، تولید اثر هنری دینی را در گرو تسلط هنرمندان به مبانی و معارف اسلام دانست و گفت: افزون بر این هنرمند ما باید به اسلامی که میخواهد از آن فیلم بسازد ایمان داشته باشد.
سلحشور تسلط بر هنر و تکنیکهای هنری را دیگر شاخصه تولید هنر دینی دانست و ادامه داد: اگر انسانی با سه شاخصه ایمان و شناخت اسلام و شناخت هنر وارد چرخه تولید هنر شود، میتواند آثاری ماندگار تولید کند.
وی اضافه کرد: نویسنده فیلم قرآنی افزون بر داشتن حالات روحانی و معنوی باید برای تولید یک اثر مطالعه بسیاری از منابع اسلامی داشته باشد.
این کارگردان سینما اظهار داشت: در سینمای غیر مذهبی فیلمها بر اساس دروغ، ترویج فرهنگ اومانیسم و انسانمحوری، ترویج فرهنگ مادیگرایی است، در حالی که دین با هر چهار آموزه این نوع فیلمنامهنویسی مخالف است.
وی اضافه کرد: در مقابل سینمای مذهبی خدامحوری، داشتن تحلیل دینی، معناگرایی، واقعی، مستندگویی و عبرتآموزی را مطرح میکند.
سلحشور به ضرورت استفاده از تخیل در آثار هنری مذهبی نیز اشاره کرد و گفت: اگر خیال ما به حق و حقیقت متصل باشد و قصد نویسنده بیان حقیقتی برای مخاطب باشد، استفاده از آن اشکالی ندارد.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه در بخش نگارش و تحقیق و در بخش کارگردانی می توانند ورود داشته باشند چرا که آنها مسلط به مبانی اسلامی و دینی هستند و اگر تخصص هنری داشته باشند، بهتر از همه میتوانند به زبان فیلم، اسلام را به جهان بشناسانند.
کارگردان سینما با مثبت ارزیابیکردن برگزاری اولین همایش فیلم قرآن و عترت بیان داشت: اگر این جشنوارهها نباشد، هر چه نیروی مذهبی وارد عرصه هنر کنیم طبیعتا وارد سینمای مبتذل میشود و چارهای جز همراهی با آن ندارد./965/ت302/س