طرح جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی تبیین شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عبدالعلی غلامی، رییس اداره فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم در مراسم افتتاحیه طرح جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی که شب گذشته 4 شهریورماه برگزار شد به تبیین این طرح پرداخت و گفت: این جمعیت تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل و دارای شخصیت حقوقی مستقل است.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی در راستای ترویج ارزشهای نظام اسلامی به صورت غیردولتی، غیرسیاسی و مردمی اقدام به فعالیتهای فرهنگی تبلیغی میکند.
حجتالاسلام غلامی افزود: بانوی فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی، فردی است که نسبت به وضعیت اجتماعی، فرهنگی و دینی منطقه خود، آگاهی و حساسیت دارد و با انعکاس این اندیشمندی در عمل و آثار خود، جریانی در مسیر بهبود موقعیت فرهنگی کشور ایجاد میکند.
رییس اداره فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی قم اظهار داشت: جمعیت بانوان با هدف ایجاد هماهنگی، همسویی، تعمیق و گسترش فعالیتهای بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی استانهای کشور فعالیت میکند و در ادارات کل و ادارات تبلیغات اسلامی استانهای سراسر کشور مستقر است.
وی در ادامه احیا و بازتولید نگرش ارزشی اسلام و ارائه الگو از هویت زن مسلمان، شناسایی، رصد و اولویتدهی به آسیبها و نیازهای فرهنگ دینی بانوان استان، زمینهسازی برای هدایت و اثربخشی بانوان فرهیخته و فعال بومی عرصه فرهنگ دینی استانها و تدبیر سیمای حضور اجتماعی زنان را از اهداف کیفی و حمایت از ایدهها و تولیدات فکری و فرهنگی فاخر امور بانوان و بهرهگیری و بهبود توانمندیهای فرهنگی و تبلیغی بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی را از اهداف کمی این طرح برشمرد.
حجتالاسلام غلامی گفت: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان، کارشناس فرهنگی امور بانوان استان و چهار نفر از بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی، ارکان و تشکیلات جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی را تشکیل میدهند.
وی همچنین، کسب مقام و رتبه برتر کشوری، استانی و یا شهری در زمینه فرهنگ دینی، تألیف کتاب و یا مقالات چاپ شده در حوزه فرهنگ دینی، فعالیتهای گسترده فرهنگی، اجتماعی، تربیتی، تبلیغی، مشاورهای و مدیریتی، برخورداری از مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر یا سطح سه حوزوی و دارا بودن آثار، طرحها و ایدههای برتر ملی و استانی در زمینه حل معضلات، بهبود و ارتقای وضعیت فرهنگی دینی بانوان را از جمله ویژگیهای اعضای این طرح عنوان کرد.
مسؤول طرح جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی اضافه کرد: شرکت در جلسات و گردهماییها حسب دعوت و هماهنگی دبیر جمعیت، مطالعه و بررسی مسائل و آسیبهای فرهنگ دینی و اجتماعی بانوان و تلاش برای ارتقای سطح فرهنگی آنان، تهیه و ارائه نظرات، تولیدات، برنامهها و فعالیتهای متناسب با ارتقای سطح فرهنگ دینی بانوان و پیگیری، پاسخگویی و عملیاتی کردن موارد محوله از وظایف اعضای جمعیت است.
وی با بیان اینکه مدت عضویت در این جمعیت دو سال و با نظر رییس رکن اجرایی قابل تمدید است، با تأکید بر توانمندسازی اعضا، ابراز داشت: پس از احصای نیازهای محتوایی اعضا توسط رکن اجرایی، کارگاههای توانمندسازی اعضا در استانهای منتخب برگزار میشود و استانهای منتخب به عنوان میزان منطقهای، این کارگاههای تخصصی را برای استانهای همجوار خود نیز برگزار میکنند.
حجتالاسلام غلامی در پایان با اشاره به کارگروههای تخصصی جمعیت بانوان فرهیخته یادآور شد: اعضای جمعیت با توجه به فعالیتهای علمی و فرهنگی و نیز علاقه شخصی میتوانند در دو کارگروه از کارگروههای تخصصی «زن و رسانه»، «زن، اشتغال، توسعه و فرهنگ دینی»، «عفاف و حجاب»، «خانواده»، «زن و نظام اسلامی»، «زن در عرصه امر به معروف و نهی از منکر»، «آموزش و پرورش و آموزش عالی» و «آسیبهای اجتماعی زنان» عضو شوند. /920/پ202/ص