گزارشی از فعالیت حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور فعالیتهای یکساله این مرکز را ارائه کرد.
حجت الاسلام مصطفی آل مبارک، مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به تاریخچه تأسیس حوزه علمیه خواهران اظهار داشت: حوزه علمیه ویژه خواهران حدود پنجاه سال پیش در شیراز آغاز به کار کرد و بعد از گذشت پانزده سال از پیروزی انقلاب با توجه به اهمیت حضور خواهران در صحنه های علمی و معرفتی، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران راه اندازی شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشوری با اشاره به اهمیت تأسیس مدارس جدید و نوسازی ساختمان مدارس کنونی افزود: هم اکنون چهل هزار طلبه در سطح کشور داریم که در 318 مدرسه علمیه سطح دو و سه در حال تحصیل و از این میان سه هزار و پانصد نفر در استان خوزستان در حال تحصیل هستند.
وی به ارائه آماری از حوزه های علمیه خواهران استان خوزستان پرداخت و اظهار داشت: طبق آماری که در سال گذشته به دست آمده، شاغلان به تحصیل در این حوزه ها 1851 نفر هستند که از این میان1290 نفر فارغ التحصیل شدند. همچنین استادانی که حوزههای علمیه در این استان تدریس میکنند بالغ بر 325 نفر هستند که با آمار امسال، حدود چهار هزار نفر خانواده حوزه های علمیه خوزستان را تشکیل می دهند.
حجت الاسلام آل مبارک با بیان این که متقاضیان شرکت در آزمون سطح دو 2247 نفر و سطح سه، 437 نفر هستند، اعلام کرد: از این تعداد حدود بیست تا بیست و پنج درصد برای سال آینده پذیرفته خواهند شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشوری با اشاره به چشم انداز بیست ساله ای که در آن ظرفیت حوزه های علمیه خواهران خوزستان 37 مدرسه پیش بینی شده است، افزود: هم اکنون نوزده مدرسه علمیه سطح دو با مدرک تحصیلی لیسانس، چهار مدرسه سطح سه با مدرک تحصیلی فوق لیسانس در استان وجود دارد و در ایام دهه فجر سال آینده پروژه های متعددی در استان به بهره برداری می رسد که تعداد مدارس استان به 28 تا 35 مدرسه ارتقا خواهد یافت و زیر بنای مفید آموزشی تا دو سال آینده به چهارده هزار متر مربع خواهد رسید.
وی با بیان این که تعداد طلاب کشور چهل هزار نفر می باشد و سالانه چهار هزار نفر به حوزه ورود می کنند، بیان داشت: در چشم انداز بیست ساله این جمعیت به دویست هزار نفر خواهد رسید که سهم استان خوزستان نیز افزایش خواهد یافت؛ بنابراین باید ظرفیت پذیرش حوزه های علمیه را افزایش دهیم.
حجت الاسلام آل مبارک با اشاره به محدود بودن حوزه های علمیه خواهران ابراز داشت: در حال حاضر تنها بیست و پنج درصد از متقاضیان را پذیرش می کنیم اما اگر فضاهای آموزشی در دست احداث راه اندازی شود امکان پذیرش را تا دو سال آینده پنجاه درصد رشد خواهیم داد.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشوری در ادامه به دور دوم سفر ریاست جمهوری و اختصاص بیست درصد از بودجه فرهنگی استان برای ساخت حوزه های علمیه خواهران و برادران اشاره و خاطرنشان کرد: در صورتی که نیمی از این بودجه نیز به تحقق بپیوندد تمام مشکلات ما در زمینه ساخت و ساز مدارس علمیه خواهران برطرف میشود.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور با اشاره به تأسیس مدرسه سطح چهار در سال آینده افزود: با توجه به استعداد و توانمندی که در خوزستان وجود دارد، نخستین مدرسه سطح چهار برای سال آینده در مقطع دکترا فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که در گام نخست شصت طلبه خواهر پذیرش خواهیم کرد.
وی با اشاره به سطح علمی خواهران طلبه خوزستان در کشور گفت: استان خوزستان برخلاف سایر استانها، به تنهایی یک منطقه از مناطق حوزه علمیه خواهران کشور را تشکیل می دهد.
حجت الاسلام آل مبارک وضعیت آموزشی و پژوهشی استان را مطلوب عنوان کرد و افزود: حوزه های علمیه خوزستان از نظر علمی در وضعیت خوبی قرار دارد و در بعضی از مراتب علمی، جایگاه نخست را دارا است، به عنوان نمونه کسب رتبه برتر رشته فلسفه در سال گذشته از سوی یکی از خواهران این حوزه، نشان از استعداد برتر خوزستان در سطح علمی کشور است.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور افزود: در امر تبلیغ و مسائل فرهنگی آموزشی و پژوهشی شرایط خوبی داریم که فقط در اهواز و در بخش پژوهش، سال گذشته یکصد و شصت پایان نامه آموزشی با موضوعات بسیار کاربردی و بروز از جمله نیازمندی های حوزههای علمیه و مسائل روز از جمله حقوق زوج و زوجه، بصیرت، تقوا، صبر، ایمان و مسائل سیاسی و هولوکاست بررسی شد که این بیانگر بعد پژوهشی مرکز استان است.
وی با اشاره به پرورش استادان برجسته در حوزه منطقه دو اظهار داشت: خواهران طلبه پس از گذراندن دوره پنج ساله و ارائه پایان نامه و دریافت مدرک کارشناسی از طریق مراحلی مانند دوره آموزش ضمن خدمت، تقویت شده و دعوت به کار و در زمان اشتغال ارزیابی می شوند که نقاط ضعف احتمالی در دوره های آموزشی تقویت شده و به عنوان استاد از آنها استفاده می شود.
حجت الاسلام آل مبارک افزود: توجه به تأکید نماینده ولی فقیه در خوزستان مبنی بر بهره گیری از استادان خانم در مسأله تدریس تنها در صورت ضرورت در دروس سطح سه و خارج از استاد مرد استفاده می شود؛ از این رو به دنبال تقویت استادان خواهر هستیم تا بتوانیم در تمام سطوح از آنها استفاده کنیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور در خصوص تصحیح اوراق امتحانی بیان داشت: در گذشته اوراق امتحانی به اهواز منتقل می شد اما اکنون این اوراق در خود مدارس از سوی استادان مجوزدار تصحیح می شود و با پیگیری هایی انجام شده در منطقه، قرار است تصحیح اوراق در خود مدارس صورت گیرد.
وی ساماندهی بهره گیری از اساتید حکم دار را گامی مهم در راستای افزایش سطح کیفی طلاب دانست و افزود: اساتیدی که در گذشته جهت همکاری دعوت می شدند به گونه ای بود که تأیید آنها از سوی مرکز مدیریت قم حاصل نمی شد و اگر طلاب با مشکلی مواجه می شدند، نهادی رسمی پاسخگوی آنها نبود؛ از این رو با تلاش و پیگیری های انجام شده و تأیید مرکز مدیریت قم دوره های استادی با حضور طلاب مستعد و نخبه برگزار شد و اساتید پس از گذراندن این دوره ها، حکم استادی دریافت و به تدریس و تصحیح اوراق شدند.
حجت الاسلام آل مبارک با تأکید بر استقبال خواهران خوزستانی جهت ورود به حوزه های علمیه به محدودیت جهت پذیرش آنها اشاره کرد و عدم تکمیل پروژه های عمرانی را از دلایل اصلی این مسئله دانست و تصریح کرد: در ترم گذشته از 1500 نفر متقاضی نامنویسی، تنها نود نفر را به سبب محدودیت فضای آموزشی پذیرش کردیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور اظهار داشت: مسؤولان باید همانند طرح خیرین مدرسه ساز، این طرح را در حوزه های علمیه عملی سازند تا بتوان در هر شهری با توجه به تقاضا، حوزه های علمیه خواهران و برادران راه اندازی کنیم.
حجت الاسلام آل مبارک با اشاره به همکاری حوزه علمیه خواهران با دانشگاه ها گفت: بحمدالله همکاری و ارتباط خوبی بین این دو نهاد برقرار است اما همچنان باید این همکاری ها را گسترش دهیم.
وی تهذیب نفس را به عنوان شاخص عملکرد حوزه علمیه عنوان کرد و افزود: حوزه علمیه طبق آیات قرآن تهذیب نفس را مقدم بر امر آموزش می داند و مسائل اخلاقی، فرهنگی، تزکیه و تهذیب را به عنوان شاخص در عملکرد خود قرار داده است از این رو مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در بخش خواهران برای هر طلبه سرانه فرهنگی در نظر گرفته است و این گامی جهت پر رنگ کردن مسائل فرهنگی در حوزه علمیه خواهران است.
حجت الاسلام آل مبارک یکی از برنامه های سال گذشته را برگزاری کارگاه آموزشی رسانه ویژه رابطان خبری حوزه های علمیه دانست و گفت: برای برگزاری این کارگاه دوره ای شش ساعته برگزار و در پایان دوره از خبرگزاری های ایکنا و ایسنا بازدید شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور در خصوص چگونگی نظارت بر فعالیت های حوزه های علمیه خواهران خاطر نشان کرد: هر هفته ای در روزهای شنبه بازدید از مدارس را در برنامه خود داریم و به انجام فعالیت های فرهنگی و رسیدگی به مشکلات مدارس در این زمینه اهتمام ویژه ای داریم.
وی از دیگر مباحث بسیار مهم در حوزه را جلسات اخلاق خواند و اظهار داشت: جلسات اخلاق در حوزه های علمیه خواهران حداقل یک بار در هفته صورت می گیرد و در این راستا از استادان مطرح در سطح استان و کشور استفاده میشود.
حجت الاسلام آل مبارک با اشاره به پیگیری آموزش تکمیلی مبلغان افزود: سابقه اهواز در اجرای طرح مبلغان از سایر نقاط کشور بیشتراست که این امر بسیار مورد توجه و استقبال مرکز مدیریت بوده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور ادامه داد: در راستای اجرای این طرح از مبلغان برجسته کشور جهت تکمیل معارف دینی و اسلامی و همچنین برگزاری دورههای آموزش کاربردی مثل آموزش فرق و مذاهب، روانشناسی و تبلیغ مبلغان استفاده می کنیم.
وی آگاهی طلاب با مسائل روز و سیاسی را ضروری دانست و اظهار داشت: در زمینه مسائل روز سیاسی از کارشناسان مورد تأیید نماینده ولی فقیه استفاده می کنیم و مسائل روز را برای طلاب مطرح می کنیم.
حجت الاسلام آل مبارک از افتتاح بزرگترین و تخصصیترین کتابخانه پایان نامه نویسی کشور در اهواز خبر داد و افزود: کتابخانه تخصصی خواهران در طبقه سوم مکتب الزهرا با هزینه ای بالغ بر هفتصد میلیون تومان در دوران مدیریت حجت الاسلام بهرام پور تأسیس شد و در سال تحصیلی جدید با تجهیز و افزایش امکانات به عنوان بزرگترین و تخصصیترین کتابخانه جهت پایاننامهنویسی در استان و کشور افتتاح میشود.
مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه دو کشور همچنین اعلام کرد: همایش مدیران کشور، مناطق، مدارس و مؤسسان حوزههای علمیه، هجدهم مهرماه سال جاری در قم با رویکرد پژوهشمحوری برگزار میشود که این مسأله در ارائه سیاستهای کلی مراکز و مدارس تأثیرگذار است./945/ز502/س
ارسال نظرات