۲۲ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۸۱۱۸۴۵
حجت‌الاسلام والمسلمین عالی:

۴۷ سال تربیت عاشورایی، ملت ایران را به عزت رساند/ مردم پشتوانه تیم مذاکره کننده هستند

۴۷ سال تربیت عاشورایی، ملت ایران را به عزت رساند/ مردم پشتوانه تیم مذاکره کننده هستند
استاد حوزه علمیه، با تبیین دستاورد‌های تربیتی ۴۷ سالۀ امامین انقلاب، تصریح کرد: مردم ما در این چهار دهه، غیرت، عزت، شجاعت و بصیرت را ذیل پرچم عاشورا تمرین کردند و ثمره آن، حضور خودجوش میلیونی در چهل شب گذشته بدون هیچ توصیه و دستوری بود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مراسم اربعین سیدالشهدای عصر غیبت شهید حضرت آیت‌الله العظمی امام سید علی خامنه‌ای و استغاثه به امام عصر(عج)، در آستان مقدس مسجد جمکران، صحن جامع امام مهدی(عج) برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه قم، در ابتدای سخنان خود با تسلیت ایام چهلم شهادت رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی گفت: در ایام چهلم شهادت رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی و نایب امام زمان، عرض تسلیت و همدردی دارم. این سوگ بزرگ را نخست به محضر مقدس امام زمان علیه‌السلام و سپس به همه عزیزانی که در این مجلس حضور دارند، تقدیم می‌کنم.

وی افزود: توفیق داشتیم که ۳۷ سال زیر سایه ولایت رهبر عزیزمان که نایب امام زمان بودند قرار داشته باشیم. پیش از آن نیز ۱۰ سال تحت رهبری امام راحل عظیم‌الشأن بودیم. در مجموع ۴۷ سال این دو بزرگوار، ملت اسلام و به تعبیری امت اسلامی را با تربیت‌های عاشورایی و فرهنگ شیعی پرورش دادند و آموزه‌های عاشورا را در میان مردم نهادینه کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در ادامه به سابقه تاریخی کشور پرداخت و گفت: ما بیش از هزار سال است که زیر پرچم امام حسین علیه‌السلام سینه می‌زنیم و عزاداری می‌کنیم. اما در برهه‌هایی از تاریخ، حکام و پادشاهان، ملت را خوار و ذلیل نگه داشتند. به ویژه در ۲۵۰ سال گذشته، در دوران قاجار و پهلوی، مردم ما حقیر و ذلیل شده بودند.

وی با اشاره به آمار تاریخی افزود: اگر به تاریخ نگاه کنیم، در سال ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ هجری شمسی، یعنی در طول جنگ جهانی اول، ایران محل تاخت و تاز کشورهای مختلف بود. با اینکه ایران اعلام بی‌طرفی کرده بود، در نتیجه این دوران، بین 4 تا 9 میلیون نفر از هموطنانمان در اثر قحطی، وبا و بیماری‌های واگیر جان باختند.

این سخنران مذهبی تصریح کرد: مردم در برابر این تجاوزات مقاومت نکردند، زیرا حکامشان ذلیل و پادشاهانشان عزتمند نبودند. لازم به ذکر است که جمعیت ایران در آن زمان حدود ۲۷ میلیون نفر بود. یعنی حدود یک سوم یا یک چهارم کل جمعیت کشته شد. در مقابل، در ۸ سال دفاع مقدس، ۲۳۰ هزار شهید تقدیم کردیم. این نشان‌دهنده تفاوت بین حکومت‌های ذلیل و حکومتی است که ملت را با فرهنگ عاشورایی تربیت کرده است.

دستاوردهای ۴۷ سال گذشته

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای ۴۷ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این ۴۷ سال، این دو رهبر بزرگوار، تربیت‌های عاشورایی را در میان مردم نهادینه کردند. مردم ما غیرت، عزت، شجاعت و بصیرت را فرا گرفتند و تمرین کردند. با وجود بحران‌های بسیار سنگینی که برای کشور به وجود آمد، از جمله جنگ تحمیلی سوم که هنوز ادامه دارد و آشوب‌های سال‌های ۷۸، ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱، همه را پشت سر گذاشتیم. هر یک از این بحران‌ها می‌توانست یک کشور و حکومت را سرنگون کند، اما ما پابرجا و غیرتمند ایستادیم.

وی با تاکید بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی افزود: نکته مهم این است که در طول ۲۵۰ سال گذشته، در تمام بحران‌ها، بخش‌هایی از خاک ایران از دست رفت. کشور ما که حدود ۲سال پیش چهار میلیون کیلومتر مربع بود، اکنون به حدود یک میلیون و ششصد هزار کیلومتر مربع رسیده است. این به دلیل ذلت حکام و پادشاهان گذشته بود. اما در این دوران ۴۷ ساله، حتی یک سانتی‌متر از خاک کشور هم از دست نرفت. این غیرت، شجاعت، بصیرت و عزت، حاصل تربیت این دو رهبر بزرگوار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه امروز ایران اسلامی به قدرت جهانی تبدیل شده است، گفت: امروز ایران اسلامی، محور مقاومت جهانی شده و پیشران مقابله و مبارزه با ظلم و استکبار جهانی است. حتی مجری آمریکایی اعتراف می‌کند که باید برای ایران دعا کنند، چون ایران برای بشریت می‌جنگد. ایران اسلامی امروز محبوب ملت‌های جهان شده است.

پیشرفت‌های علمی و نظامی

این سخنران مذهبی در ادامه به پیشرفت‌های علمی و نظامی کشور اشاره کرد و گفت: در گذشته، حتی سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند و نه خودمان می‌توانستیم تولید کنیم و نه به ما می‌دادند. اما امروز، آمریکا از پهپادهای 136 ما کپی‌برداری می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در خصوص نگاه به شهادت گفت: شهادت رهبر عزیزمان برای ما خسارت جبران‌ناپذیر است و همه ما عزادار و داغداریم. اما هیچ احساس شکست، ترس یا اضطراب نداریم. زیرا در منطق ما، شهادت شکست نیست. شهادت در منطق ما، حیات دیگری به جامعه و خون تازه‌ای در رگ‌های مردم است.

وی با اشاره به سرنوشت ائمه اطهار(ع) افزود: تمام پیامبران و ائمه ما شهید شدند. حتی وجود مقدس پیغمبر اکرم(ص) نیز به شهادت رسیدند. در روایات آمده که هیچ یک از اهل بیت نیست مگر اینکه یا مسموم یا مقتول شده است. با این حال، حیات دینی ادامه یافت و تاریخ سر بلند کرد. شهدا وقتی شهید می‌شوند، تبدیل به مکتب، فکر و سیره می‌شوند و در جهان و تاریخ جاری می‌گردند.

فتح دل‌ها

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در منطق ما پیروزی به معنای فتح آب و خاک نیست، گفت: پیروزی، فتح دل‌ها و قلوب است. اهل بیت، دل‌ها را فتح کردند. در سفر اسارت، هنگامی که خاندان امام حسین علیه السلام به اسارت رفتند و به ظاهر همه چیز از دست رفته بود، یکی از اصحاب از امام سجاد علیه‌السلام پرسید که چه کسی پیروز شد. حضرت فرمودند: نماز را به جای بیاور تا بفهمی چه کسی پیروز شد. در حالی که می‌خواستند نام اهل بیت و پیامبر صل الله و علیه و آله را حذف کنند، اما در اذان و اقامه، نام پیامبر صل الله و علیه و آله همچنان برده می‌شد.

وی افزود: امروز ببینید کجا است معاویه و یزید و کجا است امام حسین علیه السلام که در اربعین میلیون‌ها نفر به زیارتش می‌آیند. کجاست رهبر شهید ما و کجاست ترامپ فاسد یا نتانیاهوی جنایتکار؟ کدام منفور ملت‌ها هستند و کدام محبوب؟

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی با اشاره به تبدیل شهدا به مکتب گفت: انسان‌های بزرگ وقتی شهید می‌شوند، تبدیل به مکتب، فکر و سیره می‌شوند و در جهان و تاریخ جاری می‌گردند. شهید مطهری وقتی به شهادت رسید، کتاب‌هایش به ۱۸ زبان ترجمه شد و فکر ایشان گسترش یافت. حاج قاسم سلیمانی شهید شد و تبدیل به مکتب مقاومت شد که امروز به جبهه مقاومت جهانی تبدیل شده است.

وی افزود: رهبر شهیدمان نیز تبدیل به مکتب زهد، ساده‌زیستی و پاکدستی شد. در عین داشتن بالاترین مقام قدرت، حتی یک ذره سواستفاده نکرد. این الگو تبدیل به مکتب شد. مکتب شجاعت و شهامت، مکتب مقاومت بدون ترس و تسلیم، مکتب ایستادگی تا رسیدن به قله‌ها بدون ناامیدی.

این سخنران مذهبی با تاکید بر امیدواری رهبر شهید انقلاب تصریح کرد: آیا تا به حال دیدید که رهبر شهید ما دلسرد یا ناامید باشند؟ همیشه امید تزریق می‌کردند و واقعاً امیدوار بودند، نه تظاهر. ایشان واقعاً به آینده امیدوار بودند و این امید واقعی بود، نه تظاهر و نه تعارف.

بصیرت مردم

وی با اشاره به بصیرت مردم پس از شهادت رهبر شهید انقلاب گفت: آنچنان بصیرتی به این مردم دادند که با شهادت ایشان، مردم بدون هیچ توصیه یا دستوری، خودبه‌خود به خیابان‌ها ریختند و در این شب‌های چهل و یکم، گاهی با زبان روزه در میدان‌ها بودند و لحظه‌ای صحنه را خالی نگذاشتند. این بصیرت از کجا آمد؟ همان تربیت‌های عاشورایی که این بزرگوار نهادینه کرده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی هشدار داد: بصیرت از این به بعد اهمیت بیشتری دارد. ممکن است کسانی بخواهند فتنه‌هایی ایجاد کنند و اختلاف بیندازند یا سوءظن به مسئولین ارشد ایجاد کنند. مردم باید هوشیار باشند.

این سخنران با اشاره به وضعیت میدان گفت: مردم ما بحمدالله امروز دست برتر را در میدان دارند. تحلیلگران حتی غربی‌ها هم اعتراف می‌کنند که ایران اسلامی دست برتر را در میدان دارد. آمریکا و اسرائیل به هیچ یک از اهدافشان نرسیدند.

وی اهداف دشمن را برشمرد: اهدافشان شامل فروپاشی نظام اسلامی در سه چهار روز، تجزیه ایران، ایجاد اجماع جهانی علیه ایران، دسترسی به منابع نفت و گاز، دسترسی به منابع هسته‌ای و باز کردن تنگه هرمز بود. هیچ‌کدام محقق نشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی با اشاره به شکست دشمن در عملیات نظامی اخیر گفت: در قضیه اصفهان که اخیراً اتفاق افتاد، سه فروند هواپیمای ترابری آمریکا با بیش از ۲۰۰ نفر کماندو و تجهیزات ویژه وارد شدند. آن‌ها خیال می‌کردند می‌توانند مانند ونزوئلا عمل کنند، اما در ایران زمین‌گیر شدند. آن‌ها می‌خواستند به سایت‌های نطنز یا اصفهان دسترسی پیدا کنند و اورانیوم غنی‌شده را ببرند، اما موفق نشدند.

وی افزود: در عوض، دستاوردهای بزرگی برای ملت ایران به وجود آمد. ایران اسلامی تبدیل به یک قدرت جهانی یا ابرقدرت شده است. همچنین، تنگه هرمز که گلوگاه اقتصادی جهان است، کشف شد. این بسیار مهم‌تر از انرژی هسته‌ای است. تنگه هرمز یک اهرم فشار است که کشورهایی که با ما خصمانه برخورد می‌کنند، باید به آن توجه کنند.

مذاکرات

این سخنران در خصوص مذاکرات جاری گفت: مذاکراتی که در جریان است، با مذاکرات قبلی فرق دارد. در مذاکره، دو طرف معمولاً بده‌بستان دارند. اما ما قرار نیست چیزی بدهیم. هر چیزی که قرار بود بدهیم، دادیم. اینجا فقط امتیازگیری است. آن ده شرطی که مبنای مذاکرات قرار گرفته، همه امتیازات است.

وی افزود: حضور شما مردم در صحنه، علاوه بر حفظ امنیت شهرها و دلگرمی رزمندگان، پشتوانه محکمی برای مذاکره‌کنندگان است. وقتی میلیون‌ها نفر پشتوانه هستند، دشمن می‌داند که با یک ملت طرف است، نه چند دولتمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که بودن شما در میدان و خیابان، این مذاکرات را پیش می‌برد. همان‌طور که در روزهای گذشته، بودن مردم در خیابان‌ها سوخت موشک‌ها بود، امروز سوخت مذاکرات است. شما در میدان، یک دیپلماسی عمومی ایجاد می‌کنید که به دیپلمات‌های سیاسی ما کمک می‌کند.

درس‌های جنگ احزاب

وی با اشاره به جنگ احزاب گفت: پیامبر اکرم در جنگ احزاب که همه قبایل مشرک در مقابل مسلمان‌ها صف کشیده بودند، امیرالمومنین را فرستادند. پیامبر ۵۰ نفر را در تنگه‌ای گذاشتند و فرمودند: چه شکست بخوریم چه پیروز شویم، اینجا را رها نکنید. اما آن‌ها برای غنیمت، نافرمانی کردند و تنگه را رها کردند. نتیجه شکست اولیه بود که تلفات دادند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی ادامه داد: وقتی مشرکین رفتند و مسلمان‌ها ضعیف شدند، منافقین شروع به جنگ روانی کردند که مشرکین دارند می‌آیند و ما ضعیف هستیم. پیامبر(ص) فرمود: فقط کسانی که در أحد بودند، می‌توانند بیایند. با وجود جراحت‌ها، رفتند و مشرکین را ضربه زدند. تعبیر قرآن این است که گفتند: «حسبنا الله و نعم الوکیل» یعنی خدا ما را کافی است و چه نگهبان خوبی است. نتیجه پیروزی بزرگ بود.

این سخنران در خصوص اهمیت دعا گفت: امام صادق علیه‌السلام فرمودند: اگر کسی جایی ترس و اضطراب دارد، همین ذکر را بگوید: «حسبنا الله و نعم الوکیل» که نتیجه‌اش پیروزی و دست پر است. در منطق مومنین، نه جنگ موضوعیت دارد نه صلح. پیروزی این است که بنده خدا باشیم. پیروزی با تکیه بر خدا و با دعاهای بلند و استغاثه‌ها به دست می‌آید. فرج امام زمان و ظهور ایشان که پیروزی نهایی است، با همین‌ها به دست می‌آید.

وی افزود: اگر بخواهیم به قله‌ها برسیم که ان‌شاءالله نزدیک هستیم و این قدم‌های آخر است، فشار و خستگی هست. شبهات هست و بعضی دلسرد می‌شوند. اینجا است که به خصوص استغاثه و توسلات باید بیشتر باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی با اشاره به آیه قرآن گفت: «در قرآن کریم آمده است: «امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السو» یعنی خداوند کسی را که مضطرانه دعا می‌کند، اجابت می‌کند و گرفتاریش را برطرف می‌کند و « وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ» یعنی شما را جانشین در زمین قرار می‌دهد.

وی توضیح داد: در روایات آمده که این مال زمان ظهور است که مومنین جانشین در زمین می‌شوند. وقتی اضطرار جمعی باشد، گشایش جمعی و فرج عمومی اتفاق می‌افتد. همان‌طور که اینجا جمع شدید، مضطرانه امام زمان را بخوانید.

این سخنران به انواع دعاها اشاره کرد: می‌توانید به صورت دعای ندبه که استغاثه دارد، یا نماز استغاثه، یا دعای اعظم که دعای فرج است، یا دعای توسل دعا کنید. همه این‌ها موثر هستند.

تاکید بر وحدت و بصیرت

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: برادران و خواهران بزرگوار! ما این پیروزی‌ها را در عین حال که خدا تفضل کرده، از خودمان ندانیم. کسی نبودیم و نیستیم. همه از خداست. ما باید به خدا توکل کنیم و در عین حال تلاش کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی در پایان گفت: درود و سلام و درود بی‌پایان به همه شما برادران و خواهران بزرگوار. امیدوارم خداوند توفیق ادامه راه را به همه ما عنایت فرماید.

ارسال نظرات