۲۳ تير ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۸۰۸۴۱
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه:

طلبگی باران هدایت بر دل‌ مشتاقان است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان این‌که طلبگی بارانی بودن، باران آفریدن و باران هدایت بر دل‌ مشتاقان است،‌ گفت: خدمت و نفع رساندن به مردم قاعده طلبگی است.
حجت الاسلام سيد علي عماد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سیدعلی عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در نخستین جشنواره طلاب جوان برتر که پیش از ظهر 23 تیرماه در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد در سخنانی کوتاه اما رسا به هویت طلبگی اشاره کرد و گفت: هویت طلبگی ایستادن در امتداد کاروان انبیا و اوصیای الهی است.

وی با بیان این‌که طلبگی پیام‌رسانیِ بلیغ، عالمانه، آگاهانه و زمان‌سنج است، افزود: طلبگی استمرار کار پیامبرانه همه پیامبران در عصر غیبت حضرت حجت‌(عج) و در عصر حضور آن حضرت است.

حجت‌الاسلام عماد خاطرنشان کرد: طلبگی در میان جمع ایستادن، با جمع بودن، راهبری جمع کردن و هدایت‌گری جامعه یعنی «بشری بین یدی رحمةالله» است. طلبگی بارانی بودن، باران آفریدن و باران هدایت بر دل‌های مشتاقان است.

وی با بیان این‌که طلبگی از برکه تا دریا دارد و باید دید که در این دوران کدام ظرفیت را می‌توانیم بیافرینیم، اظهار داشت: طلبگی باران است بر سرزمینی که ظرفیت آن را خودمان خلق و تولید می‌کنیم و در تولید این ظرفیت باید بدانیم خدمت و نفع رساندن به مردم قاعده طلبگی است.

مسؤول دفتر امور نخبگان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه اضافه کرد: تسلیم خدا شدن، آغاز راه طلبگی است که احسان، نیکی، نیکوکاری و نیک فرجامی را به دنبال دارد و همان‌طور که روحانیان فاضل و عالمان فرهیخته عروةالوثقی سرگشتگانند، طلاب حسرت‌آفرین دشمنان، حیرت‌زدای سرگشتگان در راه مانده و حیرت‌زای عالمان از راه گذشته‌اند.

وی تصریح کرد: طلبگی خوب بیان کردن، خواندن، تأمل کردن، مباحثه کردن و خوب فهمیدن دین است و قیام در راه احیا و نهادینه کردن هنجارها و ارزش‌های دینی برای رسیدن به حکمت الهی است. طلبگی پیام رسانی بلیغ، عالمانه، آگاهانه و زمان‌سنج است که اگر با زمان همراه شود و از سر نیاز و ضرورت این اقدام صورت گیرد، کاری کارستان خواهد شد.

حجت‌الاسلام عماد با بیان این‌که طلبه یک رسانه تمام عیار است که نه تنها با زبان بلکه با همه وجود خود آدمی را به یاد خدا می‌اندازد، اظهار داشت: طلبگی بیدارگری همراهان خفته و قیام لله است که در جمع و فرد، با همراه و بدون همراه، قنوت را هم می‌طلبد.

وی ادامه داد: پیامبری سلسله پیامبران در غیبت حجت‌(عج) مسؤولیتی است که بر دوش طلاب قرار دارد، از این رو اسم جمع طلبه در فرد به کار برده می شود و باید دانست که طلبگی اقدامی از سر نیاز و ضرورت نه شغلی در عرض دیگر شغل‌ها، بلکه یک ذوب شدن است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: طلبگی تعالی‌طلبی است نه استعلا، حق‌جویی و خوب طلبیدن است نه برتری طلبیدن، طلبگی همه این‌ها است اما همه این‌ها با همدیگر و به تنهایی طلبگی نیستند، بلکه طلبگی اصل‌الاصول و قواعد دیگری دارد که اصل الاصول آن اخلاص است.

وی در پایان طلاب را به آسیب‌هایی که ممکن است در میانه راه دچار آن شوند، توجه داد و ابراز داشت: اگر طلبگی با جوانی درآمیزد، شور دو چندان، همت مضاعف، تلاش چشمگیر، اقدام به هنگام از سر نیاز به ضرورت را به دنبال می‌آورد و تحول آفرینی را شتاب می‌بخشد. /920/پ202/ع

ارسال نظرات