۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۷۸۶۴۳۷
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان:

شناسایی و برخورد با کارفرمایانی که اتباع غیر مجاز را به کار گرفته بودند

شناسایی و برخورد با کارفرمایانی که اتباع غیر مجاز را به کار گرفته بودند
سیستان و بلوچستان- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: ۳۰۹ نیروی کار خارجی غیرمجاز در کارگاه‌های استان در سه ماه نخست سال‌ جاری شناسایی شدند و با کارفرمایانی که این اتباع را به‌کار گرفته بودند برخورد قانونی صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری رسا در سیستان و بلوچستان، الله نظر شه‌بخش در گفت‌وگویی، اظهار کرد: ۶۳۳ مورد بازرسی از کارگاه‌های دارای نیروی کار خارجی از ابتدای امسال تاکنون در سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

وی با اشاره به جایگزینی ۷۵ مورد نیروی کار ایرانی به جای اتباع خارجی غیرمجاز در این مدت، افزود: ۳۳ گشت مشترک شناسایی اتباع غیرمجاز انجام شد و ۲۴ کارفرمای متخلف که به اخطارها توجه نکرده بودند به مراجع قضایی معرفی شدند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان بیان کرد: به ازای هر روز استفاده غیرمجاز از نیروی کار خارجی، کارفرما پنج برابر حداقل مزد مصوب شورای عالی کار جریمه می‌شود که این رقم برای امسال حدود ۱۷ میلیون و ۳۱۸ هزار تومان است و در صورت تکرار تخلف، ۲ برابر این مبلغ جریمه خواهد شد.

شه‌بخش ادامه داد: در صورت ادامه تخلف، کارفرما به استناد ماده ۱۸۱ قانون کار به مرجع قضایی معرفی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد حوزه بازرسی ایمنی و بهداشت کار نیز گفت: یک‌هزار و ۷۱۹ مورد بازرسی در سه ماه نخست سالجاری از کارگاه‌های استان صورت گرفت که ۴۷۶ مورد آن مربوط به کارگاه‌های پرخطر مانند ساختمان‌ها، جایگاه‌های سوخت و معادن بود که به صدور یک‌هزار و ۶۹۴ ابلاغیه رفع نقص منجر شد.

وی افزود: در این مدت، پنج هزار و ۶۸۸ نفرساعت آموزش عمومی و تخصصی ایمنی و بهداشت کار برگزار و ۴۲۹ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سیستان و بلوچستان تشکیل شد.

شه‌بخش خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳ جلسه کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان‌آور و یک جلسه تجدیدنظر در مدت مذکور برگزار و به تایید ۲۵۳ پرونده منجر شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با اشاره به کاهش حوادث کارگاهی، تصریح کرد: در سه ماهه نخست پارسال یک مورد حادثه کارگاهی در استان ثبت شد اما امسال هیچ حادثه‌ای گزارش نشده است.

اعطای تسهیلات تا سقف چهار میلیارد تومان

شه‌بخش از حمایت‌های تسهیلاتی این اداره‌کل خبر داد و گفت: بر اساس قانون بودجه، کارفرمایانی که طرح توجیهی آنها در کارگروه‌های مربوطه تایید شود می‌توانند از تسهیلات سرمایه در گردش و سایر تسهیلات مرتبط استفاده کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست و دانش آموختگان دانشگاهی دارای مهارت فنی نیز در صورت نام‌نویسی در سامانه مشاغل خانگی می‌توانند تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود چهار درصد دریافت کنند و اگر در قالب شخصیت حقوقی یا پشتیبان فعالیت داشته باشند این تسهیلات تا سقف چهار میلیارد تومان نیز قابل افزایش است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود کارفرمایان از نیروی کار ایرانی استفاده کنند تا علاوه بر فراهم شدن فرصت اشتغال برای جوانان، یارانه‌ها و حمایت‌های دولت به جامعه هدف واقعی برسد.

گفتنی است که بیش از ۲۴۰ هزار کارگر در سیستان و بلوچستان در حال فعالیت هستند که با احتساب خانواده‌های آنان، حدود یک سوم جمعیت استان را جامعه کار و تولید به خود اختصاص می‌دهد.

ارسال نظرات