یادداشتهای سردار غلامعلی رشید کجاست؟

مسئول تاریخ شفاهی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه به ایبنا گفت: با تلاش زیاد از سال ۹۰ پیگیر تاریخ شفاهی سردار غلامعلی رشید در دفاع مقدس شدیم به دلیل مسئولیتهایی که داشتند، سرشان خیلی شلوغ بود، بنابراین به طور مستمر نتوانستیم جلسات مصاحبه را برگزار کنیم.
او افزود: بنابر پیگیری که انجام شد اگر درست به خاطر بیاورم در سال ۹۰ و ۹۱ بخشی از تاریخ شفاهی حضور سردار رشید در جنگ تحمیلی ثبت و ضبط شد و بخش دیگر در سال ۹۸ انجام شد. متاسفانه پس از آن به دلیل مسائلی که پیش آمد نتوانستیم ادامه جلسات تاریخ شفاهی را داشته باشیم و برای همین تاریخ شفاهی سردار فقط تا پایان آزادسازی خرمشهر (عملیات بیت المقدس) گرفته شد که تقریباً شامل ۶۰ تا ۶۳ جلسه است و در تلاش هستیم که به زودی منتشر شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: هنوز مطمئن نیستیم که کتاب به صورت یک جلدی منتشر خواهد شد یا دو جلدی. در گفتوگوهایی که با سردار رشید صورت گرفت از زمان تولد آغاز شده تا دوران کودکی، فعالیتهای قبل از انقلاب، حضور در گروه منصورون و عضویت در سپاه و فعالیت در جنگ عراق و ایران را دربرمیگیرد.
مسئول تاریخ شفاهی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه گفت: پس از تدوین تاریخ شفاهی از اسناد و عکسهایی که موجود است در این تاریخ شفاهی استفاده خواهد شد. همین طور که اطلاع دارید سردار رشید خودش دست به قلم بود و یادداشتهای زمان جنگ را داشت که برخی از این یادداشتها که به زمان گفتوگوی تاریخ شفاهی او اختصاص داشت توسط تدوینگر کتاب استفاده خواهد شد.
او ادامه داد: سردار رشید یک کتابخانه شخصی داشت که یادداشتهای او در کتابخانه خودشان نگهداری میشد که هنوز چندان مطمئن نیستیم که اما بخش عمده اسناد به نظر میآید که از بین رفته است. همکاران ما فقط توانستند بخشی از یادداشتهای سردار را بگیرند که در تاریخ شفاهی که ثبت و ضبط شد، به چاپ برسد.