نقش آفرینی زن مسلمان؛ از قیام امام حسین تا مقاومت اسلامی

اساتید حوزه علمیه خواهران فارس در طرح عملیات فرهنگی با عنوان «بانوی میدان» در راستای بازخوانی نهضت عاشورا اقدام به مصاحبه های تبیینی با خبرگزاری رسا نمودند.
زهرا نعمتی مدیر مدرسه علمیه خواهران غدیریه شیراز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس به نقش تاریخی زنان مسلمان اشاره کرد و گفت: از آنجا که درجات ترقی هر ملتی را از احترامی که در حیات اجتماعی خود به زن میگذارند میتوان شناخت و آن را دلیلی بر متمدن بودن آن جامعه دانست چگونگی و نقش آفرینی زنان در واقعه عاشورا از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: حضور زنان در حماسه ی عاشورا منزلت زن در اسلام را تثبیت می کند یعنی اگر کل خلقت را به عنوان یک انگشتر در نظر بگیریم نگین آن انگشتر زن میباشد و اگر همه زنان را به عنوان یک انگشتر در نظر بگیریم نگین این انگشتر و بهانه خلقت حضرت زهرا (س) است.
این استاد حوزه یادآور شد: طبق حدیثی از امام عصر(عج)، حضرت فاطمه (س) اسوه و الگوی ایشان هستند، حضرت فاطمه(س) همان بانویی که حاصل تربیتش حضرت زینب(س) است و حضرت زینب(س) که عالمه غیر معلّمه است.
وی افزود: عاشورا با تمام عظمتها و درسهایش میتوانست در همان کربلا جا بماند و برای همیشه در لایه های تاریخ مدفون شود، کشتار فجیع فرزندان پیامبر(ص) و بهترین انسانهای تاریخ بشر به دست شقیترین افراد روی زمین نهایتاً میتوانست تا چند منزل آن سو تر سینه به سینه نقل قول شود و بعد از گذشت چند سال یا چند دهه رفتهرفته از یادها برود و گرد و غبار فراموشی روی آن بنشیند.
نعمتی ادامه داد: نبرد میان نور با تاریکی و ظلمت، یک دنیا عصمت با جهانی از شقاوت میتوانست در همان محدوده جغرافیایی دشت نینوا باقی بماند و تنها خبری کوتاه از آن به اطراف برسد و آیندگان یا از چنین واقعهای هیچ ندانند یا به خبری کوتاه و نقل قولی سراسر ایراد و پر ابهام بسنده کنند.
وی تاکید کرد: اما زنان عاشورایی و در رأس آنها دختر شیر خدا، عقلیهالعرب، زینب کبری(س) بیرق قیام امام حسین(ع) را در دست گرفتند و شهر به شهر، دیار به دیار و حتی در مجلس ظلمانی یزید فریاد حقطلبی و ظلمستیزی امام حسین (ع) و یارانش را به گوش مردم رساندند و فضا را مدیریت کردند.
این استاد حوزه علمیه خواهران خاطرشان کرد: حفظ نهضت و پیام عاشورا، مراقبت از کودکان و فرزندان، ایجاد روحیه و حفظ وحدت، افشای جنایت یزید، نقش سیاسی که به عنوان عنصری فعال در عرصه سیاسی حضور داشتند از مهمترین نقش های حیاتی حضرت زینب(س) بود.
وی نقش زنان را در حادثه عاشورا در سه مقطع زمانی عنوان کرد و گفت: قبل از عاشورا که در اینمقطع نقش تربیتی و پرورشی مردان و فرزندان را به عهده داشتند آنها با ترغیب وایجاد انگیزه زمینه حضور آنها را در قیام فراهمکردند و زمان عاشورا که در میدان نبرد با پشتیبانی و داشتن روحیه بالا و تشویق فرزندان در دفاع از اهل بیت (ع) نقش به سزایی داشتند که نمونه بارز آن ام وهب است.
نعمتی اذعان کرد: بعد از عاشورا تا به امروز که زنان با نقش آفرینی حضرت زینب(س) به عنوان پیام رسان واقعه کربلا نقش مهمی در حفظ و ترویج اینحماسه داشتند و خطبه ها وسخنرانی های حضرت زینب تاثیر به سزایی در افشای جنایات یزید و معرفی مظلومیت امام حسین(ع) داشتند.
وی نقش آفرینی زنان در مقاومت اسلامی را در امتداد نقش زنان در حادثه عاشورا دانست و گفت: این نقش آفرینی در مقاومت اسلامی تا کنون ادامه دارد که می توان نمونه بارز آن را شهیده کرباسی و نقش به سزای ایشان در مقاومت مردم لبنان و خانم سحر امامی در جنگ تحمیلی صهیونیست علیه کشور عزیزمان ایران نام برد.