نسل جدید دانشآموزان کنشگر در راه است

محمدصادق توسلی؛ رئیس مرکز حرکتهای مردمی و جهادی بنیاد علوی، در مراسم پایان مدارس ناایمن سنگی و آغاز عملیات اجرایی احداث 1151 کلاس درس استاندارد و همچنین اولین دوره آموزشی توانمندسازی مربیان اردوهای دانشآموزی بنیاد مستضعفان که امروز در اردوگاه تفریحی ورزشی امام خمینی برگزار شد، اظهار کرد: اردوهای دانشآموزی بنیاد مستضعفان از گذشته وجود داشته و در اردوگاه امام خمینی برگزار میشود. در دوره جدید و با هدایت آقای دهقان، موضوع تربیت و فعالیتهای فرهنگی برای دانشآموزان، فرصتی فراهم کرده تا مسیر جدیدی برای طراحی اردوهای دانشآموزی شکل بگیرد و اردوها هدفمند شود.
وی افزود: در الگوی جدید، اردو و فعالیت فرهنگی نه هدف بلکه ابزار و مسیری برای رسیدن به هدفی متعالیتر است. دانشآموز یک استعداد برای کنشگری در راستای تحقق عدالت اجتماعی است که باید توانمند و مسئولیتپذیر باشد و معلم، راهبر توانمندسازی و تربیت چندساحتی است. اگر این سه عنصر به درستی کنار هم قرار بگیرند، زیستبومی شکل میگیرد که عدالت اجتماعی را ممکن میسازد و این همان هدفی است که بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی دنبال میکنند.
وی ادامه داد: ما تلاش میکنیم تا دانشآموزان مناطق محروم از فرصتهایی بهرهمند شوند که آنها را به شناخت بهتر از خود، ظرفیتهای محیطی و مهارتهای زندگی فعال برساند. در همین راستا، 120 مربی از سراسر کشور در این دوره شرکت کردهاند که پس از طی مراحل ارزیابی و مصاحبه، بهعنوان راهبران تربیتی در 10 استان کشور فعالیت خواهند کرد. از ابتدای تیر، این افراد در خدمت دانشآموزان خواهند بود.
توسلی بیان کرد: در مرحله اول، مجموعهای از دانشآموزانی که در مدرسه خود آمادگی برای پذیرش مسئولیت را بروز دادهاند، همچون عضویت در تشکلهای اجتماعی، بهعنوان مخاطبان ما انتخاب میشوند. از 10 استان کشور این دانشآموزان را دعوت میکنیم و در اردوی یکروزه، مجموعهای از چالشها را پشت سر میگذارند و توانمندی خود را نشان میدهند. کانونهای ارزیابی نیز آنها را بررسی و رتبهبندی میکنند.
وی در ادامه گفت: از مردادماه، رویداد ملی «برپا» را برگزار خواهیم کرد که اردوی چهارروزهای برای دانشآموزانی است که صلاحیتهای لازم را از خود بروز دادهاند. این نقطه پایان نیست بلکه آغاز مسیر کنشگری اجتماعی دانشآموزان در مناطق خودشان است، زیر نظر مربیان و رهبران تربیتی که امروز در خدمتشان هستیم.
وی تأکید کرد: دانشآموز در مدرسه خود، در مرحله خود، در مسجد محله خود و در محیط پیرامون خود، یک انسان دغدغهمند، مسئولیتپذیر و کنشگر است که در مسیر تحقق عدالت اجتماعی گام برمیدارد.