۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۱
کد خبر: ۷۸۱۲۳۰

واکنش پزشکیان به ‌سخنان ترامپ

واکنش پزشکیان به ‌سخنان ترامپ
رئیس جمهور با انتقاد از سخنان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا تصریح کرد:‌ چگونه ما را عامل ناامنی معرفی می‌کنند، در حالی که ۶۰ هزار زن و کودک را در غزه زیر بمباران کشتند و آب و دارو را از این مردم بی‌پناه دریغ کردند؟ واقعا چه‌کسی عامل تهدید است؟
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مسعود پزشکیان صبح امروز پنجشنبه در ادامه برنامه‌های دومین روز از پنجمین سفر استانی دولت وفاق ملی، در دیدار با فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران استان کرمانشاه، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت اظهار کرد: سالگرد آن عزیزان، به‌خصوص رئیس جمهور فقید، امام جمعه گرانقدر، وزیر امور خارجه و سایر همراهان آن حادثه تلخ را گرامی می‌داریم و از خداوند برای همه آنان رحمت واسعه مسئلت داریم.
 
رئیس جمهور با قدردانی از حضور فعالان اقتصادی و استفاده از دیدگاه‌های آنان تصریح کرد: از بیان مشکلات و پیشنهادات شما بهره بردیم و ان‌شاءالله در مواردی که از دست ما کاری ساخته باشد، حتماً اقدام خواهیم کرد.
 
پزشکیان با اشاره به شرایط دشوار پیش‌رو خاطرنشان کرد: مشکلاتی که امروز مطرح شد، بخشی از روندی است که کشور با آن روبرو شده است. رئیس جمهور آمریکا نیز دقیقاً بر همین مشکلات انگشت گذاشت و در حالی که خودشان عامل بسیاری از این چالش‌ها بوده‌اند، ادعای حل آن‌ها را دارند.
 
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: یکی از موضوعاتی که مورد تأکید قرار دارد، تولید برق از منابع خورشیدی است. در حال ایجاد نزدیک به 30 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق خورشیدی هستیم که تلاش داریم بخشی از آن را تا پایان امسال به شبکه وارد کنیم.
 
پزشکیان با انتقاد از مصرف بالای برق اظهار کرد: در گفت‌وگو با استاندار متوجه شدیم بسیاری از فضاهای اداری تا حد افراطی از روشنایی استفاده می‌کنند. اگر هر اتاق نیمی از لامپ‌های خود را خاموش کند، مشکل برق نخواهیم داشت. این در حالی است که ایران شش برابر اروپا برق مصرف می‌کند.
 
رئیس جمهور افزود: بخشی از مشکل به مصرف نادرست بازمی‌گردد و بخش دیگر نیز به تأمین برق مرتبط است. دولت با قدرت در حال حرکت به سوی توسعه تولید انرژی‌های پاک است و موانع موجود را یکی‌یکی پشت سر خواهد گذاشت.
 
پزشکیان ادامه داد: هم‌اکنون دولت به‌صورت مستقیم در حال کارسازی 7 هزار مگاوات برق خورشیدی است. تمامی وزارتخانه‌ها موظف شده‌اند که ظرف یک ماه آینده پنل‌های خورشیدی را نصب کنند. معاونت علمی ریاست جمهوری نیز مسئولیت اجرای این طرح را پذیرفته و قرار است پنل‌ها از منابع داخلی تأمین و نصب شود.
 
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در این زمینه تصریح کرد: ایجاد حدود 7 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق خورشیدی توسط وزارت نیرو در حال پیگیری است که بخشی از تجهیزات در مسیر تأمین است، بخشی به کشور رسیده و بخش‌هایی نیز در حال نصب و راه‌اندازی هستند. همچنین شرکت‌های خصوصی نیز به‌صورت مستقل در حال نصب پنل‌های وارد شده هستند.
 
پزشکیان خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی بادی نیز پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. در خراسان جنوبی ظرفیت تولید برق بادی تا 20 هزار مگاوات برآورد شده و در حال حاضر حدود 2 هزار مگاوات آن در حال اجرا و کارسازی است.
 
رئیس جمهور با اشاره به روند سریع حل مشکلات در کشور اظهار کرد: با سرعت در حال کار روی نارسایی‌ها و کمبودها هستیم. نباید کسی خواب ببیند که با این مشکلات، بتواند جمهوری اسلامی را ناتوان جلوه دهد. ایران سرزمین توانمندان، دانشمندان و نخبگانی است که در جای‌جای آن، برای حل مشکلات، توان و اراده وجود دارد.
 
پزشکیان با تأکید بر اینکه بسیاری از چالش‌ها در مسیر حل شدن است، افزود: برخی از خاموشی‌های اخیر ناشی از ناترازی برق بوده که ان‌شاءالله با برنامه‌ریزی‌های گسترده در حال رفع شدن است و به سرعت نیز کنترل خواهد شد.
 
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به موضوع پتروشیمی پرداخت و گفت: درباره پروژه پالایشگاه که آقای دکتر قائم‌پناه اشاره کردند، اکثر مراحل آن انجام شده است.
 
پزشکیان با بیان تجربه‌ای از دوران ریاست بر دانشگاه اظهار کرد: بارها تأکید کرده‌ام که بسیاری از کارها را می‌توان در سطح استان انجام داد، بدون آنکه نیاز به نگاه به تهران باشد. در ابتدای کارم به‌عنوان رئیس دانشگاه، تصور می‌کردم باید از مرکز بودجه بگیریم، اما پس از شش ماه دوندگی و وعده 40 میلیون تومان، حتی یک ریال هم پرداخت نشد.
 
رئیس جمهور ادامه داد: همان زمان به این باور رسیدم که اگر روزی مرکز کشور حمایت مالی نکند، نباید از تأمین نیازهای مردم باز بمانیم. آیا باید در نبود حمایت از تهران، مردم استان دچار بحران سلامت شوند؟ این‌گونه نگاه، ناشی از ضعف است. ما باید به توان داخلی خود تکیه کنیم.
 
پزشکیان تأکید کرد: زمانی که نگاهم را از تهران برداشتم و به مردم، اساتید، دانشگاهیان و سرمایه‌گذاران استان خود متکی شدم، موفق شدم هر آنچه اراده کردم در همان استان انجام دهم. با همان ظرفیت‌های بومی، کارهایی پیش رفت که تصور نمی‌کردند ممکن باشد.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه وابستگی جناحی و حزبی ندارم، گفت: نه وابسته به قوم و خویش بوده‌ام، نه حزبی پشت من بوده. در دولت آقای خاتمی، علی‌رغم نداشتن وابستگی جناحی، به دلیل عملکردم در استان، وزیر شدم. باور نمی‌کردند کسی بدون تکیه به حزب یا جریان خاص بتواند به چنین جایگاهی برسد.
 
پزشکیان خطاب به حاضران گفت: امروز نیز شما می‌توانید همان مسیر را طی کنید. اگر به خودتان اعتماد کنید، کارهای بزرگی می‌توانید انجام دهید. ما نیز در دولت هر کمکی بتوانیم ارائه دهیم، انجام خواهیم داد. آقای دکتر قائم‌پناه را وزیر یا وکیل خود بدانید. اگر نیاز به حضور داشت، هر روز وقت خواهد گذاشت. آقای دکتر مصری نیز می‌توانند جلسات منظمی برای هماهنگی برگزار کنند. ما نیز در کنار شما خواهیم بود. فقط کافی است نگاه خود را از تهران بردارید و به ظرفیت درونی خود بنگرید.
 
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان کرمانشاه اظهار کرد: آنچه امروز در اینجا مشاهده کردم، نشان‌دهنده پتانسیل بالای استان در حوزه‌های مختلف است؛ چه از نظر نیروی انسانی، چه موقعیت مرزی، چه ظرفیت‌های هوایی و چه در بخش معدن و منابع طبیعی.
 
پزشکیان با تاکید بر توانمندی‌های استان در عرصه تجارت و کارآفرینی گفت: می‌توانید با اتکا به همین ظرفیت‌ها، حرکت‌های بزرگ اقتصادی را آغاز کنید. اگر قرار است پایلوت کشاورزی شوید، چه مانعی بر سر راهتان هست؟ باید آغاز کنید. هیچ‌کس شما را متوقف نکرده است.
 
رئیس جمهور با اشاره به ابتکارهای صورت‌گرفته در حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: کاری که عنوان شد یکی از بانوان استان در زمینه محیط زیست انجام داده، می‌تواند به‌عنوان یک الگوی ملی مطرح شود. از این ایده‌ها باید بهره گرفت و آن‌ها را در سطح کشور توسعه داد.
 
پزشکیان تصریح کرد: اگر در ما اراده و عزم وجود داشته باشد، که هست و اگر به جای تکیه بر دیگران، به توانمندی‌های خودمان نگاه کنیم، بدون تردید قادر خواهیم بود مشکلات را حل کنیم.
 
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد شدید از سیاست‌های دوگانه آمریکا اظهار کرد: ترامپ تصور می‌کند می‌تواند ما را تحریم کند، تهدید کند و سپس بنشیند و دم از حقوق بشر بزند؛ در حالی که همه جنایات منطقه زیر سر همین سیاست‌ها و همین افراد است.
 
پزشکیان با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تصریح کرد: چه کسانی 60 هزار انسان را در غزه به خاک و خون کشیدند و زیر خروارها آوار مدفون کردند؟ آب، نان، دارو و غذا را بر مردم بی‌پناه غزه بسته‌اند، آن وقت همین‌ها مدعی حقوق بشر هستند.
 
رئیس جمهور ادامه داد: اگر در ایران برای یک فرد، به‌خاطر اشتباه ما یا حتی بدون اشتباه، مشکلی پیش بیاید، زمین و زمان را به هم می‌ریزند و فریاد می‌زنند که حقوق بشر زیر پا گذاشته شده؛ اما خودشان در برابر چشمان جهانیان دست به نسل‌کشی می‌زنند و با وقاحت از صلح و آرامش سخن می‌گویند.
 
پزشکیان تاکید کرد: شخصاً با ظلم به هیچ انسانی موافق نیستم، اما چطور می‌توان باور کرد که کسی که آشکارا بمب و موشک و سلاح تولید می‌کند و به آن افتخار می‌کند، مدعی امنیت و صلح باشد؟ با کدام منطق می‌گویند ما تهدید هستیم در حالی که خودشان برای کشتار انسان‌ها به شکل انبوه تسلیحات می‌سازند؟
 
رئیس جمهور با اشاره به تجارت جنگ‌افزارها توسط قدرت‌های جهانی گفت: این کشورها با فروش اسلحه و موشک به منطقه، جنگ‌افروزی می‌کنند. اگر جنگی در کار نباشد، بازار فروش آن‌ها از بین می‌رود. آن‌ها نیاز دارند تنش ایجاد کنند تا بتوانند تجهیزات نظامی خود را بفروشند.
 
پزشکیان با تأکید بر روابط صمیمانه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه اظهار کرد: ما با همسایگان خود برادریم؛ از آذربایجان تا ترکمنستان، از بلوچستان تا دیگر مناطق مرزی، دو سوی مرز، مردمانی از یک ریشه و یک فرهنگ هستند. هیچ دلیلی ندارد که با هم درگیر شویم و دیگران از این اختلافات سود ببرند.
 
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های همگرایی منطقه‌ای گفت: اگر بتوانیم مرزها را با همکاری یکدیگر باز کنیم و میان کشورهای اسلامی تجارت برقرار کنیم، یک بازار عظیم خواهیم داشت. امنیت و صلح را نیز خود ما می‌توانیم در این منطقه ایجاد کنیم. این منطقه متعلق به ماست، نه دیگران.
 
پزشکیان با اعلام آمادگی دولت برای تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری خاطرنشان کرد: به حول و قوه الهی، با همراهی شما و استفاده از ظرفیت‌های قانونی و اجرایی، هر آنچه از دست دولت برآید برای باز کردن راه سرمایه‌گذاران انجام خواهیم داد. این فقط نظر من نیست، بلکه روسای دیگر قوا نیز با همین نگاه در جلسات هفتگی همراه هستند. آقای اژه‌ای، آقای قالیباف، همه مصمم به کمک هستند.
 
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تدوین نقشه جامع توسعه کشور اظهار کرد: ما هنوز برای آب، خاک، منابع معدنی، روش‌های آبیاری و حتی نوع کشت، نقشه نداریم. هرکسی طبق سلیقه خود عمل می‌کند. این وضع باید اصلاح شود. هر استان باید بر اساس ظرفیت‌ها و اولویت‌های خود، یک نقشه توسعه دقیق داشته باشد.
 
پزشکیان با اشاره به چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر قرار است بهتر از دیگران باشیم، باید نگاه بلند داشته باشیم. مقام معظم رهبری همواره بر این نگاه تأکید داشته‌اند. مشکل آنجاست که برخی اصلاً این چشم‌انداز را نمی‌بینند، وقتی افق را نبینی، به آن هم نخواهی رسید.
 
رئیس جمهور ادامه داد: کسی که در پی گوهر است، با کسی که دنبال لقمه نان است، تفاوت دارد. ما هر روز در نمازمان می‌گوییم «الله اکبر»، «ربی الأعلی»، «ربی العظیم»؛ خدای ما برترین است. چگونه ممکن است انسانی که خدای برتر را می‌پرستد، خود را پست و ناتوان بداند؟
 
پزشکیان با اشاره به آیات سوره شمس تصریح کرد: نگاهی که خداوند در این سوره به آفرینش دارد، از آسمان و زمین گرفته تا نفس انسان، همه نشانه آن است که انسان قدرت تزکیه، رشد و عظمت دارد. روح خدا در وجود انسان‌ها دمیده شده است، بنابراین هر یک از ما می‌توانیم به جایگاهی برسیم که حتی تصورش هم دشوار باشد.
 
رئیس جمهور افزود: نماز، فقط تشکر از خدا نیست، بلکه بیدارباشی است برای خود ما؛ تا یادمان نرود که بالاتریم، ارزشمندیم، و باید برای رسیدن به آن بلندای انسانی تلاش کنیم. اگر این نگاه در درون ما شکل بگیرد، آنچه را که ببینیم و بخواهیم، حتماً خواهیم ساخت.
 
پزشکیان تاکید کرد: خداوند ما را آفرید تا ببیند چه کسی بهترین عمل را انجام می‌دهد. ما برای رقابت در عرصه‌ی کار، خلاقیت، بهره‌وری و توانمندی آفریده شده‌ایم. این میدان رقابت، متعلق به ماست. باید پویایی، عزت، سربلندی و خلاقیت را از همین‌جا بسازیم.
 
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران را باید با همه ایرانیان ساخت، نه با یک جناح یا حزب. همه کسانی که در این سرزمین زندگی می‌کنند، باید و می‌توانند برای عزت و پیشرفت این کشور تلاش کنند. موانعی که بر سر راه توسعه وجود دارد را تا جایی که بتوانیم، از میان برخواهیم داشت.
 
پزشکیان با اشاره به نقش نخبگان و سرمایه‌های انسانی کشور اظهار کرد: به حول و قوه الهی، شما عزیزان نعمت این کشور، سرمایه این سرزمین و خلاقان جامعه هستید. نخبگانی که دیروز در دانشگاه با آنان دیدار داشتیم، همگی از چهره‌های برجسته علمی جهان بودند؛ برخی از آن‌ها جزو صد نفر یا هزار نفر نخست دنیا هستند. آیا با وجود چنین انسان‌هایی، سزاوار است که کشور در وضعیت کنونی باقی بماند؟
 
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت همبستگی برای حل مشکلات گفت: باید دست به دست هم دهیم و با وحدت و انسجام، به چشم‌اندازی که برای کشور ترسیم شده، برسیم. ما تلاش خود را خواهیم کرد و اقدامات عملی در جریان است.
 
پزشکیان با اشاره به برنامه‌ریزی دولت برای اصلاح الگوی مصرف انرژی خاطرنشان کرد: طرح‌هایی در دست تدوین است که براساس آن‌ها، گاز به‌تدریج از منازل خارج شده و مصرف صرفاً بر پایه برق باشد. هنوز به مرحله اجرا نرسیده‌ایم، اما نقشه‌ریزی‌ها در حال انجام است. نمی‌خواهیم قبل از اجرای کامل، وعده‌ای بدهیم که مردم آن را شعار تلقی کنند.
 
رئیس جمهور تاکید کرد: وقتی پروژه‌ها به نتیجه رسید و کلید آن زده شد و مردم از آن بهره‌مند شدند، آن‌گاه اعلام خواهیم کرد که چه کرده‌ایم. قول می‌دهم هیچ‌گاه وعده‌ای نداده‌ام که شعار باشد. حتی در انتخابات نیز حرفی نزدم که بعدها عمل نشود. امروز نیز همین مسیر را با جدیت دنبال می‌کنیم و ان‌شاءالله با قدرت آن را به سرانجام می‌رسانیم.
 
پزشکیان با صمیمیت خطاب به حاضران اظهار کرد: دست تک‌تک شما را می‌بوسم، دستانتان را با گرمی می‌فشارم، و اطمینان می‌دهم که هر کاری از دست ما برآید، با کمک و همدلی شما انجام خواهیم داد. با هم از بحران‌ها عبور خواهیم کرد.
 
رئیس جمهور مجدداً با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: ترامپ خواب ببیند که ما با تهدید و فشار عقب‌نشینی کنیم. ما به‌دنبال صلح هستیم، نه جنگ. چه در داخل کشور و چه در روابط با همسایگان، همواره خواهان زندگی در آرامش و احترام متقابل بوده‌ایم.
 
پزشکیان با اشاره به روابط دوستانه با کشورهای منطقه گفت: با آذربایجان، روسیه، افغانستان، پاکستان، عراق، عربستان سعودی و سایر کشورهای اسلامی، هدف ما تعامل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری است. مگر ممکن است با کشوری که مهد پیامبر و امامان است، وارد دشمنی و جنگ شویم؟ دشمنان می‌خواهند میان ما تفرقه بیندازند، اما قبله‌ ما یکی است و ما برادرانه در کنار یکدیگر خواهیم ماند.
 
رئیس جمهور در ادامه افزود: ایجاد آرامش در منطقه هدف جمهوری اسلامی است و حتی اگر برخی به‌دنبال بی‌ثباتی باشند، ما راه دیگری را انتخاب کرده‌ایم.
 
پزشکیان در پایان این نشست، با قدردانی از همه فعالان اقتصادی و نخبگان حاضر اظهار کرد: ان‌شاءالله با کمک و همراهی شما، همه مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت. آقای دکتر قائم‌پناه نیز مأمور شده است که هر زمان شما خواستید، در خدمتتان باشد و مسائل را پیگیری کند. ایشان از همین خطه است و با تمام وجود در مسیر خدمت حضور دارد. امیدوارم بتوانیم با هم، طرحی نو دراندازیم و آینده‌ای روشن برای مردم عزیزمان رقم بزنیم.
 
پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران استان کرمانشاه، چهار پروژه بزرگ صنعتی، زیربنایی و کشاورزی با حضور وزرای صمت، نیرو و جهادکشاورزی به‌صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح شد و سه تفاهم‌نامه مهم اقتصادی نیز با هدف توسعه صنعتی و اشتغال‌زایی در استان به امضا رسید.
 
در نخستین افتتاح، کارخانه تولید ایمپلنت‌های زیستی شرکت «دانش بافت البرز» با مشارکت 40 درصدی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و 60 درصدی بخش خصوصی به بهره‌برداری رسید. این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه صدها هزار ایمپلنت استخوانی، قلبی- عروقی و بافت نرم، نقش مؤثری در ارتقای نظام سلامت کشور ایفا خواهد کرد و با ایجاد اشتغال مستقیم برای 100 نفر، به یکی از صنایع نوپای دانش‌بنیان استان تبدیل می‌شود.
 
در ادامه، زیست پالایشگاه بیواتانول سوختی شرکت «گسترش سوخت سبز زاگرس» به‌عنوان نخستین زیست پالایشگاه کشور با سرمایه‌گذاری بیش از 6 هزار میلیارد تومان و مشارکت مردمی در شهرک صنعتی بیستون به بهره‌برداری رسید. این مجموعه با تولید روزانه 200 هزار لیتر بیواتانول و 66 هزار تن کنجاله دام، در کاهش مصرف سوخت فسیلی و حمایت از صنایع دامداری نقش مهمی خواهد داشت. این پروژه برای 230 نفر اشتغال‌زایی کرده است.
 
در بخش زیرساختی، پست 400 کیلوولت شهدای بازی‌دراز و توسعه خطوط انتقال برق در شهرستان سرپل ذهاب با سرمایه‌گذاری 1540 میلیارد تومان افتتاح شد. هدف این طرح، افزایش پایداری شبکه برق غرب کشور، تأمین برق پایدار برای طرح‌های گرمسیری، و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه حمل‌ونقل و صنعت است. همچنین فاز اول پروژه شبکه آبیاری و زهکشی سنگ‌تنگ حمام نیز با پوشش 2454 هکتاری اراضی کشاورزی و سرمایه‌گذاری 1327 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.
 
در چهارمین افتتاح، فاز دوم بزرگ‌ترین باغ سایبان کشور در کرمانشاه با مساحت 40 هکتار، مجهز به سیستم هوشمند سنجش دما و رطوبت، آغاز به‌کار کرد. این باغ با تولید سالانه 2 هزار تن محصولات باغی، گامی مؤثر در راستای کاهش مصرف آب و توسعه کشاورزی صادرات‌محور استان است.
 
در کنار این پروژه‌ها، سه تفاهم‌نامه‌ مهم با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران عامل بانک‌ها و شرکت‌های خصوصی در حوزه‌های مختلف به امضا رسید. تفاهم‌نامه نخست برای احداث کارخانه تولید لاستیک رادیال سنگین و سبک و تولید دوده صنعتی با ظرفیت‌های 60 هزار و 20 هزار تن بود که با مشارکت شرکت پتروباسکار کلهر، بانک صنعت و معدن و سازمان گسترش صنایع کشور به امضا رسید.
 
در ادامه، تفاهم‌نامه توسعه فاز دوم پتروشیمی بیستون میان بانک رفاه کارگران و هیئت‌مدیره این شرکت امضا شد. همچنین تفاهم‌نامه احداث سومین کارخانه قند استان نیز با حضور شرکت قند و شکر سالار باختر و بانک صادرات نهایی شد. مقرر شده است که مفاد این تفاهم‌نامه‌ها به صورت شفاف و مستمر در جلسات شورای برنامه‌ریزی استان پیگیری و هر شش ماه گزارش پیشرفت آن‌ها ارائه شود.
ارسال نظرات