۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
کد خبر: ۷۸۱۰۸۳
آیت‌الله حیدری در گفت‌وگو با رسا:

آیت‌الله رئیسی شجاعت در تصمیم‌گیری و اعتقاد عمیق به نیرو‌های داخلی داشت/ شهید جمهور بحران ناترازی انرژی را مدیریت کرد

آیت‌الله رئیسی شجاعت در تصمیم‌گیری و اعتقاد عمیق به نیرو‌های داخلی داشت/ شهید جمهور بحران ناترازی انرژی را مدیریت کرد
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و منحصر به فرد شهید آیت الله رئیسی و دستاورد‌های دولت سیزدهم، گفت: رئیس‌جمهور سیزدهم ویژگی‌های خاص و نمونه‌ای دارد که او را از دیگر روسای جمهور متمایز می‌کند.

آیت‌الله محسن حیدری نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ضمن تسلیت سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت، اظهار داشت: ریاست جمهوری ویژگی‌های خاصی دارد که شهیدآیت‌الله رئیسی تمام و کمال آنها را دارا بود و این ویژگی‌ها شامل درجه بالای تقوا، تدین و ولایت‌مداری است که حقیقتاً او را متمایز از رییس جمهورهای دیگر کرده بود.

نماینده مجلس خبرگان اظهار کرد: اعتقاد عمیق به ولایت فقیه و اینکه محور نظام و ولایت‌مداری از جمله خصوصیاتی است که باید در کارگزاران و مسؤولان وجود داشته باشد و این امر در شهید آیت الله رئیسی کاملاً ملموس بود.

ویژگی‌های فردی و مدیریتی شهید رئیسی در قله‌های نظام

آیت الله حیدری تصریح کرد: شهید آیت الله رئیسی علاوه بر تقوا و ولایت‌مداری، شجاعت در تصمیم‌گیری، اعتقاد عمیق به نیروهای داخلی و عدم معلق نگه داشتن کارهای کشور، روحیه پشتیبانی از محور مقاومت و دشمن‌ستیزی را در حد بسیار بالا دارا بود و این ویژگی‌ها سبب شد که وضعیت مدیریتی و رهبری او را در حد مطلوب قرار دهد. 

وی ادامه داد: شهید آیت الله رئیسی در دوران سه‌ساله در حوزه مدیریت اقتصادی توانست ناترازی‌های انرژی در کشور را کنترل کند؛ چیزی که در دوره‌های گذشته، به این شکل، عملی نشد، مثلا در دوره دوازدهم و چهاردهم، مشکلات ناترازی ادامه داشت، اما ایشان این مشکل و بحران را به بهترین وجه مدیریت و کنترل کرد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تحولات منطقه و جهان، گفت: اوایل جنگ اوکراین، وضعیت منطقه آرام بود، اما بعد از شروع این جنگ نرخ‌ها، قیمت خدمات و قیمت‌گذاری‌ها، چند برابر شد؛ مثلا قیمت خدمات در عربستان و دیگر کشورها، سه تا چهار برابر شد. این نشان می‌دهد که جنگ اوکراین، تأثیر مستقیم بر اقتصاد و نرخ‌های داخلی ایران داشت، از این رو در کنار تحریم‌های بین‌المللی، جنگ اوکراین هم به تلاطم اقتصاد کشور دامن زد اما شهید آیت الله رئیسی در این بحران‌ها، نقش‌آفرینی جدی در سیاست‌های داخلی و بین‌المللی داشت.

سیاست خارجی و تحرکات بین‌المللی دولت سیزدهم

آیت الله حیدری تصریح کرد: از جمله دستاوردهای مهم شهید آیت الله رئیسی، ورود جدی ایران به پیمان‌های بین‌المللی مانند بریکس، شانگهای و رسمیت یافتن ایران در این نهادها بود، این اقدام برای نخستی بار در دوران ریاست جمهوری ایشان انجام شد و آینده اقتصادی کشور را رقم زد. 

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم ارتباط دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با همسایگان از جمله عربستان، عراق، پاکستان، کشورهای خلیج‌فارس، ترکیه و آذربایجان، بیشتر شد و بسیاری از مشکلات منطقه با این ارتباط‌ها حل شده بود.

آیت الله حیدری اظهار داشت: شهیدآیت الله رئیسی به سفرهای منطقه‌ای و حضور در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل، اهمیت زیادی می‌داد و همچنین در کنفرانس کشورهای اسلامی علیه رژیم صهیونیستی سخنان مهمی را ایراد کرد.

آیت‌الله رئیسی شجاعت در تصمیم‌گیری و اعتقاد عمیق به نیرو‌های داخلی داشت/ شهید جمهور مشکل ناترازی انرژی را مدیریت کرد

وی با بیان اینکه حوادثی چون ترورهای شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر، ضربه‌های بزرگ به انقلاب بود، اما انقلاب استوار و محکم مسیر خودش را ادامه داد، افزود: حادثه پرواز در اردیبهشت سال گذشته هم حادثه‌ای تکان‌دهنده بود، اما نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران به راه خود ادامه داد که این امر نشان دهنده‌ و تجلی تدبیر رهبر انقلاب اسلامی بوده است.

آیت‌الله حیدری ضمن بیان اینکه در سال ۱۳۶۰، تقابل بین جبهه انقلاب و ضد انقلاب به اوج خودش رسید، اظهار داشت: در آن زمان، استکبار جهانی در کنار صدام، منافقین، بنی‌صدر و دیگر عناصر خط ضد انقلاب قرار گرفت و تلاش داشتند ضربه‌های سنگینی به نظام وارد کنند و حوادثی چون ترورهای شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر، ضربه‌های بزرگ به انقلاب بود، اما نظام انقلاب اسلامی استوار و محکم مسیر خودش را ادامه داد.

وی تصریح کرد: حادثه پرواز اردیبهشت و سایر تحولات این سال، مانند سال ۱۳۶۰، از لحاظ نظامی و امنیتی تکان‌دهنده بود، اما انقلاب همچنان استوار مانده است، در حالی‌که چهره‌های معاند و فتنه‌گرانی در داخل و خارج تلاش برای ضربه زدن به نظام اسلامی کردند ولی با وجود همه این بحران‌ها مسیر نظام ادامه پیدا کرد. 

استاد درس خارج حوزه علمیه باب بیان اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با وجود توطئه‌های داخلی و خارجی مسیر انقلاب را تثبیت کردند، افزود: انقلاب بحمدالله استوار، قوی و محکم مسیر خودش را ادامه داد، هرچندخسارت‌های بزرگی دیدیم اما پیروزی‌هایی هم حاصل شد.

تاکید رهبر انقلاب درباره نقش شهید رئیسی در پیشبرد اهداف نظام اسلامی

آیت‌الله حیدری با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در رابطه با شهید رئیسی، تصریح کرد: همان‌طور که امام درباره شهید بهشتی فرمودند که مظلومیت و شهادت او برای من مهم‌تر است؛ رهبر معظم انقلاب در رابطه با شهید رئیسی نیز  فرمودند: دلم برای ایشان سوخت. 

وی با بیان اینکه منظور رهبر انقلاب از مظلومیت شهید رئیسی، همان مظلومیت شهادت اوست، تصریح کرد: حضرت آیت الله خامنه ای در پیام‌ها و رهنودهای مختلف، بر مظلومیت شهید آیت الله رئیسی تأکید کردند و این واقعیت در این است که جریان مقابل، تلاش دارد هویت و جایگاه شهید رئیسی را کم‌رنگ جلوه دهد.

خاطره‌ای از سفرهای رئیسی به استان خوزستان و نگاه ویژه وی به این استان

آیت‌الله حیدری با بیان خاطره ای از سفر آیت الله رئیسی به استان خوزستان برای حل مشکل آب این استان، خاطرنشان کرد: خوزستان را قبل از ریاست جمهوری به عنوان یکی از استان‌هایی که باید به آن نگاه ویژه داشت، اعلام کرد و در اولین روز کاری‌اش پس از تشکیل دولت، حضور در خوزستان را بر عهده گرفت. تقریباً دو سال و نیم، از شهریور ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۲، ایشان هشت سفر به خوزستان داشت.

وی افزود: حوادثی چون ترورهای شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر، ضربه‌های بزرگی به انقلاب بود، اما انقلاب استوار و محکم مسیر خودش را ادامه داد. حادثه پرواز در اردیبهشت سال گذشته هم حادثه‌ای تکان‌دهنده بود، اما نظام ما تکان نخورد. این نشان دهنده‌ی تجلی ولایت در رهبری مقام معظم رهبری است.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به سفرهای مکرر و پی‌درپی آیت‌الله رئیسی به استان خوزستان، تصریح کرد: او قبل از ریاست جمهوری، نگاه ویژه‌ای به خوزستان داشت و در اولین روز کاری‌اش پس از تشکیل دولت، خود را به خوزستان رساند و این نشان‌دهنده اهمیت ویژه ایشان بدین استان بود.

آیت‌الله رئیسی شجاعت در تصمیم‌گیری و اعتقاد عمیق به نیرو‌های داخلی داشت/ شهید جمهور مشکل ناترازی انرژی را مدیریت کرد

وی افزود: رئیس دولت سیزدهم در دو سال و نیم یعنی از شهریور ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۲، هشت سفر به خوزستان انجام داد و هشت نفر از اعضای دولت در سفرها حضور داشتند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بسیاری از طرح‌هایی که از قبل شروع شده بود ولی غیرفعال شده بود به برکت شهید آیت الله رئیسی فعال شد، تصریح کرد: نمونه بارز آن طرح آب غدیر است که در سال ۹۲ تعطیل شده بود و در زمان دولت قبل هم تعطیل شده بود، اما در نخستین سفر آیت‌الله رئیسی، متوجه شد مشکل آب شرب در اهواز و سایر شهرستان‌ها وجود دارد و فعالیت آبرسانی به شهرستان های استان خوزستان را فعال کرد. 

وی اظهار داشت: دولت سیزدهم در عرض ۱۰ ماه، کاری که عموماً در سه سال قابل انجام بود، در همان مدت کوتاه انجام شد، طرح‌های متعددی مانند طرح فدک و پروژه‌های نفتی هم فعال شدند و فضا در استان به شدت تغییر کرد.

آیت‌الله حیدری افزود: این نگاه عادلانه و توجه به محرومیت‌های خوزستان از سوی شهید آیت الله رئیسی نتایج مثبتی داشت و اگر ادامه می‌داشت، می‌توانست بسیاری از مشکلات این استان حل شود.

نگاه جامع به عقب‌ماندگی‌های خوزستان؛ نیازمند ادامه راه شهید رئیسی

استاد درس خارج حوزه علیمه گفت: باید توجه داشت که خوزستان، برخلاف نقش کلیدی در اقتصاد کشور و تولیدات غذائی و نفتی، همواره در مهد عقب‌ماندگی قرار داشته است و این وضعیت در دوران جنگ و پس از آن، تشدید شده است. در دوران قبل از جنگ، این استان رتبه‌ برخورداری‌اش سه بود، اما پس از جنگ، تدریجاً تنزل پیدا کرد و به رتبه ۳۰ رسید.

وی افزود: این کاهش رتبه، به خاطر خسارت‌هایی بود که در دوران جنگ و بعد از آن بر این استان وارد آمد و البته، نگاه‌های منفی و کم‌توجهی دولت‌های مختلف هم نقش بسزایی در این عقب‌ماندگی داشت.

آیت الله حیدری در پایان تصریح کرد: من به دولتمردان فعلی از جمله آقای دکتر پزشکیان و دیگر مسؤولان گفتم که اگر می‌خواهید عدالت محوری و رفع تبعیض کنید؛ باید همان مسیر راه شهید آیت الله رئیسی را در استان خوزستان ادامه دهید.

ارسال نظرات