۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۸
کد خبر: ۷۸۰۲۰۶
گزارش رسا از سومین جلسه اساتید با مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزه؛

از آغاز حرکت نوین در شورای عالی تا مشکلات معیشتی طلاب و اساتید

از آغاز حرکت نوین در شورای عالی تا مشکلات معیشتی طلاب و اساتید
سومین جلسه از «سلسله نشست‌های اساتید و فضلای حوزه علمیه» با موضوع «نقش آفرینی در عرصه راهبری و سیاستگذاری» در محل دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه برگزار شد و اساتید حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات، دغدغه‌ها و دیدگاه‌های خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، اولین جلسه از «سلسله نشست‌های اساتید و فضلای حوزه علمیه» در سال جدید و سومین جلسه از مجموع این سلسله نشست‌ها که از اسفندماه سال گذشته با موضوع «نقش آفرینی در عرصه راهبری و سیاستگذاری» آغاز شده بود، بعد از ظهر امروز در محل دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه برگزار شد.
 
در این نشست نیز مانند جلسات گذشته، اساتید حاضر به بیان نقطه نظرات، دغدغه‌ها، انتقادات و پیشنهادات خود در عرصه‌های مختلف حوزوی پرداختند.
 
سنت حوزه ایجاب می‌کند از دانش مدیریت حوزوی استفاده شود
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین محمداسماعیل عبداللهی، مدیر مجتمع عالی حوزوی محمدیه، ضمن انتقاد از جنبه‌هایی از مدیریت غربی، ابراز داشت: حوزه اگرچه می‌بایست از دانش بشری بهره ببرد اما سنت حوزه ایجاب می‌کند از دانشی تحت عنوان دانش مدیریت حوزوی استفاده شود.
 
وی افزود: هیچ تضمینی نداریم که پایداری و تعالی انقلاب اسلامی با حفظ رویکرد مدیریت غربی تضمین شود.

گزارش رسا از سومین جلسه اساتید با مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزه؛
مدیر مجتمع عالی محمدیه با تأکید بر لزوم برنامه ریزی حوزه علمیه برای عصر هوش مصنوعی و ربات‌ها اظهار داشت: شورای عالی می تواند از کنشگران حوزه در راهبری حوزه استفاده بهینه نماید.
 
وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تبیین روند شکل گیری، فعالیت‌ها و اهداف تأسیس «مجتمع عالی تربیت مدیر محمدیه» ، بر نیاز حوزه علمیه به فضلای آشنا با فن مدیریت متناسب با سنت‌های حوزوی تأکید کرد.
 
در ادامه؛ حجج الاسلام و المسلمین محمد محمدی‌قاینی، محمود قیوم‌زاده، سیدعبدالله هاشمی، سیدامیر سخاوتیان، عباس حیدری، سیدمحمدصادق علم‌الهدی، سیدعلی‌محمد موسوی‌کرمانشاهی، امیرحسین ایمانی‌مقدم، سیدعلی‌اصغر علوی، سیدمحمدهادی پیشوایی، محمدمهدی سلطانی و مرتضی جعفری‌هنرمند، به ارائه نقطه نظرات، دغدغه‌ها، انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.
 
مهم‌ترین محورهای مطرح شده در نشست
(1) مشکلات مالی و تأمین بودجه برای انجام پروژه‌های علمی – پژوهشی (2) اعلام آمادگی جهت مسئله یابی و ارائه راه‌حل عملیاتی به شورای عالی (3) ابراز نگرانی از وضعیت جذب و ریزش حوزه‌های علمیه به عنوان یکی از شاخص‌های رضایتمندی (4) اشاره به وضعیت اجتماعی کشور به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ریزش‌ها و رویش‌های حوزه علمیه (5) انتقاد از موازی کاری‌ها و اتلاف منابع و نیروی انسانی در اثر احساس تکلیف‌های جزیره‌ای و متعدد (6) پیشنهاد تشکیل دانشکده تخصصی به عنوان جزئی از بدنه آموزشی حوزه‌های علمیه (7) لزوم شناسایی و ساماندهی نخبگان به منظور تربیت مجتهدین آینده (8) لزوم تجدید نظر در روند پذیرش حوزه‌های علمیه (9) اهمیت تقویت دروس آزاد به عنوان شناسایی و بروز و ظهور مراجع تقلید آینده (10) لزوم تهیه آمارهای دقیق و علمی از وضعیت طلاب، بخش‌های مختلف حوزه و وضعیت اثرگذاری قوانین و سیاست‌های فعلی (11) ضرورت تعیین مقاطع فارغ التحصیلی و ساماندهی وضعیت اشتغال طلاب (12) احساس بی‌هویتی و سرخوردگی در برخی استعدادها و اساتید (13) مشکلات معیشتی طلاب و اساتید (14) لزوم ورود جدی حوزه علمیه به عرصه‌های جدید فناوری (15) ضرورت تغییر تصمیم‌ها و سیاست‌های متناسب با نیازهای روز جامعه (16) لزوم کادرسازی و تربیت دانش آموختگان مدیریت حوزوی (17) جمع آوری و نگارش تجربیات مدیریتی بزرگان حوزه در قرن گذشته به منظور بررسی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف آن‌ها (18) نگاه عملیاتی حاکم در مجتمع عالی محمدیه و اعلام آمادگی جهت بررسی مسائل ارجاعی از طرف شورای عالی (19) لزوم تقویت امنیت روانی و حس حمایت در بدنه حوزه (20) مسئله اعتبار مدارک حوزوی (21) ضرورت پیگیری اجرایی و عملیاتی سازی قوانین خوب موجود (22) توجه به ظرفیت مدارس مسجد محور برای جذب حوزه‌های علمیه، از جمله محورهای سخنان اساتید حاضر در این جلسه بود.
 
گزارش رسا از سومین جلسه اساتید با مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزه؛
اظهارات مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزه 
در انتها حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال، ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه معصومه – سلام الله علیها – و امام رضا – علیه السلام – ، حادثه بندر شهید رجایی استان هرمزگان را تسلیت گفت.
 
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه این جلسه نه اولین جلسه با اساتید و نخبگان حوزه بوده و نه آخرین جلسه است، ابراز داشت: این افتخار برای من است که در محضر شخصیت‌های دردمند و جوانان با سابقه علمی و تجربی باشم.
 
وی با اشاره به فرصت محدود اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه برای حضور در تمامی جلسات این سلسله نشست‌ها اظهار داشت: در برخی جلسات توفیق داشتیم در محضر اعضای شورا باشیم و در برخی این توفیق حاصل نشد؛ اما کار معطل نخواهد ماند و دبیرخانه در ابعاد مختلف و لازم، کار بررسی و ارزیابی مسائل را به انجام خواهد رساند.
 
ارتباط با نخبگان و اساتید را تمام عیار دنبال خواهیم کرد 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: با رعایت همه جوانب باید از تمامی ظرفیت‌ها استفاده شود و روی آنچه قول دادیم هستیم و کار ارتباط با نخبگان و اساتید را تمام عیار دنبال خواهیم کرد.
 
وی با اشاره به جلسات گذشته از «سلسله نشست‌های اساتید و فضلای حوزه علمیه» خاطر نشان کرد: در همه جلسات گذشته مطالب استخراج شده و مورد بحث قرار گرفته است.
 
گزارش رسا از سومین جلسه اساتید با مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزه؛
 
قائم مقام مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه کار محتوایی باید با سلایق مختلف مورد بحث و بررسی قرار گیرد، بیان داشت: در مسائل مختلف گاهی با تعارض دیدگاه‌ها مواجه هستیم، اما آنچه همه نسبت به آن موافق هستند، برنامه ریزی و تنقیح مسائل است و این نشست‌ها از این جهت کمک بسیاری به دبیرخانه می‌کند.
 
وی با اشاره به عملکرد نهمین دوره شورای عالی در ماه‌های ابتدایی آن، ابراز داشت: کارهایی که سنخیت کمتری با شورای عالی داشت با تصویب اعضای شورا به مدیر محترم حوزه واگذار شد.
 
آغاز یک حرکت نوین در نهمین دوره شورای عالی
وی با بیان اینکه در آغاز یک حرکت نوین هستیم افزود: شورای عالی مصمم است کار اصلی و اساسی خود را در راهبری حوزه به خوبی انجام دهد و مدیریت محترم حوزه‌های علمیه نیز مأموریت‌ها و وظایف محوله را انجام می‌دهند.
 
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: این سخنان به معنای زیر سؤال بردن زحمات دوره‌های قبل نیست و من همین جا از همه عزیزان و سروران در دوره‌های گذشته تشکر می‌کنم. سعی شده است بر اساس مرقومه مقام معظم رهبری – مدظله‌العالی – و رهنمودهای مراجع عظام – ادام الله ظلهم – اوضاع ساماندهی گردد.
 
وی با بیان اینکه بخش‌های زیادی از مشکلات مرتفع شده است، ابراز امیدواری کرد: امیدوارم با نظرات شما و سایرین، به یک نقطه ایده‌آل، قابل دفاع و متناسب با حوزه علمیه برسیم.
 
حوزه علمیه نسبت به گذشته رشد بسیاری داشته است
عضو جامعه مدرسین با اشاره به پیشنهادات و انتقادات مطرح شده در جلسه عنوان داشت: حوزه امروز بسیار غنی و فاخر است؛ البته دغدغه‌های شما را قبول دارم، اما حوزه علمیه نسبت به گذشته بسیار رشد داشته است. إن شاء الله دست به دست هم می‌دهیم و از چالش‌ها عبور می‌کنیم.
ارسال نظرات