تأکید مدیر حوزه خواهران بر نقشآفرینی طلاب در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی

حجت الاسلام فاضل با استناد به حدیثی از امام کاظم(ع) مبنی بر اینکه اگر امروزمان از دیروزمان بهتر نباشد، زیان کردهایم»، تأکید کرد: «حوزههای علمیه باید همواره در حال رشد، تحول و پویایی باشند و هر روز گامی بلندتر از گذشته بردارند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور در ادامه سخنان خود به تبیین برنامههای پیشرو پرداخت و گفت: برنامههای پنجسالهای برای حوزههای علمیه خواهران تدوین شده که هدف آن ارتقای جایگاه بانوان در عرصههای علمی، اجتماعی و مدیریتی است. ما معتقدیم بانوان میتوانند در مسائل مربوط به خود به سطح اجتهاد برسند و نقشآفرینی علمی و عملی داشته باشند.
وی با بیان ظرفیتهای قابل توجه استان یزد در حوزههای علمیه خواهران، افزود: «یزد با دارا بودن تنوع رشتهها و مقاطع تحصیلی میتواند به عنوان الگویی موفق برای سایر استانها مطرح شود. هدف ما این است که بانوان طلبه در آینده، مسئولیت و مدیریت بخشهای مختلف را بر عهده بگیرند و با اعتمادبهنفس در عرصههای تخصصی ورود کنند.»
تبیین جایگاه حضرت زهرا(س) در هندسه رسالت و ولایت
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در ادامه با استناد به آیات نورانی قرآن کریم و با تأکید بر سیره پیامبر گرامی اسلام(ص)، به تشریح جایگاه والای حضرت فاطمه زهرا (س) در منظومه رسالت و ولایت پرداخت.
وی با اشاره به اینکه قرآن کریم تنها کتابی برای تلاوت نیست، بلکه راهنمایی برای پیمودن مسیر پیامبر(ص) است، اظهار داشت: ما مأمور به مشابهت با پیامبر هستیم. پیامبر خدا(ص) در ظاهر، همچون دیگر مردم زندگی میکرد؛ غذا میخورد، لباس میپوشید، در بازار رفتوآمد داشت، استراحت میکرد و زندگی اجتماعی داشت. این شباهت، مسئولیت ما را سنگینتر میکند؛ چراکه پیامبر با وجود مقام والای رسالت، در ظاهر انسانی عادی بود و همین امر حجت را بر همگان تمام کرده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با تأکید بر نقش پیامبر اکرم(ص) در رساندن دقیق پیام الهی، خاطرنشان کرد: حضرت رسول(ص) تنها ناقل وحی نبود، بلکه مأمور بود پیام خداوند را دقیقاً همانگونه که نازل شده، ابلاغ کند. آیاتی نظیر «قُل إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثلُکُم» از لطایف قرآن است تا کسی گمان نکند قرآن از جانب پیامبر صادر شده، بلکه تأکیدی است بر وحیانی بودن آن.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در ادامه با اشاره به آیه شریفه «قُل لا أَسأَلُکُم عَلَیهِ أَجرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی»، به تفسیر دقیقتری از مفهوم «قربی» پرداخت و گفت: «مفسران، مودت قربی را به محبت اهلبیت تفسیر کردهاند، اما با تأملی عمیقتر درمییابیم که "قربی" اشاره به نزدیکترین فرد از حیث شأن و مقام دارد و در میان خاندان پیامبر، حضرت زهرا (س) نزدیکترین فرد در مقام قرب است. بنابراین، پاداش رسالت پیامبر، در محبت و دوستی با این بانو خلاصه شده است.»
وی افزود: اگر تمام سختیها و مجاهدتهای پیامبر در ۲۳ سال رسالت، از میدانهای جنگ تا رنج غربت، کنار هم قرار گیرد، خداوند برای آنها تنها یک مزد قرار داده است: مودت نسبت به حضرت زهرا (س). این، خود نشاندهنده جایگاه بینظیر آن حضرت در مسیر هدایت بشریت است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور، با تأکید بر ضرورت معرفت نسبت به حضرت صدیقه طاهره(س)، خطاب به خواهران طلبه، اظهار داشت: ما باید به خود ببالیم که امروز در خیمهگاه حضرت زهرا (س) حضور داریم و سربازان فکری و فرهنگی آن بانوی بزرگوار به شمار میرویم. این افتخاری است که خداوند به نام ما ثبت کرده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نعمتهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران، از جمله امنیت، عزت، استقلال و فراهمبودن فرصتهای رشد برای بانوان و طلاب، یادآور شد: این اجتماع آرام و امن خواهران مؤمن برای شنیدن معارف الهی، نعمتی است که بسیاری از نسلهای گذشته در حسرت آن بودند. امروز ما به برکت خون شهیدان، هدایتهای امام راحل(ره) و رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، به این نقطه رسیدهایم.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در پایان این جلسه با دعا برای سلامتی رهبر معظم انقلاب، تعجیل در فرج حضرت ولیعصر(عج)، قبولی خدمات برگزارکنندگان جلسه، و آمرزش پدران و مادران مؤمن، سخنان خود را به پایان رساند و از خداوند متعال توفیق شناخت وظایف، عمل به تکالیف، و اخلاص در نیت و عمل را برای همه حضار مسئلت کرد.