لزوم پیاده سازی فرهنگ اصیل و جلوگیری از شکلگیری فرهنگهای پوچ

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حسین ملکی ابرده امام جمعه تایباد خراسان رضوی، ضمن اشاره به معانی فرهنگ، بیان کرد: فرهنگ یک واژه وسیع نیست بلکه مرکب «فر» به علاوه «هنگ» است که فر به معنای جلال و شکوه و هنگ به معنای اقتدار است.
وی ادامه داد: فرهنگ دارای دو معنای عام و خاص است که معنای عام آن شامل این است که فرهنگ مجموعهای از آداب، سنن، رسوم و رفتارها و شیوههایی است که هویت یک جمع و ملت را شکل میدهد و با آن زندگی میکنند و شکوه زندگی خود را با آن تفسیر میکنند.
حجتالاسلام ملکی ابرده تصریح کرد: نوع دوم فرهنگ خاص است که همان برنامههای وحیانی، عقلانی، عرفانی، اخلاقی و... است که باید حاکم بر فرهنگ عام حاکم بر مردم باشد. آن را رهبری و مدیریت نمایند و به واسطه آن میتوان انقلاب فرهنگی به پا کرد.
وی گفت: قرآن کتاب فرهنگ وحی، حسینی، نبوی و... است که فرهنگ عمومی را هدایت و رهبری میکند تا انسان در جامعه به صورت عالی و متعالی زندگی کند. انسان به واسطه همین فرهنگ، وضع موجود را به وضع مورد هدف تغییر میدهد.
خطیب جمعه تایباد خراسان رضوی عنوان کرد: فرهنگ قرآنی؛ حاکمیت الله بر رفتارهای عمومی مردم و نفی طاغوتیان و خارج کردن آنها از زندگی مردم است. این نوع فرهنگ، فرهنگ قرآنی است که محور فرهنگ علوی ، نبوی و... میباشد.
وی افزود: از یک طرف مردم باید بنده خدا باشند، نه بنده بنده خدا و با طاغوتیان و افرادی که مانع توسعه هستند مبارزه کنند.
امام جمعه تایباد خراسان رضوی همچنین اظهار کرد: نماز آسمانیترین مصداق فرهنگی است و ارتباط انسان با خالق میباشد و به جامعه آسایش و آرامش میدهد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه پی، پایه، اساس و ریشه جامعه و کشور؛ فرهنگ، اقتصاد، نیروهای مصلح و همه امکانات نظامی روز است، عنوان کرد: ملاک پیشرفت و پسرفتها در همه زمینهها فرهنگ است که اعتقاد باید حاکم بر اقتصاد باشد، نه برعکس اقتصاد بر فرهنگ حاکم شود، که انحرافات گوناگون و رانت شکل گیرد.
حجت الاسلام ملکی ابرده تصریح کرد: کیفیت و چگونگی فرهنگها در آسایش و آرامش جامعه و نفی هنجارها نقش دارند و نجات بخش است. اگر فرهنگ غالب بر کشور فرهنگ وارداتی و مشابه کشورهای اروپایی و غربی باشد، ذلت، بی بندباری و... شکل میگیرد که مصداق ارتجاع و فریب خوردن میباشد.
حجتالاسلام ملکی ابرده گفت: میطلبد تا با درک این مسائل و پیادهسازی آنها در جامعه از شکلگیری فرهنگهای پوچ، بی پایه و اساس جلوگیری کنیم.