۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۶
کد خبر: ۷۷۸۴۲۲
حجت‌الاسلام وافی یزدی: 

فرهنگ فرزندآوری باید با علم و باور دینی تقویت شود

فرهنگ فرزندآوری باید با علم و باور دینی تقویت شود
فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده بر اهمیت موضوع فرزندآوری تأکید کرد و گفت: باید در این زمینه به باور‌های دینی و تحقیق‌های علمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

حجت‌ الاسلام محمد مسلم وافی یزدی فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، به تبیین اهمیت موضوع فرزندآوری در جامعه اسلامی پرداخت و با بیان اینکه برخی از جوانان در مواجهه با مفهوم فرزندآوری دچار تردید و ترس می‌شوند از لزوم ایجاد تغییرات فرهنگی برای از بین بردن این نگرش‌های منفی سخن گفت.

حجت‌الاسلام وافی یزدی تأکید کرد: هدف برنامه‌های فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده نه تشویق به داشتن فرزندان زیاد، بلکه ترغیب به فرزندآوری به موقع است.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت در ادامه سخنان خود به تجربه‌های خود در مورد زوج‌های جوان اشاره کرد و گفت: من در مشهد مقدس با حدود هزار زوج جوان صحبت کردم و به آنها گفتم که اینگونه نباید فکر کنیم که هدف از ازدواج باید همیشه فرزند زیاد باشد. بلکه فرزندآوری باید به طور طبیعی و به موقع صورت گیرد.

حجت‌الاسلام وافی یزدی با بیان این نکته که بسیاری از زوج‌های جوان از داشتن تنها یک فرزند فرار می‌کنند، افزود: ازدواج، دوره‌ای از زندگی است که زوج‌ها باید در آن از فرصت‌های طلایی برای فرزندآوری استفاده کنند.

فرصت طلایی فرزندآوری

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت اشاره‌ای به تحقیقات علمی انجام شده در کشورهای مختلف، به ویژه آلمان، داشت و گفت: مطالعات نشان می‌دهد، زوج‌های جوان باید در شش ماه اول زندگی مشترک خود برای بچه‌دار شدن اقدام کنند، مقاله‌ای که در این زمینه وجود دارد نشان می‌دهد که زوج‌ها در شش ماه اول ازدواج باید برای بچه‌دار شدن اقدام کنند در غیر این صورت شانس بارداری به شدت کاهش می‌یابد و این نکته‌ای است که محققان بسیاری آن را تأیید کرده‌اند.

حجت‌الاسلام وافی یزدی در ادامه سخنان خود ادامه داد: بسیاری از زوج‌ها این فرصت طلایی را نادیده می‌گیرند و به جای آنکه در این دوران حساس برای فرزندآوری اقدام کنند، از آن فرار می‌کنند اگر در شش ماه اول زندگی مشترک بچه دار نشدند، باید به فکر درمان ناباروری باشید، این یک حقیقت علمی است.

فرزندآوری به عنوان یک وظیفه دینی و اجتماعی

حجت‌الاسلام وافی یزدی همچنین به روایات دینی اشاره کرد و گفت: در اسلام فرزندآوری نه تنها یک تکلیف اجتماعی بلکه یک وظیفه دینی نیز به شمار می‌رود.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت در ادامه به چالش‌های فرهنگی موجود در جامعه و تأثیر آن بر نگرش مردم به فرزندآوری پرداخت. وی گفت: در گذشته سازمان‌های بین‌المللی به جای توجه به فرهنگ‌های دینی، تبلیغ می‌کردند که داشتن فرزند کمتر، زندگی بهتر است، اما امروز ما شاهد تغییراتی در این رویکرد هستیم و در بسیاری از جوامع اسلامی، مردم به فرزندآوری به عنوان یک واجب شرعی و اجتماعی نگاه می‌کنند.

حجت‌الاسلام وافی یزدی از تجربه خود در صحبت با برخی از مخالفان فرزندآوری نیز سخن گفت و تصریح کرد: من با افرادی که مخالف داشتن فرزند زیاد هستند، صحبت کرده‌ام و با دلیل ثابت کرده ام که فرزندآوری از دیدگاه دینی و اجتماعی بسیار با ارزش است و باید در این زمینه تغییر نگرش ایجاد شود.

نقش مسئولان در ترویج فرهنگ فرزندآوری

حجت‌الاسلام وافی یزدی در ادامه سخنان خود به نقش مسئولان و نهادهای مختلف در ترویج فرهنگ فرزندآوری اشاره کرد و گفت: مسئولان باید قوانینی تصویب کنند که شرایط رفاهی و اجتماعی خانواده‌ها را تسهیل کند. در مجلس شورای اسلامی قوانینی برای حمایت از خانواده‌ها و فرزندآوری تصویب شده است که امیدواریم در این زمینه موثر واقع شود.

حجت‌الاسلام وافی یزدی به لزوم تغییر نگرش فرهنگی در حوزه فرزندآوری اشاره کرد و گفت: این تغییر نگرش باید با تکیه بر اصول دینی و علمی صورت گیرد، فرزندآوری نه تنها یک تکلیف اجتماعی بلکه یک وظیفه دینی است که باید در نظر گرفته شود.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت در ادامه سخنان خود از مسئولان خواست تا با تصویب قوانینی که رفاه اجتماعی خانواده‌ها را تأمین می‌کند، به ترویج این فرهنگ کمک کنند.

ارسال نظرات