۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
کد خبر: ۷۷۸۳۱۸
حاجی کاظم مطرح کرد؛

نگرانی‌های سازنده و مخرب در حفظ حیات جنین

نگرانی‌های سازنده و مخرب در حفظ حیات جنین
پژوهشگر در زمینه حیات جنین، نگرانی‌های دوران بارداری را به دو گروه سازنده و مخرب تقسیم‌بندی کرد و پیشنهاد داد: به‌جای صرف زمان برای نگرانی‌های غیرمنطقی بهتر است بر روی اقدامات عملی و واقع‌بینانه تمرکز شود.

حجت حاجی کاظم پژوهشگر حوزه حیات جنین در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، به بررسی انواع نگرانی‌ها در موضوع حفظ حیات جنین پرداخت و آن‌ها را به دو دسته سازنده و مخرب تقسیم کرد.

حاجی کاظم به نگرانی‌های مادران در دوران بارداری اشاره کرد و گفت: دوران بارداری به‌دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و روان‌شناختی حتی برای مادرانی که قبلاً فرزند داشته‌اند متفاوت است، افزایش سطح هورمون‌ها و تغییرات روحی-روانی ممکن است به نگرانی‌هایی منجر شود که سازنده نیستند، بسیاری از این دغدغه‌ها هیچ‌گاه رخ نمی‌دهند و تنها باعث اضطراب بیهوده می‌شوند.

پژوهشگر حوزه حیات جنین تأکید کرد: احتمال وقوع برخی اتفاق‌ها به‌قدری پایین است که فرد عاقل نباید وقتش را صرف این نگرانی‌ها کند و به‌جای آن باید بر اقدامات عملی و واقع‌بینانه تمرکز کند.

وی اظهار داشت: نگرانی‌ها در زندگی انسان دو جنبه دارند؛ نگرانی‌های سازنده که به پیشرفت فرد یا کمک به دیگران منجر می‌شوند و نگرانی‌های مخرب که مانع از حرکت و پیشرفت می‌شوند.

حاجی کاظم نگرانی سازنده را نوعی احساس مسئولیت دانست که می‌تواند به بهبود زندگی فرد یا محیط اطرافش کمک کند. و ادامه داد: این نوع نگرانی‌ها نشان‌دهنده سطح بالایی از تفکر و مسئولیت‌پذیری هستند، به‌عنوان مثال نگرانی برای اینکه فرد بهتری باشیم یا نگرانی برای حمایت از یک مظلوم جزء این دسته قرار می‌گیرند.

پژوهشگر حوزه حیات جنین نگرانی‌های مخرب را بیشتر ناشی از بی‌اعتمادی به خود یا کمبود اطلاعات دانست و افزود: این نوع نگرانی‌ها معمولاً به‌دلیل عدم توانایی در تخمین درست از احتمال وقوع اتفاقات است و فرد به‌جای تلاش برای حل مشکل در دغدغه‌های بی‌اساس گرفتار می‌شود.

ارسال نظرات