۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
کد خبر: ۷۷۸۲۷۹
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی در گفت‌وگو با رسا:

مذاکره‌ای که ترامپ از آن سخن می‌گوید، تنها برای تثبیت سلطه غرب بر کشور است

مذاکره‌ای که ترامپ از آن سخن می‌گوید، تنها برای تثبیت سلطه غرب بر کشور است
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه وعده‌های دموکراسی و آزادی که از سوی آمریکا مطرح می‌شود، چیزی جز شعاری برای حفظ منافع خودشان نیست، تصریح کرد: آمریکا در مذاکره نه به دنبال مصالحه، بلکه به دنبال تأمین منافع خود و استکبار جهانی است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی اردهالی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مباحثی را پیرامون مذاکرات مورد نظر آمریکا مطرح و به وضعیت کشورهای آسیب‌دیده از مداخلات این کشور اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی تاکید کرد: آمریکا نتوانسته اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند تا اقدام جدی‌تری را برنامه‌ریزی کند، کشورهای مختلف از پیامدهای درگیری نظامی و نفوذ منطقه‌ای ایران نگرانی زیادی دارند و این موضوع پس از جنگ سوریه و تلاش‌ها برای تضعیف بازوهای منطقه‌ای ایران مانند حزب‌الله و حکومت بشار اسد نیز بیشتر مشهود شد.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: ایران باوجود فشارها و خساراتی که در سال‌های اخیر متحمل شده، توانسته از منظر نظامی و سیاسی جایگاه خود را حفظ کند، دستاوردهایی چون برگزاری انتخابات، ارسال پیام‌های قدرت با رزمایش‌ها، رونمایی از شهرهای موشکی زیرزمینی و نمایش تسلیحات پیشرفته نشان داده‌اند که ایران نه‌تنها سقوط نکرده بلکه توان بازدارندگی خود را ارتقاء داده است.

توانایی ایران در مقابله با تهدیدات نظامی

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی بیان کرد: ایران با تجهیز زیردریایی‌ها به موشک‌های پیشرفته و توسعه سلاح‌های دوربرد نشان داده که توانایی مقابله با تهدیدات غرب را دارد، این پیام‌ها باعث شده تا دشمنان با احتیاط بیشتری به تحرکات نظامی فکر کنند.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: وضعیت فعلی بیانگر آن است که ایران باوجود چالش‌های فراوان امنیتی، اقتصادی و تحریم‌ها همچنان توانسته موقعیت خود را حفظ کند و حتی پیام‌هایی قوی به جهان مخابره کند که عامل بازدارندگی برای کشورهای مخالف خواهد بود، در چنین شرایطی هرگونه حمله احتمالی علیه ایران می‌تواند عواقب سنگینی برای مهاجمان داشته باشد چرا که ایران نشان داده آماده پاسخگویی به هر تهدیدی است.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی گفت: یکی از ژنرال‌های اسرائیلی اخیراً اظهار داشت که حمله به ایران نه تنها هیچ منفعتی برای اسرائیل ندارد بلکه اصولاً منطقی نیست. او دلایل متعددی برای این ادعا مطرح کرده است، اول از همه فاصله جغرافیایی بین ایران و اسرائیل بسیار زیاد است، برای اینکه هواپیماها بتوانند پایگاه‌های هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند باید مسیر طولانی طی کنند که نیازمند سوخت‌گیری در کشورهای دیگر است، اما کشورهای منطقه در وضع حاضر آمادگی یا تمایلی برای همکاری با اسرائیل ندارند.

وی افزود: حتی اگر فرض کنیم شرایطی پیش بیاید که این هواپیماها سوخت‌گیری کنند، خطرات بسیار زیادی در مسیر انتظارشان را می‌کشد، از سامانه‌های موشکی و پهپادهای پیشرفته ایران گرفته تا سیستم‌های ضد هوایی مدرن، در نهایت اگر این نیروها از همه سدهای دفاعی عبور کرده و به مراکز هسته‌ای برسند مشکل دیگری پیش می‌آید. بسیاری از این تأسیسات تقریبا صدها متر زیر زمین ساخته شده‌اند و بر اساس اطلاعات موجود سنگین‌ترین بمب‌های سنگرشکن نیز توانایی نفوذ به این عمق را ندارند.

پیامدهای حمله احتمالی به ایران

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: به فرض اینکه حمله انجام شود و این هواپیماها سالم بازگردند، اسرائیل ممکن است با پاسخ متقابل سریع ایران روبه‌رو شود، موشک‌های ایرانی در مدت زمانی بسیار کوتاه حتی کمتر از چند ثانیه می‌توانند خاک اسرائیل را هدف قرار دهند، همچنین پایگاه‌های هوایی اسرائیل ممکن است دیگر موقعیت امنی برای فرود این هواپیماها نباشند.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی اضافه کرد: اما پیامدهای حمله احتمالی اسرائیل به اینجا ختم نمی‌شود، دو نکته اساسی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، اول اینکه چنین حمله‌ای مجوزی به ایران می‌دهد تا پاسخی کوبنده دهد و به معنای واقعی اسرائیل را نابود کند، این بار دیگر صحبت از وعده‌های محدود نیست؛ بلکه نتیجه حمله می‌تواند برای اسرائیل کاملاً فاجعه‌بار باشد، دوم اینکه این اقدام نوعی مشروعیت بین‌المللی به ایران خواهد داد تا برنامه هسته‌ای خود را حتی به سمت ساخت بمب اتم سوق دهد، حمله به ایران دقیقا همان موضوعی است که قدرت‌های جهانی در دو دهه گذشته تلاش کرده‌اند جلوی آن را بگیرند؛ چنین اقدامی دست ایران را باز خواهد گذاشت تا برنامه خود را با شدت بیشتری پیش ببرد، چنین سناریویی نه تنها به نفع هیچکدام از طرفین نیست، بلکه جهان را در معرض بحران‌های گسترده قرار می‌دهد؛ بحرانی که بازیگران اصلی آن باید همه جوانب آن را سنجیده باشند.

وی تاکید کرد: آمریکا در مذاکرات اخیر نه به دنبال مصالحه، بلکه به دنبال تأمین منافع خود و استکبار جهانی است.

بررسی سیاست‌های آمریکا و تجربه کشورهای دیگر

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان مثال‌هایی از تجربه‌های گذشته کشورهایی همچون لیبی، عراق، سوریه و سایر کشورها توضیح داد: آمریکا تنها به تخریب و نابودی زیرساخت‌ها و منابع این کشورها دست زده و نتیجه‌ای جز آشفتگی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای مردم آنها به همراه نداشته است.

وی به طور خاص به وضعیت لیبی پس از تحویل سلاح‌هایش اشاره کرد و گفت: این اقدام نه‌تنها نتیجه مثبتی نداشت، بلکه منجر به سقوط قذافی و تخریب زیرساخت‌های این کشور شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی همچنین با مرور سرنوشت عراق و اقدامات آمریکا، آن را مثالی دیگر از سیاست‌های مخرب این کشور دانست و افزود: حتی با وجود برخی پیشرفت‌های ظاهری فاصله عراق با ایران در شاخص‌های اساسی توسعه هنوز بسیار زیاد است.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین تاکید کرد: وعده‌های دموکراسی و آزادی که از سوی آمریکا مطرح می‌شود، چیزی جز شعاری برای حفظ منافع خودشان نیست. 

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی به وضعیت سوریه اشاره کرد و گفت: مداخله آمریکا و متحدانش نه‌تنها دموکراسی ایجاد نکرده که باعث ویرانی گسترده کشور نیز شده است.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  تصریح کرد: مذاکره‌ای که ترامپ از آن سخن می‌گوید، تنها برای تثبیت سلطه غرب بر منطقه طراحی شده و منافع ایران در آن جایی ندارد.

وی از مسئولان سیاسی ایران خواست که با هوشمندی بیشتری عمل کرده و در دام سیاست‌های تفرقه‌افکنانه دشمن نیفتند و تأکید کرد: تصمیمات سیاسی اگر بر پایه عقلانیت، استقلال ملی و توجه به منافع واقعی ملت باشد می‌تواند ایران را از خطرات مشابه به دور نگه دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی در ادامه سخنان خود به بررسی وضعیت ایران از جنبه‌های اقتصادی، نظامی و تأثیرات خارجی پرداخت و ضمن اشاره به مقاومت ایران در برابر فشارهای جهانی بر ضرورت انجام اقدامات سازنده اقتصادی تأکید کرد. 

جایگاه اقتصادی و نظامی ایران در برابر فشارهای جهانی

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به تحریم‌های طولانی‌مدت آمریکا به نمونه‌هایی همچون پیشرفت‌های نظامی کشور پرداخت و گفت: در صورت تلاش مشابه در حوزه اقتصاد زمینه بهبود شرایط فراهم خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی همچنین به موانع داخلی و خارجی پیش‌روی وضعیت اقتصادی ایران اشاره کرد و نقش دشمنان خارجی و برخی مشکلات داخلی را یکی از دلایل عقب‌ماندگی وضعیت اقتصادی کشور دانست.

وی در ادامه سخنان خود با یادآوری سخنان شهید سلیمانی بر اهمیت مقاومت و شجاعت در مقابله با تهدیدات تأکید کرد و گفت: این روحیه می‌تواند زمینه تغییر شرایط موجود را فراهم کند.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت داخلی آمریکا را نیز مورد تحلیل قرار داد و ضعف اقتصادی این کشور را با اشاره به کسری بودجه و اعتراضات مردمی علیه سیاست‌های ترامپ مطرح کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی درباره احتمال نقش ایران در برخی تحرکات بین‌المللی تأکید کرد: این امر نشان‌دهنده قدرت نفوذ ایران در عرصه جهانی است.

وی خواستار استفاده صحیح از ظرفیت‌های موجود و رفع موانع برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کشور شد و اظهار امیدواری کرد که با تقویت اراده ملی و همبستگی بتوان بر چالش‌ها غلبه کرد.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تحلیل شرایط فعلی بیان کرد: به نظر می‌رسد فشارها و مشکلات داخلی آمریکا بر تصمیمات سیاست خارجی آن‌ها تأثیر گذاشته است، درصد بالایی از مردم آمریکا مخالف ورود دوباره کشورشان به جنگ‌های خارجی هستند، خصوصاً جنگ‌هایی که در خاورمیانه رخ می‌دهد و خسارات زیادی برای ایالات متحده به همراه داشته است، همین مخالفت عمومی باعث شده که اکنون رویکرد جنگ‌طلبانه، طرفداران کمتری در داخل این کشور داشته باشد.

قدرت منطقه‌ای ایران و نگرانی کشورهای مختلف

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی به نقش استراتژیک ایران در منطقه اشاره کرد و نگرانی‌های کشورهای مختلف نسبت به قدرت منطقه‌ای ایران را مورد توجه قرار داد. 

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اختلافات میان ایران و آمریکا و تأثیرات آن بر اقتصاد جهانی را تشریح کرد و با اشاره به اهمیت تنگه هرمز به‌ عنوان یکی از گذرگاه‌های حیاتی نفت جهان است تصریح کرد: این تنگه به عنوان عامل مهمی در معادلات اقتصادی و امنیتی جهانی نقش اساسی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی به تنش‌های سیاسی میان ایران، آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد و تأثیرات بالقوه این اختلافات بر اقتصاد و امنیت منطقه را مورد بررسی قرار داد.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با برجسته کردن قدرت بازدارندگی ایران و سیاست‌های منطقه‌ای کشورهای دیگر، تحلیل‌هایی پیرامون تغییرات احتمالی در معادلات سیاسی منطقه ارائه کرد و گفت: این روزها حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل کویت به اسرائیل و آمریکا توصیه می‌کنند که به ایران حمله نکنند، دلیل آن هم واضح است؛ بسیاری از زیرساخت‌ها به ایران وابسته‌اند و در صورت بسته شدن ارتباطات کشورهای منطقه با بحران جدی روبه‌رو خواهند شد.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: با وجود همه این فشارها و برنامه‌ها ملت ایران که بیش از ۳۰۰ هزار شهید تقدیم آرمان‌های دینی و ملی کرده‌اند همچنان پای ارزش‌های خود ایستاده‌اند، این حرکت‌ها نشان‌دهنده مقاومت قوی مردم است که اجازه نمی‌دهند اصول کلی جامعه‌شان تحت تاثیر چنین سیاست‌هایی قرار گیرد، قطعاً باید با هوشیاری نسبت به این اتفاقات عمل کرد و در مقابل هرگونه اقدام مخرب ایستادگی کرد.

حفظ انسجام داخلی و تقویت توانمندی‌های ایران

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمانی اردهالی با تاکید بر اینکه حفظ انسجام داخلی، حمایت از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تقویت توانمندی‌های علمی و نظامی باید همچنان در اولویت باشد تا پیام عزت و اقتدار ایران اسلامی در جهان ادامه یابد، بیان کرد: امید است با اتکا به آموزه‌های اسلام و هدایت رهبر معظم انقلاب کشور از تمامی مشکلات عبور کند.

ارسال نظرات