۱۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۲:۳۳
کد خبر: ۷۷۵۸۹
آیت الله مصباح یزدی در مراسم رونمایی از نرم افزار کنزالحکمه:

فراهم کردن زمینه تحقیقات سریع در حوزه علوم انسانی و حوزوی ضروری است

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در مراسم رونمایی از نرم افزار کنزالحکمه گفت: علت اینکه ما در علوم اسلامی عقب و در علوم حوزوی عقب تر هستیم به این دلیل است که به استفاده از تکنولوژی ها و تحقیقات سریع کمتر بها داده شده و برنامه ریزی لازم در این راستا صورت نگرفته است.
آيت الله مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) سه شنبه شب در مراسم رونمایی از نرم افزار کنز الحکمه که در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد در سخنانی با قدردانی از تلاشگران و دست اندرکاران تولید و طراحی این نرم افزار گفت: امروز ما شاهد به ثمر نشستن تلاش های چندین ساله ای هستیم که با زحمات دست اندرکاران مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی به بار نشسته است.

وی با اشاره به اهمیت این کار یادآور شد: این نرم افزار کار محققان و پژوهشگران را برای تحقیق مباحث علمی مرتبط آسان می کند و برکات بسیاری را به دنبال دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی صرفه جویی در وقت را از دیگر آثار و فوائد این نرم افزار بیان و تصریح کرد: ایده طراحی و تولید این کار سی سال قبل داده شد و ما خوشحال هستیم که برنامه ریزان تولید و طراحی این نرم افزار به جوانب مختلف موضوع نگاه کردند و نرم افزاری مناسب تهیه و تولید نمودند.

وی تاکید کرد: با استفاده از این گونه نرم افزارها محققان و پژوهشگران علوم اسلامی به آسانی به منابع مورد نیاز دسترسی داشته و اطلاعات خود را در کمترین زمان ممکن دریافت می کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی های جدید کار محققان را آسان کرده است تاکید کرد: تولید و طراحی این گونه نرم افزارها خدمتی بزرگ به محققان است و هر چند برای این کار محققان بسیار زیادی ساعت ها و حتی سالیان متمادی وقت صرف کردند اما هزاران محقق و پژوهشگر می توانند اکنون با صرف کمترین زمان ممکن اطلاعات و منابع مورد نیاز را به دست آورده و در راستای تحقیق علوم اسلامی گام بردارند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: علت اینکه ما در علوم اسلامی عقب و در علوم حوزوی عقب تر هستیم به این دلیل است که به این گونه مسائل کمتر بها داده شده است و برنامه ریزی لازم در این راستا صورت نگرفته است.

عضو مجلس خبرگان رهبری فراهم کردن زمینه های تحقیقات سریع در حوزه علوم انسانی و حوزوی را امری بنیادی و ضروری توصیف کرد و بیان داشت: افراد زیرک در کارهای علمی و تحقیقاتی عمدتا به دنبال این گونه روش ها می روند و از تکنولوژی به بهترین نحو ممکن در دستیابی به اهداف و ایده های خود بهره می گیرند.

این اندیشمند جهان اسلام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هیچ چیز با رضایت الهی قابل قیاس نیست تاکید کرد: نباید در اعمالی که انجام می دهیم به تکذیب و تشویق دیگران دلخوش کنیم و تنها در اعمال و رفتار ما باید رضایت خالق هستی مد نظر قرار گیرد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم بیان داشت: اگر ما عادت کنیم که رضایت الهی را تمرین کنیم، هیچ گاه این مهم را با رضایت دیگران و خلق خدا عوض نکرده و در این صورت اخلاص به معنای کامل آن تحقق می یابد. /924/پ201/ج

ارسال نظرات