۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲
کد خبر: ۷۷۴۰۰۷
حجت الاسلام درستکار مطرح کرد؛

حقایقی پیرامون انجمن حجتیه

حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
پژوهشگر مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی ضمن بیان اینکه رویکرد رهبر انقلاب نسبت به موضوع انجمن حجتیه از ابتدا هوشیارانه و متعادل بود، اظهار داشت ایشان تلاش کردند مسئله‌ای که می‌توانست دردسرساز شود را در سال‌های بحرانی با هوشمندی مدیریت کنند و سپس در سال های بعد موضع خود را به طور شفاف بیان کردند.

حجت‌الاسلام علی درستکار، پژوهشگر مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، در گفت‌وگویی با خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا درباره موضوع انجمن حجتیه و تاریخچه آن اظهار داشت: ماجرای این انجمن به خطبه‌های آقای جنتی در نماز جمعه قم در سال ۱۳۶۰ بازمی‌گردد. در آن نماز جمعه، آقای جنتی‌ هفت سوال از انجمن حجتیه با هدف مشخص کردن نسبت این گروه با انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) مطرح کرد، این اقدام واکنش‌های مختلفی به دنبال داشت و بعدها انجمن نیز پاسخ‌هایی مکتوب ارائه داد که اکنون در دسترس است.

حجت الاسلام درستکار با اشاره به اینکه طرح این مسئله در آن دوره بسیار جنجالی شد، یادآور شد: روزنامه اطلاعات مصاحبه‌ای با رهبر معظم انقلاب (در آن زمان رئیس‌جمهور) انجام داد و درباره موضوعات مختلف از جمله انجمن حجتیه سوالاتی مطرح کرد، در پاسخ به این سوالات، رهبر انقلاب فرمودند که این مسئله را یک موضوع اولویت‌دار نمی‌دانند و اشاره کردند کشور در آن زمان با مسائل بسیار مهم‌تری مواجه است.

پژوهشگر مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی افزود: اجرای طرح فونیکس توسط آمریکایی‌ها با کمک منافقین، حذف نیروهای مؤثر مانند شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی و دیگر مسئولان وقت، و جنگ تحمیلی مهم‌ترین چالش‌های پیش روی نظام بود.

حجت‌الاسلام درستکار تاکید کرد: رهبر انقلاب تأکید کردند طرح این مسئله در آن شرایط حساس به اندازه‌ای اهمیت نداشت که تبدیل به دغدغه اصلی کشور شود و حتی از شخص آقای جنتی درخواست کردند درباره این مسئله با تدبیر بیشتری عمل کند و رهبری در همان زمان موضعی معتدل نه کاملاً مخالف و نه کاملاً موافق با انجمن گرفتند؛ موضع‌گیری ایشان به شکلی تنظیم شد که موجب تشدید اختلافات نشود.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب وجود افراد منحرف ضدانقلاب در میان اعضای این انجمن را تأیید کردند، اما اشاره داشتند که برخی از اعضا افراد علاقه‌مند و دلسوزی بودند.

حجت الاسلام درستکار گفت: انجمن حجتیه در سال ۱۳۶۲ به طور رسمی انحلال خود را اعلام کرد؛ اما مسئله فعالیت اعضای سابق این انجمن و ارتباطشان با انقلاب همچنان مطرح بود، در سال ۱۳۶۴ و در جلسه‌ای پرسش و پاسخ در دانشگاه تهران، رهبر انقلاب به سوالاتی درباره حضور برخی وزرای دولتشان که پیشتر با انجمن ارتباط داشته‌اند، پاسخ دادند و تأکید کردند افرادی از اعضای سابق انجمن که مخلصانه به انقلاب خدمت می‌کنند و ارتباط فعالی با انجمن ندارند، صرفاً به دلیل سابقه‌شان نباید از دایره خدمت به انقلاب کنار گذاشته شوند، رهبری تصریح کردند این نگاه مطابق با سیاست انقلاب و امام خمینی(ره) است.

پژوهشگر مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی اظهار داشت: در عین حال، رهبر معظم انقلاب با قاطعیت اعلام کردند که کسانی که به صورت تشکیلاتی علیه انقلاب فعالیت می‌کردند یا هیچ ارادتی به امام و اهداف انقلاب نداشتند، جایی در مسیر انقلاب ندارند و ایشان فرمودند مسئله مهم داشتن موضع روشن درباره اهداف انقلاب است نه صرف سابقه ارتباط با هر گروه یا تشکیلاتی.

این پژوهشگر یادآور شد: رویکرد رهبر انقلاب نسبت به موضوع انجمن حجتیه از ابتدا هوشیارانه و متعادل بود، ایشان تلاش کردند مسئله‌ای که می‌توانست دردسرساز شود را در سال‌های بحرانی مانند ۱۳۶۰ با هوشمندی مدیریت کنند و سپس در سال ۱۳۶۴ طی آن جلسه پرسش و پاسخ، موضع خود را به طور شفاف بیان نمایند.

حجت الاسلام درستکار تأکید کرد: برای اطلاع دقیق‌تر از دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره انجمن حجتیه، مطالعه کتاب «مروری بر تاریخچه و تفکرات انجمن حجتیه» نوشته رضا اکبری آهنگر که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است، بسیار مفید خواهد بود.

ارسال نظرات