۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
کد خبر: ۷۷۳۷۷۸

برگزاری نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع تدوین علوم انسانی اسلامی + عکس

برگزاری نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع تدوین علوم انسانی اسلامی + عکس
نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع همکاری حوزه علمیه و دانشگاه در تدوین علوم انسانی اسلامی در سالن جلسات امام خمینی(ره) حوزه علمیه فارس برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع همکاری حوزه علمیه و دانشگاه در تدوین علوم انسانی اسلامی در سالن جلسات امام خمینی(ره) حوزه علمیه فارس برگزار شد.

برگزاری نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع تدوین علوم انسانی اسلامی

پیشگامی حوزه علمیه فارس در تدوین علوم انسانی اسلامی

 در این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه علمیه فارس گفت: دانشگاه های ما در معادلات سیاسی و اجتماعی نقش اول را دارد چراکه اکثر مسئولین فارغ التحصیل دانشگاه هستند و از طرفی زیرساخت های علوم انسانی اسلامی در اختیار حوزه علمیه است و همین دو موضوع بر ضرورت همکاری حوزه علمیه و دانشگاه را تصدیق می کند.

وی افزود: در اکثر متون درسی دانشگاه ها از منابع غربی برای علوم انسانی استفاده می شود و ما منابع علوم انسانی اسلامی در بسیار از رشته های دانشگاهی نداریم و به عنوان نمونه در روانشناسی اسلامی متن تدوین شده ای که به عنوان منبع درسی مورد استفاده قرار گیرد وجود ندارد.

عضو شورای عالی حوزه فارس اظهارداشت: در جلسه با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردیم که در خصوص علوم انسانی اسلامی بی مهری صورت می گیرد و در آن نشست مقرر شد که استان ها پیشگام شوند در امر تدوین این علوم اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی نیز حمایت کند.

وی افزود: در استان فارس نیز ظرفیت های خوبی در دانشگاه و حوزه علمیه وجود دارد که با این همکاری ها می توانیم شاهد رشد علوم بین رشته ای و تدوین علوم انسانی اسلامی باشیم.

مدیر حوزه فارس یادآور شد: مراکز پژوهشی امروز به سمت پژوهش های میان رشته ای حرکت می کنند و از حالت تخصصی خارج شده اند و یکی از منابع کلان در علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه است و همکاری حوزه و دانشگاه می تواند افق های جدید را بگشاید.

برگزاری نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع تدوین علوم انسانی اسلامی

وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه از این ساحتی که ایجاد شده است اگر غفلت کند آن وقت دریغ می خوریم که چرا فضای دانشگاه ها به این سمت رفته است.

عضو جامعه اساتید حوزه فارس یادآور شد: اگر کناره گیری کنیم از این فرصت هایی که ایجاد شده است ، هیچ کسی نیست که بتواند این خلاء را پرکند و اگر از این اندیشه های اصیل در حوزه استفاده نشود شکاف حوزه و دانشگاه استمرار می یابد و نتیجه همین می شود که ما یک منبع اسلامی برای بعضی از دروس نداشته باشیم.

وی افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری بر هوش مصنوعی تاکید کردند باید برای گسترش هوش مصنوعی در حوزه علمیه به عنوان متولی علوم انسانی اسلامی است چراکه اطلاعات بسیار محدودی از علوم اسلامی در هوش مصنوعی وجود دارد.

حوزه باید دانشمند مسلمان در علوم انسانی تربیت کند

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کلانتری نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: در راستای همکاری دانشگاه و حوزه هم برنامه ریزی بلند مدت و هم کوتاه مدت باید وجود داشته باشد و قطعا نشست های مشترک ثمرات ارزشمندی خواهد داشت.

وی افزود: در زمینه برنامه های بلند مدت باید به گونه ای برنامه ریزی شود که طلاب در کنار دروس سنتی حوزه علمیه با علوم انسانی جدید نیز آشنا شود و به طور مثال یک روانشناس مسلمان ، یک جامعه شناس مسلمان و امثال اینها تربیت شود .

رئیس جامعه اساتید حوزه علمیه فارس اظهار داشت: طلبه ای که دروس حوزه را خوب خوانده باشد و بعد دروس علوم انسانی را در دانشگاه فرا بگیرد این زمینه را برای تربیت دانشمندان مسلمان فراهم می کنید باید برای تولید علوم انسانی اسلامی کار های بنیادی صورت بگیرد.

برگزاری نشست جامعه اساتید حوزه علمیه فارس با موضوع تدوین علوم انسانی اسلامی

 

 

 

ارسال نظرات