راهکارهای آیتالله جوادی آملی برای شکوفایی فرهنگ فاطمی در جامعه
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله جوادی آملی در پیامی به هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که همزمان با ولادت با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها در تهران برگزار شد، ابراز کرد: اهل بیت(ع) خودشان هم مبنا هستند هم بانی. نام اینها و یاد اینها حیات بخش است و شیعه هم تشنه معارف اینهاست و بهترین وسیله ای که در جهان امکان، انسان به این وسیله متوسل می شود به الله هم همین ها هستند. درست است که کتاب های آسمان و برنامه های دینی، همه اینها وسائل اند؛ اما آن کسی که دین مجسم است قرآن مجسم است که هم همه مطالب قرآن را می داند و هم مطالب قرآن را عمل کرده است و عمل می کند اینها هستند، لذا خود اینها بهترین وسیله اند.
وی بیان کرد: الآن در این شرایطی که این سال های اخیر پیش آمد، جامعه ما در دالان ورودی یک تحول است؛ ما چه بخواهیم چه نخواهیم در دالان انتقالیم. چون در دالان انتقالی هستیم، باید از نظر فکر هم یک خانه تکانی بکنیم و انتقال ذهنی داشته باشیم. بدون خانه تکانی فکری، در جامعه انتقالی، انسان موفق نیست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ابراز داشت: انسان نباید که از این جامعه جدا بشود. چون دو تا راه دارد: راه خوب دارد و راه بد دارد؛ می شود با جامعه بود و راه خوب را اداره کرد و تعمیم داد.
وی بیان کرد: یکی از راه هایی که این صحنه ریحانة النبی(سلام الله علیها) شکوفاتر بشود شرکت دادن اینهاست که در طول سال این برنامه ها باشد؛ هم کودکان هم نوجوان ها هم دخترخانم ها هم سالمندان اینها خودشان بیایند مجلس داری بکنند مجلس آرایی بکنند. لازم نیست جایزه باشد، به نام خود حضرت زهرا(سلام الله علیها) باشد و سالانه در طی ماه ها این جریان را داشته باشند و آن محفل هم به عنوان محفل ریحانة النبی باشد که اینها خیلی از شعرها و سروده های خودشان تفسیر قرآنشان حفظ قرآنشان در آن جمع باشد. آن وقت این خودش صاحبان و متولیان فراوانی پیدا می کند و وقتی اینها متولی ریحانة النبی شدند خودشان تأمین می کنند، چون نسل فعلی واقعاً غیر از نسل های قبلی اند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از این پیام اظهار کرد: ما الآن تقریباً در دوران علم و عقلیم! _ما نباید غرب و فرورفتگان در امور مادی و امثال اینها را نگاه بکنیم_ الآن ما تقریباً در صدریم یعنی اگر کسی بخواهد نسبت به معارف الهی تلاش و کوشش بکند راه باز و میدان باز است.
وی تاکید کرد: نسل، نسل تحول است چه بخواهیم چه نخواهیم. ما بنشینیم و گذشتگی فکر بکنیم و حرف های سابق را بزنیم صحیح نیست؛ کار تازه فکر تازه نوع تازه راهنمایی تازه!
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به بیانی از امیرالمومنین که بچه های خودتان را مثل خودتان بار نیاورید، اینها متعلق به زمان دیگری هستند، بیان کرد: ائمه فرمودند سخنان و گفتار ما، عامل پیوند است. همه ما می دانیم و شنیدیم و گفتیم که سنگ روی سنگ بند نمی شود؛ کسی می خواهد یک ساختمان بسازد، اول سنگ می گذارد، بعد سنگ دیگری روی این سنگ باشد سنگ روی سنگ بند نمی شود! فرمود گفتار ما ملاتی است که افراد را با هم جمع می کند؛ وقتی که ملات باشد ساختمانی باعظمت پیدا می شود.
وی ادامه داد: آن فهم و درک و ایمان را ذات اقدس اله به ما داده است که از جایمان بیرون نرویم؛ نه بد بگوییم نه بد کسی را بخواهیم؛ مواظب زبانمان باشیم مواظب فکرمان باشیم مواظب قلم خودمان باشیم مواظب قدم خودمان باشیم مواظب ادب خودمان باشیم. این جاذبه دارد؛ فرمود عقل این است.
حضرت آیت الله جوادی آملی بیان کرد: الآن این عزیزان ما دختران ما فرزندان ما اینها خیال می کنند که مثلاً این روسری را کمتر کردند مشکل حل می شود! بر فرض هم به مقصد برسی گمان است؛ با گمان نمی شود به جنگ یقین رفت. جریان خدا و قیامت و حساب، یقینی است؛ ما هستیم که هستیم! کل این آسمان و زمین وضعش عوض می شود ولی ما هستیم که هستیم که هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: شما بزرگواران، حوزه علمیه شهرتان را تقویت کنید و از این جوان ها به هر وسیله ای هست زیاد تربیت کنید؛ اینها حافظان دین هستند.