باید طلاب و دانشجویان با مفاهیم پایهای هوش مصنوعی آشنا باشند
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه در پیش نشست همایش بینالمللی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی که به همت انجمن علمی قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) و همکاری نهاد رهبری این دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد به بررسی راهبردها و الزامات کاربست هوش مصنوعی در علوم و معارف اسلامی پرداخت.
وی بر ظرفیتهای حوزه علمیه در استفاده از فناوریهای نوین بویژه هوش مصنوعی تأکید کرد و بیان داشت: حوزههای علمیه میتوانند با بهرهگیری از هوش مصنوعی، معارف اسلامی را به شیوهای نوین و مؤثرتر به جامعه منتقل کنند.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه افزود: این فناوری میتواند در فرآیندهای آموزشی، پژوهشی و ترویجی نقش بسزایی ایفا کند و به ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش در این حوزه کمک کار باشد.
وی بر ضرورت توجه به آرمانهای انقلاب اسلامی تأکید و ابراز کرد: هوش مصنوعی باید در راستای این آرمانها بومیسازی و کاربست داشته باشد.
قاسمی خاطرنشان کرد: بومیسازی فناوریها نه تنها موجب استقلال کشور خواهد شد؛ بلکه میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی جدید و توسعه اقتصادی کمک کند. با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای داخلی، توسعه هوش مصنوعی بومی میتواند به تقویت زیرساختهای فناورانه کشور کمک کند.
وی به الزامات کاربست هوش مصنوعی در علوم اسلامی اشاره و عنوان داشت: برای بهرهبرداری مؤثر از هوش مصنوعی نیاز به ایجاد زیرساختهای مناسب، تربیت نیروی انسانی متخصص و تدوین سیاستهای کلان وجود دارد.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه بر لزوم همکاری میان حوزه علمیه و مراکز علمی و فناوری تأکید کرد تا بتوان از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو استفاده کرد.
قاسمی بر ضرورت افزایش سواد دیجیتال در حوزههای علمی تأکید و بیان داشت: با توجه به سرعت پیشرفت فناوریها، لازم است که طلاب و دانشجویان با مفاهیم پایهای هوش مصنوعی آشنا شوند تا بتوانند از این فناوری در راستای گسترش معارف اسلامی بهرهبرداری کنند.