۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
کد خبر: ۷۶۸۸۲۴

رفع فیلترینگ؛ برگشت به گذشته یا حرکت به آینده

رفع فیلترینگ؛ برگشت به گذشته یا حرکت به آینده
محمدی نیا با بیان اینکه باید به تخلفات اپراتورها به صورت جدی پرداخته شود، گفت: ما به فیلترینگ فارغ از سیاست زدگی و موضوعی شعاری نیاز داشتیم و سوال اینجاست آیا با رفع فیلترینگ به دنبال بهبود وضعیت موجود هستیم یا برگشت به تجربه گذشته.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست پنجم فیلترینگ با همکاری دانشگاه باقرالعلوم، گروه سایبرپژوهیِ بنیادین، رسانه فکرت برگزار شد.

محمد محمدی‌نیا با اشاره به جایگاه فیلترینگ در جامعه ابراز کرد: اگر چه فیلترینگ موضوع جنجالی از هفت سال گذشته تا به امروز در ایران بوده است آنچکه در مورد فیلترینگ شاهد هستیم تبدیل به چیزی شبیه دربی سرخ آبی شده است در حالی که ما به فیلترینگ فارغ از سیاست زدگی نیاز داشتیم. شعار رفع فیلتر در کشور مطرح شد و این شعار تا حدی نسبت به برخی از مردم ایران توانست بخشی از حمایت ها را به سوی خود جلب کند. این شعار هم یک جنبه برای جلب برخی از حمایت ها و هم جنبه سلبی برای کنار زدن رقبا داشت.

وی افزود: کار کردن این شعار در ایران به خودی خود و وجوه نمادین آن چیزی بود که مشاهده کردیم اما باید ببینیم فیلتر در کجای زیست بوم مجازی ایران قرار دارد و کلیت حرکت ملت ایران را از ابتدای انقلاب اسلامی ایران که نگاه کنیم موقعیت یابی فیلترینگ کجاست؟ فیلترینگ بدلیل اینکه در سایه برخی مفهوم های اساسی قرار گرفته است به چیزی شبیه آزادی و توسعه تنه می زند، یعنی وقتی این ادعا مطرح می شود که رفع فیلتر مطالبه عموم مردم است و این کلیشه ساخته می شود و سیاست پیشگان سعی می کنند این تصویر را بسازند که مطالبه عمومی برای رفع فیلتر برخی سکوهای خارجی از سوی مردم ایران داریم، پیام هایی دارد که مردم ما تمایل به آزادی بیشتر و توسعه یافتگی دارند.

کارشناس و فعال فضای مجازی اظهار داشت: ذینفعان شعار رفع فیلترینگ از ابتذال مفهومی بهره برداری می کنند. فیلترینگ را ساده انگاری می کنیم و با الگوهای مشابه در مسکن، ارز با فیلترینگ برخورد می کنیم.
وی با بیان اینکه آزادی در فیلترینگ به چه معناست، تصریح کرد: نیاز به قانونمند کردن و مسئولیت پذیرکردن چند سکو داشتیم، چند سکوی خارجی به دلایلی طبق تجربه قبلی ما از تلگرام به اینطرف مسدود شدند، حالا رفع مسدوی پیش آمده است که می تواند جواب حاضر و آماده از قبل داشته باشد که یا بگوید موافق رفع فیلتر بشویم و یا اینکه بگوید تهدید و خطر است بسته باشد که هر دو وضعیت ما را به آشوب و تشویش می رساند ما باید ابزارهای مختلفی به صورت مرکب وموازی اجرا می کردیم و سپیس این سکوها رفع فیلتر می شد اما ابزارهای مرکب این می باشد که وقتی حکمرانی یک موضوع سیاست گذاری و بعد قانون و ابلاغ برسد ابتدا فرایند کمیسیون تخصصی را طی کند اما شعار رفع فیلتر این کمیسیون های تخصصی را طی نکرده است.

وی ادامه داد: وقتی رفع مسدودی چند سکوی خاص را دنبال می کنید باید برای برنامه ای برای ساماندهی فیلترشکن ها و پالایش شکن ها در زمان پس مسدوی داشته باشیم چرا که یک عده ای در گذشته هم با فیلتر شکن ها استفاده می کردند و امروز تنها برخی دیگر را که قبلا بخاطر سختی و کندی به سمت فیلترشکن ها نمی رفتند را اضافه کرده اید.

محمدی نیا با اشاره به مذاکره با صاحبان سکو خاطرنشان کرد: در همین روزهایی که ما سخن از رفع فیلترینگ به ساده ترین وعوام فریبانه ترین شیوه ممکن می زنیم، کشورهایی در دنیا داریم که به سوی مسئولیت پذیر کردن صاحبان سکوها رفته اند و تا حدودی نیز جواب گرفته اند. راه مذاکره راهی بود که می توانست به صورت موازی دنبال شود.

فعال فضای مجازی یادآور شد: مقررات مالی ومالیات و پرهیز از تخلف جدی اپراتورها باید پیگیری می شد. بنا بود پهنای باند اینترنت داخلی و بین الملل با هم متفاوت باشد و اگر قرار است پلتفرم ها آزاد و دسترسی بدون فیلتر شکن باشد پس باید فکری برای تخلفات اپراتور صورت بگیرد و در طرح کلی سیاست های ما تخلفات کندی اینترنت اعمال شود.

وی با طرح این سوال که آیا به دنبال بهبود عقب ماندگی ها هستیم، اظهار داشت: آیا قرار است یک حرکت قهقرایی به چند سال قبل داشته باشیم یا ناهنجاری هایی پدید آمده و می خواهیم به سمت آینده حرکت کنیم. قصد برگشت به گذشته داریم یا حرکت به آینده.

ارسال نظرات