عربستان هتلهای لاکچری را برای چه کسی میسازد؟
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، ۲۰ درصد هتلهای مکه و مدینه برای موسم حج ۲۰۲۵ رزرو شده است.» این را وزیر گردشگری عربستان احمد خطیب میگوید، مشاور کمیته حج و عمره عربستان سعد القرشی با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۳۰۰ هتل دارای مجوز در مکه داریم، میگوید که حدود ۹۰ هتل لوکس وجود دارد، اما کشورهای مختلف به ویژه اندونزی، پاکستان و بنگلادش «تاکنون حدود ۲۰۰ هتل معمولی» را در مکه را برای ۶ ماه دیگر (ایام حج) اجاره کردهاند.
سال گذشته با تشرف یک میلیون و ۸۰۰ هزار حاجی از کشورهای مختلف، حدود ۱۰ درصد هتل برج ساعت با بیش از ۱۶۰۰ اتاق و سوئیت خالی ماند. هزینه اسکان یک شب در برخی اتاقهای این هتل ۳۵ هزار دلار است. با این مبلغ میتوان ۴۰ ایرانی را به عمره اعزام کرد.
در حج گذشته ایرانیان در ۷۰ هتل مکه اسکان داشتند. معاون سازمان حج غلامرضا رضایی با اشاره به رقابت فشرده با کشورهای همسطح برای عقد قرارداد با بهترین هتلهای مکه میگوید که «تاکنون ۳۰ هتل در مکه برای اسکان حجاج ایرانی قطعی شده است.»
با توجه به اینکه حدود ۶۵ درصد هتلهای فعال عربستان در مکه است، سعودیها در کنار افزایش هتلهای لوکس در این شهر به دنبال جذب گردشگران خارجی از کشورهای مختلف و حتی غیرمسلمانان هستند، معاون وزیر گردشگری عربستان محمود عبدالهادی اشاره به اینکه افزایش هتلهای لوکس در شهرهای زیارتی میتواند باعث رونق گردشگری و تحقق چشمانداز ۲۰۳۰ شود، میگوید که «غیرمسلمانان هم باید بتوانند به مکه و مدینه بیایند،» و با جاذبههای اسلام آشنا شوند.
در مقابل معاون وزیر توسعه اسلامی مالزی ذوالکفلی حسن با اشاره به اینکه اماکن زیارتی حرمت دارد، میگوید که همانطور که مکه شهری زیارتی است و قبل از ورود باید مُحرم شد، «نباید شأن آن را با ورود افراد بدون حجاب به عنوان گردشگر تنزل داد.»
کارشناسان زیارتی میگویند که عربستان برای افزایش تعداد گردشگران سایر شهرهای خود را رونق دهد تا افراد برای بازدید به آنجا بروند.