۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۷۶۷۸۹۳
معاون پژوهش حوزه های علمیه مطرح کرد؛

روند رو به رشد عرصه‌های پژوهش در حوزه

روند رو به رشد عرصه‌های پژوهش در حوزه
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با ذکر آمار مقالات جشنواره علامه حلی، نشریات علمی پژوهشی، اساتید مهارت پژوهش و افزایش کیفیت جشنواره علامه حلی از روند روبه‌رشد عرصه های مختلف پژوهش در حوزه های علمیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی که در مدرسه معصومیه برگزار شد، با آرزوی پیروزی محور مقاومت از چاب 130 نشریه علمی پژوهشی خبر داد و افزود: 170 نشریه در واحد های آموزشی کشور فعال هستند و 82 نشریه تخصصی نیز در حوزه علمیه در حال چاپ است که نشان از رشد پژوهشی دارد.

وی روند رو به رشد نشریه در واحدهای آموزشی را اتفاقی خوب ارزیابی کرد و گفت: در آخرین دوره جشنواره علامه حلی 18500 مقاله در حوزه را شاهد بودیم که نسبت به 1500 عدد دوره های ابتدایی روند خوبی را نشان می دهد. 

حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی مهارت آموزی پژوهشی در سطح یک و دو را مفید برای آینده تحصیل دانست و افزود: اگر قلم یک طلبه در سطوح ابتدایی تقویت شود می تواند در سطوح سه و چهارم به خوبی از آن استفاده کنند.

وی از افزایش استقبال طلاب از کارگاه های مهارت پژوهشی خبر داد و افزود: با اینکه در ابتدای آغاز دوره های مهارت پژوهش کمتر از هزار طلبه حضور داشتند، در سال گذشته فقط 3900 طلبه در 60 هزار نفرساعت در کارگاه های حدودا 16 ساعته شرکت کردند و در تابستان جاری نیز تقریبا همین مقدار شرکت کردند.

معاون پژوهش حوزه های علمیه رشد برگزاری کارگاه های پژوهشی در استان ها را اتفاقی مداوم عنوان کرد و گفت: تأکید زیادی بر کارگاه های عملی وجود دارد تا طلاب در سراسر کشور پس از دوره های مهارت آموزی توان قابل قبولی در نوشتن مقاله و پژوهش داشته باشند.

وی از اجرای طرح های مختلفی برای تشویق اساتید به انجام پژوهش اظهار داشت: با تصویب شورای عالی حق تدریس اساتیدی که فعالیت پژوهشی دارند افزایش خواهد داشت و ستادهای استانی لازم است که اساتید را به این امر تشویق کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با اشاره به تدوین کتابی برای تدریس مهارت های پژوهشی بیان داشت: تدریس این کتاب از سه سال گذشته آغاز شده و 16 دوره تربیت مدرس این کتاب برگزار شده است و نیاز مدارس نیز سهمیه بندی شده تا همه استان ها، استاد دارای حکم داشته باشند.

وی با بیان اینکه اساتید مربی پژوهش به مدرک سطح سه و سابقه پژوهش احتیاج دارند، گفت: بیش از 200 استاد دارای حکم تدریس مهارت های پژوهش هستند و برای اولین بار در کنار اساتید دروس دیگر کد این درس در سامانه قرار داده شد.

معاون پژوهش حوزه های علمیه از ضرورت انجام فعالیت پژوهشی اساتید در منظر طلاب، تأکید کرد: رشد کیفی جشنواره علامه حلی یکی از اولویت های ما است و از همه مدیران و ارزیابان کشوری این جشنواره تشکر می کنم.

وی زمان بندی جشنواره علامه حلی را امری مهم دانست و از مسئولان استانی خواست تلاش کنند که انتهای هر جشنواره همزمان با اتمام سال تحصیلی باشد.

ارسال نظرات