گزارشی از نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی فارس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک حوزه علمیه فارس و دانشگاه آزاد اسلامی فارس در مدیریت حوزه علمیه فارس برگزار شد.
این نشست با حضور حجج اسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه علمیه فارس، خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم، یعقوبی رئیس نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی فارس، براتی معین ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در استان خوزستان و دکتر محمدرضا قائدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس و جمعی از معاونین این دو نهاد برگزار شد.
وحدت حوزه علمیه و دانشگاه توطئه دشمن علیه روحانیت را خنثی می کند
حجت الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: حوزه های علمیه ودانشگاه ها ظرفیت های کلانی دارند که وحدت این دو نهاد موجب هم افزایی خواهد شد.
وی افزود: از نظر رویکرد نیز ایجاد تعامل و همکاری حوزه و دانشگاه باعث به روز شدن و به نفع هر دو نهاد می شود و منویات رهبر انقلاب تحقق پیدا می کند.
حجت الاسلام و المسلمین خیری اظهار داشت: طلاب و روحانیون با حضور خود در دانشگاه می توانند فضاسازی مسموم دشمن علیه روحانیت و حوزه علمیه را خنثی کنند.
وی تاکید کرد: در بحث جذب و پذیرش حوزه نیز حضور روحانیون در مدارس و دانشگاه باعث می شود حوزه علمیه مخاطبین خود را پیدا کنند.
وحدت حوزه و دانشگاه در آینده کشور تاثیر دارد
حجت الاسلام فرج اله براتی معین ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در استان خوزستان گفت: بر اساس شاخصه های امامین انقلاب، سرنوشت کشور در دست حوزه علمیه و دانشگاه ها قرار دارد از این رو باید به رسالت خود در حوزه و دانشگاه عمل کنیم.
وی افزود: حوزه علمیه ظرفیت های ارزشمندی دارد که می تواند در دانشگاه اثرگذاری کند و فرمایش رهبر انقلاب در مورد وحدت حوزه و دانشگاه باید سرلوحه قرار گیرد.
حجت الاسلام براتی اظهار داشت: دشمن در جنگ نرم و شناختی به دنبال تشکیک در ذهن جوانان است و لازم است حوزه و دانشگاه پاسخگوی سوالات نسل جدید باشند.
وی بیان کرد: دانشگاه به تنهایی نمی تواند با تهاجم فرهنگی دشمن مقابله کند بلکه حوزه علمیه باید ورود پیدا کند و در زمینه عقیدتی و دینی فعالیت کند.
حجت الاسلام براتی یادآور شد: در متون دانشگاهی ما هنوز از مباحث مادی گرایان دنیا در ابعاد مختلف علمی استفاده می شود و جایگاه علوم وحیانی و مباحث دینی باید تقویت شود و حوزه باید در این زمینه ورود پیدا کند.
وی افزود: هرچند اساتید متدین و متعهد هم در دانشگاه کم نداریم اما هنوز با دانشگاه در تراز نظام اسلامی فاصله داریم و حوزه باید با دغدغه مندی بیشتر مبانی اعتقادی را در دانشگاه ها دنبال کند.
نقش وحدت حوزه و دانشگاه در ایجاد تمدن نوین اسلامی
حجت الاسلام ضیایی نماینده مرکز حوزه علمیه قم در امور پیگیری تفاهم نامه بین دانشگاه و حوزه گفت: برای عملی شدن تفاهم نامه حوزه و دانشگاه ستادی شکل گرفت که امروز برای بهره برداری بهتر به مرکز وحدت حوزه و دانشگاه تبدیل شده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب هدف غایی را ایجاد تمدن نوین اسلامی مطرح کردند و همه باید در این راستا تلاش کنند و نقش حوزه و دانشگاه را در این هدف باید تبیین نمود.
حجت الاسلام ضیایی اظهارداشت: نزدیک 7 هزار طلبه ای که حوزه و داشنگاه را دیده اند در 20 انجمن های علمی حوزه 20 فعالیت دارند که این ظرفیت عظیم را ایجاد نموده است.
وی یادآور شد: پژوهش های جشنواره علامه حلی تبدیل به چندین جلد کتاب شده است که به عنوان گفتمان حوزه علمیه و گفتمان انقلاب اسلامی به زبان های مختلف ترجمه می شود.
حجت الاسلام ضیایی خاطرنشان کرد: با توجه به تقابل جبهه مقاومت اسلامی با استکبار جهانی لزوم نشست های تخصصی مقاومت با مشارکت حوزه و دانشگاه احساس می شود.
وی تاکید کرد: دشمن در جنوب فارس مشغول تبلیغ وهابیت است که باید هسته های علمی حوزه و دانشگاه در خصوص روشنگری مردم و مقابله با آنان شکل بگیرد.
تاکید بر تشکیل کمیته همکاری های حوزه علمیه و دانشگاه
حجت الاسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه علمیه فارس گفت: رشد و تعالی حوزه ودانشگاه موجب تعالی جامعه می شود در نتیجه باید در جهت عملیات سازی تفاهم نامه و وحدت حوزه و دانشگاه ظرفیت ها را شناسایی کرد.
وی افزود: ظرفیت های پراکنده ای که در حوزه ها و دانشگاه ها است باید شناسایی شود و در ذیل این تفاهم نامه این استعدادها تجمیع شود تا شاهد هم افزایی حوزه ودانشگاه باشیم.
عضو شورای عالی حوزه فارس اظهارداشت: برای عملیاتی شدن این تفاهم نامه باید یک کمیته همکاری حوزه و دانشگاه ایجاد شود تا از حداکثر ظرفیت ها استفاده گردد.
وی افزود: قدمت حوزه فارس به 900 سال برمی گردد و به عنوان مدرسه علمیه منصوریه 780 سال قدمت دارد که در علوم منقول و معقول در عالم تشیع سرآمد هستیم.
مدیر حوزه فارس یادآور شد: رهبری که به فارس آمدند فرموند فارس و شیراز در قله هستند و اینکه در دوران طاغوت جشن های 2500 ساله راه اندازی کردند میخواستند شیراز را از جایگاه قله بودن تنزل بدند.
این استاد حوزه گفت: در دهه های اخیر هیچ زمانی وفاق در حوزه همانند امروز نبوده است و این از برکت شخصیت فرزانه و تاثیر گذار نماینده ولی فقیه در فارس است.
وی افزود: نماینده مقام معظم رهبری در فارس یک شخصیت حوزوی و دانشگاهی بوده و نقطه پرگار این وفاق هستند و امیدواریم این نقطه عطف وحدت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محمودی خاطرنشان کرد: کمیته تخصصی همکاری راه اندازی شود تا بازوی هم افزایی و وحدت حوزه و دانشگاه باشد و با توجه به ظرفیت های این دو نهاد شاهد رشد و تعالی آنان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: کمیته همکاری حوزه ودانشگاه الگوی خوبی برای ارائه به جهان اسلام خواهد و می تواند با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز تعامل داشته باشد.
تقویت تعامل دانشگاه آزاد اسلامی فارس و حوزه علمیه
محمدرضا قائدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس گفت: در استان فارس حوزه علمیه و دانشگاه ها ارتباط بسیاز تنگاتنگی دارند و امیدواریم با انعقاد این تفاهم نامه ارتباطات و تعاملات تقویت شود.
وی افزود: رهنمود های نماینده ولی فقیه برای ما راهگشا بوده است و امیدواریم شاهد وحدت حوزه و دانشگاه و بهره برداری هرچه بهتر از ظرفیت های این دو نهاد باشیم.
قائدی خاطرنشان کرد: مفاد این تفاهم نامه در همه 36 واحد دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان فارس ابلاغ و عملیاتی خواهد شد.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی فارس با 80 هزار نفر دانشجو و سومین جمعیت دانشجویی در کشور و همچنین 13 هزار دانش آموز مدارس سما ظرفیت های بسیار ارزشمندی را ایجاد نمود است.