گزارش کامل سفر آیت الله اعرافی به کرمانشاه
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، شامگاه چهارشنبه، به همراه جمعی از معاونین حوزه با استقبال رسمی مسئولان استانی به منظور بازدید و بررسی وضعیت مدارس علمیه استان کرمانشاه، وارد این استان شد.
گفتنی است، جلسه با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، حضور در شورای حوزه علمیه استان، جلسه با مسئولین مدارس علمیه استان، افتتاحیه مرکز مشاوره و حضور در بیت آیت الله اشرفی چهارمین شهید محراب و شرکت در شورای آموزش و پرورش استان از اهم برنامه های آیت الله اعرافی در سفر به استان کرمانشاه بود.
برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمانشاه با حضور آیت الله اعرافی
جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمانشاه با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، مدیر حوزه علمیه استان، استاندار، مدیر کل آموزش و پرورش کرمانشاه، در محل سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.
در جلسه شورای آموزش و پرورش استان، معاونین ستادی مدیر حوزههای علمیه کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسینی کیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل و اعضای شورای آموزش و پرورش استان، معاونین مدیریت حوزه علمیه استان و جمعی از مسئولین نهادهای فرهنگی استان، حضور داشتند.
در این نشست آخرین تحولات تعلیم و تربیت و راهبردهای پرورش دینی دانش آموزان، در تعامل بهتر با حوزه های علمیه مورد بررسی قرار گرفت.
پیکره علوم انسانی غربی آمیخته با مسائل غیر الهی است/ در مشاوره و تربیت اسلامی باید از دستاوردهای بشری استفاده کنیم
آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه در مراسم افتتاحیه مرکز مشاوره اسلامی سماح کرمانشاه گفت: کار مشاوره کار بزرگی است که حوزه هم در این میدان، گام های بزرگی را برداشته و دستاوردهای خوبی داشته است.
وی گفت: امیدواریم این مرکز، یک کانون خوب و مفید برای حوزه های علمیه، طلاب، فضلا و خواهران و برادران باشد که اولویت اول هم همین است و به مردم عزیز و شریف کرمانشاه هم، خدمات مشاوره با رویکرد اسلامی ارائه دهد.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: بحث علوم انسانی و رابطه آن با معارف و علوم اسلامی، بحث بسیار مهم و حساس و بنیادی است که حضرت امام(ره) بر آن تأکید داشتند و مقام معظم رهبری، واقعا بارها و بارها بر آن تأکید کرده اند و البته در این زمینه همکارهای بسیار زیادی در قم انجام پذیرفته که البته همچنان نیاز به کار خیلی زیادی دارد.
مدیر حوزه های علمیه، با بیان بر اینکه نقش علوم انسانی در دنیا و تمدن جدید که غرب بر پا کرده، بسیار ممتاز و برجسته است، گفت: علوم انسانی نرم افزار اداره دنیای جدید است و غرب در کنار پیشرفت های فناوری، تکنولوژی، علمی و امثال آن در حوزه های پایه و مهندسی و پزشکی، علوم انسانی را توسعه داده و برای اداره جوامع بزرگ بکار گرفته است.
وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی هم اگر بخواهد هماوردی بکند و بنیان های جدیدی را طراحی نماید، باید به حوزه علوم انسانی و اجتماعی، با رویکرد درست بپردازد.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اهمیت علوم انسانی و ضرورت پرداختن به آن با نگاه درست است به سه رویکرد در این زمینه اشاره کرد و گفت: یک رویکرد قوی و تسلیم محض شدن مقابل نظریات و تئوری های علوم انسانی در غرب است که جمع زیادی در دنیای اسلام در کشورهای مختلف، غربگراها، غرب زده ها، نحله هایی از روشنفکری ناصواب و متفکران زیادی در جهان عرب و غیر عرب به این تمایل داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه شیفتگان علوم بشری، نگاهشان این است که علوم انسانی علم است و علم کاری به مباحث دیگر ندارد و ما باید از آنچه در غرب است، کپی و بهره بگیریم و تسلیم باشیم، گفت: این یک رویکردی است که کم و بیش در دانشگاه های ما جریان های فکری، سیاسی و اجتماعی در پیش گرفته و رویکردی است که تبعا بازتاب های وسیعی دارد.
آیت الله اعرافی با بیان رویکرد دوم گفت: کسانی به آن گرایش داشته و آن رویکرد « نفی مطلقی » است، می گویند به این دستاوردهایی که وجود داره، احتیاج نداشته و ارزشی ندارد.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه از نگاه متفکران بزرگ اسلامی، هیچ کدام از این دیدگاه ها درست نیست و تسلیم محض شدن در مقابل علوم انسانی غرب یک راه غلطی است، گفت: دلیل آن اینکه این علوم، آمیخته با فلسفه های خاص، مبانی و بنیادهای خاص است و تحت هدایت و رهبری وحی و ارزشهای دینی هم نیست.
نقد علوم انسانی غربی
وی یاد آور شد: پیکره علوم انسانی غربی، پیکره ای است که هم در علوم و هم در مبانی شاخ و برگ های آمیخته با مسائل غیر الهی و دیدگاه های ناصواب است.
عضو فقهای شورای نگهبان به دستاوردهای علوم غربی اشاره کرد و گفت: تحولاتی که در علوم بشری رخ داده و دستاورد هایی دارد که مثبت است و نمی شود آن را کنار گذاشت و بخشی از این نظریات و تئوریات ، شبیه به آن است که در پزشکی و جاهای دیگر هم ما داریم، می شود از آن استفاده کرد.
مدیر حوزه های علمیه با تأکید بر اینکه رویکرد سوم در خصوص علوم انسانی و مقداری در علوم پایه درست است که بزرگان ما بر آن تأکید داشتند، گفت: این رویکرد سوم، رویکرد انتقادی فعال است، از این علوم و دانش ها، جامعه شناسی، روانشناسی، مشاوره، تربیت، مدیریت، اقتصاد، سیاست از آنها بهره می گیریم و تجربه بشری و دستاوردهای علمی را نه مطلق به آن نمی گوییم.
وی با اشاره به اینکه در مشاوره و تربیت اسلامی هم ما باید هوشمندانه و تیز بینانه، منتقد فعال باشیم گفت: واقعا باید از دستاوردهایی که در علوم و دانش های بشری وجود دارد، بهره ببریم.
مرکز مشاوره اسلامی سماح کرمانشاه افتتاح شد
با حضور آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، همچنین معاونین ستادی مدیریت قم، مرکز مشاوره اسلامی سماح کرمانشاه افتتاح شد.
پس از مراسم افتتاحیه مدیر حوزه های علمیه کشور، در خصوص فواید و مضرات علوم انسانی در غرب، به ایراد سخن پرداخت.
در این برنامه مدیر حوزه علمیه کرمانشاه و معاونین مدیریت استانی، نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی، حضور داشتند.
مرکز مشاوره اسلامی سماح کرمانشاه، دارای کارگروه های تخصصی(ازدواج، خانواده کودک ، نوجوان، تحصیلی، استعداد سنجی و روانشناختی)، می باشد که قابل استفاده خانواده های روحانی و شهروندان کرمانشاهی خواهد بود.
استادسرای حوزه علمیه هرسین به بهرهبرداری رسید
استاد سرای حوزه علمیه امام خمینی شهرستان هرسین با اعتباری بیش از ۸۰ میلیارد ریال با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، حجت الاسلام والمسلمین غفوری نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه و جمعی از مسئولان استانی و محلی در این خطه شرقی استان کرمانشاه به بهرهبرداری رسید.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) «هرسین» در حاشیه افتتاح این استادسرا گفت: این استادسرا بیش از یکهزار مترمربع مساحت دارد که عملیات ساخت آن یک سال طول کشیده است.
حجتالاسلام حسن عبدی با بیان اینکه استادسرای حوزه علمیه «هرسین» با ۹ واحد در سه طبقه ساخته شد، افزود: اعتبار اجرای این طرح از محل اعتبارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تامین شد.
وی ادامه داد: ۶ واحد ۱۲۰ متری این مجتمع برای اسکان اساتید و سه سوئیت نیز برای میهمانان در نظر گرفته شده و دارای تاسیسات جانبی رفاهی است.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) «هرسین» یادآور شد: برای تکمیل محوطهسازی این مجموعه رفاهی بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در این باره قول مساعد داده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در ادامه سفر یکروزه خود به «هرسین» از حوزه علمیه خواهران این شهرستان نیز بازدید و از نزدیک مشکلات واحدهای تجاری و راهکارهای منابع پایدار مالی این حوزه علمیه را بررسی و راهکارهایی مطرح کرد.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری نماینده ولیفقیه و امام جمعه کرمانشاه و حجتالاسلام ایرانی مدیرکل حوزه علمیه استان کرمانشاه، آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور را همراهی کردند.
آیات نجفی، حجتی و کاظمی(ره) سه عالم بزرگ شهرستان هرسین در گذشته بودند که اجازه اجتهاد خود را از علمای نجف گرفته و در شهر هرسین اقامت کرده بودند؛ این علما در روستاهای مختلف شهرستان به تبلیغ و پاسخ به مسائل شرعی میپرداختند.
شهرستان هرسین با جمعیتی بالغ بر ۸۰ هزار نفر در ۴۴ کیلومتری جنوب شرق کرمانشاه قرار دارد.
امروز هیچ جایی از دنیا نیست که صدای آرمان شهدا و مقاومت و انقلاب ما را نشنیده و چشم به آن ندوخته باشند
همچنین آیت الله اعرافی در پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته شهر کرمانشاه در سخنانی، این استان را ملمو از استعدادها و سرمایه های طبیعی و انسانی دانست وگفت: در طول تاریخ همیشه مردم کرمانشاه در مقابل متجاوزان به این سرزمین مانند دژ مستحکم عمل کردند و از خود فداکاری بسیار نشان دادند.
وی در ادامه از جمله مجاهدات مردم کرمانشاه را در طول دفاع مقدس و انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: با صبر، تحمل، مقاومت مردم این دیار و ایران اسلامی بود که در مقابل کل جهان و دشمنان ایستادیم و عزت مندانه و سربلند بیرون آمدیم.
آیت الله اعرافی نتیجه استقامت و مقاومت مردم ایران را شکل گیری جبهه های مقاومت در مقابل دشمنان و مستکبران در جهان اسلام دانست و گفت: امروز هیچ جایی از دنیا نیست که صدای آرمان شهدا و مقاومت و انقلاب ما را نشنیده و چشم به آن ندوخته باشند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور پرچم دار شبکه مقاومت را مردم ایران اسلامی اعلام کرد و گفت: شهید حسن نصرالله از انقلاب اسلامی برخاسته، شاگرد مقام معظم رهبری بود که امروز می بینیم با شهادتش چطور چراغ راه همه مجاهدان جبهه مقاومت شده است.
آیت الله اعرافی در بخش دیگر از سخنان خود به جایگاه اقتدار، انقلاب اسلامی در جهان اشاره کرد و گفت: با کمک هم می توانیم تمام مسائل را همانند مشکلاتی که در دوران دفاع مقدس داشتیم با کمی صبر حل کنیم.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور همچنین خواستار توجه به استحکام پایه خانواده، تقویت آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه علمیه برای حل آسیب های اجتماعی در جامعه شد.