۰۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۷۶۴۰۱۴
آیت الله کریمی جهرمی در دیدار معاون امور صیانت حوزه های علمیه:

باید جایگاه حوزه علمیه حفظ و از رفعت شأن آن صیانت شود

باید جایگاه حوزه علمیه حفظ و از رفعت شأن آن صیانت شود
آیت الله کریمی جهرمی وجود حوزه های علمیه را عصاره زحمات و خدمات خالصانه و خون دل خوردن مردان الهی دانست و بر لزوم حفظ جایگاه حوزه های علمیه و صیانت از رفعت شأن آن در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله کریمی جهرمی در دیدار حجت الاسلام سپاسی معاون امور صیانت حوزه های علمیه با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى‏ أَهْلِها» (نساء/58) یکی از مصادیق بالا و والای امانت الهی را امانت حوزه و صیانت از آن دانست و بیان داشت: حوزه علمیه دو معنا دارد که معنای اول آن در اذهان مردم شایع بوده و معنای دوم آن از نظرها مخفی است.

وی افزود: معنای اول آن این است که حوزه مرکز اجتماع افرادی برای تحصیل علم و مهم تر از آن تحصیل علم مقرون با اخلاق، ادب و انسانیت با هدف جلب رضایت الهی است و معنای دوم آن که از نظرها پنهان می باشد این است که حوزه، عصاره ی زحمات و خدمات خالصانه و به تعبیر دیگر خون دل هایی است که مردان الهی خورده اند و محصول آن، جایگاه رفیع بدست آمده یعنی حوزه علمیه کنونی است؛ لذا وقتی می گویند حوزه را باید صیانت کرد منظور عمده این است که این جایگاه و رفعت شأن حوزه باید حفظ شود.

خدمات ارزنده آیت الله حائری

آیت الله کریمی جهرمی حوزه های علمیه را رهین آبروی آیت الله حائری دانست و ابراز کرد: خدمات مرحوم آقای حاج شیخ عبد الکریم برای تاسیس حوزه علمیه و سپس در حفاظت و حراست از آن از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود و با نگاه دقیق ببینیم که این مرد الهی در طول چند سال چگونه با آن همه مشکلات مادی و مشکلاتی که در کشور بود از حوزه صیانت کرد و حالا پس از این همه مشقت ها و رنج ها این امانت به دست ما سپرده شده است.

 اصل اول در صیانت از حوزه

وی در ادامه به بیان اصول صیانت از حوزه های علمیه پرداخت و در بیان اولین اصل در صیانت از حوزه، ابراز کرد: کار مجموعه صیانت از ابتدای ورود طلاب آغاز می شود که افرادی ماهر و تیزهوش دارای دیانت و تقوا و ترس از خدا، بررسی کنند که آیا محیط رشد این فرد متقاضی، محیطی هست که به طور طبیعی بتواند یک ثمره خوبی بار بیاورد.

آیت الله کریمی جهرمی تاکید کرد: این یک اصل قرآنی است و قرآن می فرماید «وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاَّ نَكِداً» (اعراف/58) پس بکوشید که از ابتدا با نگاه درست به افراد اجازه ورود به حوزه علمیه بدهید.

وی با اشاره به اهداف افراد از ورود به حوزه اظهار داشت: بررسی هدف افراد از ورود به حوزه علمیه نیز مهم است. گاهی جوانی شوق به حوزه دارد برای کسب قدرت ، مقام، پول این ها باید بدانند که با این هدف در حوزه به جایی نخواهند رسید. هدف در حوزه باید کسب علم و فضیلت باشد آن هم برای رضای خدا و الّا صرف علم آموزی هم گاهی فساد دارد و علم باید در کنارش تقوا و ترس از خدا باشد تا علم نافع شود.

لزوم توجه به سوالات مصاحبه های ورودی حوزه های علمیه

آیت الله کریمی جهرمی اهمیت مصاحبه های ورودی حوزه های علمیه را مهم و مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: دقت در مصاحبه ها و خداترسی ممتحنین در برخورد با متقاضیان ورودی به حوزه بسیار حائز اهمیت است. گاهی شنیده می شود که برخی سوالات در مصاحبه ها پرسیده می شوند که طرح آن ها لزومی ندارد و ما را از مسائل اصلی غافل می کند.

وی افزود: عمده مطلب آن است که ما در مصاحبه در حد طبیعی و تا جایی که مقدور است متوجه هدف فرد از ورود به حوزه شویم که هدف خدا باشد چه آنکه فردی که با این هدف وارد حوزه می شود، اگر به مقامی هم رسید خود را بالاتر از دیگران نمی داند و باید مراقب باشیم که پذیرش افراد بر اساس ضوابط صحیح و الهی و انسانی باشد؛ نه روابط و سفارشات.

 اصل دوم در صیانت از حوزه

آیت الله کریمی جهرمی دومین اصل در امور صیانتی حوزه را معرفی عالمان خداترس به طلاب عنوان و ابراز کرد: طلبه با ورود به حوزه باید در مقابل خود الگوهایی متّقی و خدا ترس ببیند که همین مهم او را از آفاتی که ممکن است با آن مواجه شود محافظت می کند؛ لذا باید در صیانت و حفاظت از حوزه به این نکته توجه شود که مبادا افرادی در مقابل طلبه به عنوان الگو قرار گیرند که وجهه همتشان دنیاست و در جنگ با یکدیگر یا جنگ با مردم هستند؛ بلکه باید کسانی را به طلاب و حوزه های علمیه معرفی کنیم که خودشان پله های کمالات و تهذیب را به معنای واقعی گذرانده اند .

وی با بیان خاطراتی از عالم فرزانه مرحوم آیت‌الله حاج میرزا ابوالقاسم دانش آشتیانی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه ای که افراد متقی و خدا ترسی چون مرحوم آیت الله آقای دانش آشتیانی را به جامعه تحویل می دهد به این دلیل است که در رأس آن امثال آقای حاج شیخ عبدالکریم، آیت الله آقای حاج شیخ مرتضی حائری، آیت الله آقای حاج سید محمد تقی خوانساری و آیت الله حاج سید احمد خوانساری بودند و ایشان با نگاه به این بزرگان به درجه ای از خداترسی می رسد که در منصب امامت جمعه، بدون آن که تقصیر و تخلفی از او سر زده باشد در آخرین خطبه های نماز جمعه اش با چشم گریان با الحاح و التماس از مردم حلالیت می طلبد و ما امروز در حوزه به تربیت چنین افرادی نیاز داریم.

اصل سوم در صیانت از حوزه

آیت الله کریمی جهرمی سومین مهم در امر صیانت را نیاز حوزه به عالمانی دانست که مظهر زهد و اعراض از دنیا باشند و در ادامه افزود: حفظ حیثیت حوزه و حفاظت از میراث بزرگان آن، وظیفه دیگر امور صیانتی است. با برنامه ریزی های دقیق و جامع و نظارت کامل بکوشیم طلابی را تحویل جامعه دهیم که مظهر زهد و اعراض از دنیا باشند تا اگر به میان مردم می روند کلام و حرف آنان در جان و دل مردم بنشیند و اثرگذار باشد.

در این دیدار که مدیر صیانت حوزه علمیه قم نیز حضور داشت، حجت الاسلام سپاسی معاون امور صیانت حوزه های علمیه گزارشی از فعالیت های این معاونت ارائه کرد.

ارسال نظرات