۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹
کد خبر: ۷۵۹۸۷۶

شاخصه های انتخاب رئیس جمهور از دیدگاه امام خمینی

شاخصه های انتخاب رئیس جمهور از دیدگاه امام خمینی
امام خمینی (ره) از آغازین روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی بر شاخصه‌های انتخاب رئیس جمهور تاکید داشتند تا مردم بتوانند با روشن‌بینی، تفکر و با توجه به آرمان‌های انقلاب اسلامی فرد اصلح را انتخاب نمایند.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، دیدگاه اسلام، مسئولیت‌ها را امانت‌هایی در دستان صاحبان قدرت و منسب معرفی می‌کند، افراد مسئول در وهله اول باید شایستگی‌های لازم را برای تصدی پست مربوط داشته باشند؛ یعنی کنار تخصص‌های لازم که دارا هستند، شاخصه‌های دینی و معنوی لازم را نیز دارا باشند؛ در واقع فرد مسئول باید مدیریت و معنویت را به هم گره زند و مردم نیز نمایندۀ مورد نظر خود را با توجه به این دو شاخصه انتخاب کنند؛ امام خمینی (ره) از آغازین روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی بر این شاخصه‌ها تأکید داشتند و با تبیین شاخصه‌های یک مسئول و رئیس جمهور مردم را به انتخاب اصلاح هدایت کردند تا مردم بتوانند با روشن‌بینی، تفکر و با توجه به آرمان‌های انقلاب اسلامی نامزد شایسته را انتخاب نمایند؛ در این مجال فراز‌هایی از بیات حضرت امام خمینی (ره) در تبیین انتخاب افراد شایسته را مرور می‌شود:

دغدغه‌مند برای محرومین

توجه داشته باشند رئیس‌جمهور از طبقه‌ای باشد که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه داران و صدرنشینان مرفه. (وصیتنامه سیاسی، الهی)

بازیگر غرب و شرق نباشد

باید منتخبین شما اشخاصی باشند که توجه به اسلام داشته باشند، متعهد به اسلام باشند، بازیگر نباشند، به شرق و غرب توجه نداشته باشند.(۱۳ مهر ۱۳۶۲)

کشور را اسیر قدرت‌های بزرگ نکند

آنهایی که می‌خواهند ما را به زنجیر چپ و راست بپیوندند و ما را اسیر کنند در دست قدرت‌های بزرگ، اگر آنها پیش ببرند و شما ساکت باشید، تمام مسئولیت متوجه شماست. (۲۲ اسفند ۱۳۵۸)

مکتبی باشد و در خط اسلام

دنبال این باشید که یک نفر صد در صد مکتبی، اسلامی، در خط اسلام، برای ریاست‌جمهور انتخاب کنید. (۱۱ تیر ۱۳۶۰)

برای خدمت به مستضعفین آمده باشد

بررسی بشود به اینکه اینها مردمی هستند که به انقلاب عقیده دارند، متعهد به اسلام هستند و برای خدمت به این توده‌های مستضعف، که همیشه محروم بودند، آمده‌اند خدمت کنند. (۱۳ آبان ۱۳۶۱)

منفعت کشور را بر منفعت خود مقدّم بدارد

سرنوشت اسلام و کشور خود را به دست کسانی دهید که به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی معتقد باشند و منفعت خود را بر مصلحت کشور مقدّم ندارند. (۲۳ بهمن ۱۳۵۸)

از اشراف نباشد

دنبال اشراف نمی‌رویم که اشراف را تعیین کنیم، دنبال آدم صالح می‌رویم. این آدم صالح وقتی که در راس واقع شد، این آدم صالح دولتِ صالح پیش می‌آورد. (۱۰ دی ۱۳۵۷)

دلش برای طبقه ضعیف بسوزد

مردم آنهایی را باید انتخاب بکنند که می‌شناسند که به این ملت خدمت‌گزار است و دلش برای این طبقه ضعیف می‌سوزد. (۱۶ آبان ۱۳۵۸)

دلش برای اسلام بتپد

حالا البته تسبیح هم دستش ممکن است بگیرد و خیلی هم فریاد اسلام بزند، من ببینم دیروز چه جور بوده. باید اینها را بشناسند. اشخاصی که برای اسلام دلشان می‌تپد آنها را تعیین کنند. (۷ تیر ۱۳۵۸)

از تشر دشمنان نترسد

کسانیی را که انتخاب می‌کنید باید مسائل را تشخیص دهند، نه از افرادی باشند که اگر روس یا آمریکا یا قدرت دیگری تشری زد بترسند، باید بایستند و مقابله کنند. (۱۲ دی ۱۳۶۲)

متعلق به طبقه مرفه سرمایه‌دار نباشد

ملت ما متوجه باشند که وقتی در دولت افراد مرفه سرمایه‌دار نداریم و آن افراد که املاک بی‌اندازه و آپارتمان‌های چندین طبقه داشتند نداریم، این مملکت محفوظ می‌ماند. (۱۹ بهمن ۱۳۶۰)

ارسال نظرات